Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #8501  
Old 17-09-2018, 02:17 PM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 34,192
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3588
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
Oh takpa..abam daus jwb bg pihak cheq..tu kan no abam daus tu haaa dpt kat siggy dia. Pandailah dia jwb tu nnt.

Erm, cek mek takde kisah seram ker??
oh ye ke tn cre8tive haha
mesti terkejut sungguh abam daus dapat call atau whatsapp dari 'diorang tu' hehe
mcmana la agaknya suara tu ye, atau mesej whatsapp tu, hmmm

tn cre8tive, ada dua tiga kisah misteri je, mungkin pada org lain bukan seram rasanya
tapi saya simpan dalam ingatan saya je kot kisah tu
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #8502  
Old 17-09-2018, 02:19 PM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,311
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 150
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

opis lama aku kat bangunan zikay kg baru .. mcm2 ade ..
staff pulak ada yg kena stayback sampai 1-2pagi.. seb bael 2 thn lebey keje x kena kaco
Reply With Quote
  #8503  
Old 17-09-2018, 02:40 PM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

cre8tive's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 16,538
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 466
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
oh ye ke tn cre8tive haha
mesti terkejut sungguh abam daus dapat call atau whatsapp dari 'diorang tu' hehe
mcmana la agaknya suara tu ye, atau mesej whatsapp tu, hmmm

tn cre8tive, ada dua tiga kisah misteri je, mungkin pada org lain bukan seram rasanya
tapi saya simpan dalam ingatan saya je kot kisah tu
Abam daus jwb selamba jer..'drpd hangpa takda gheja dok merapu kacau org baik buat bisnes. tambah pendapatan. ada jgk pekdah.'

Oh ada dua tiga kisah misteri. Byk jgk yer. Pastu taknak share. Menambah lagi kemisteriannya.

Kita hidup sebenarnya berjirankan alam ghaib. Ujian buat kita semua. Manusia khalifah di muka bumi. Sebaik baik ciptaan. Jgn tunduk pd mereka.

Cek mek jaga diri baik baik. Amalan wajib jgn ditinggal dan perbanyakkan amalan sunat, insyaAllah kita sentiasa dilindungiNya selalu.
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
  #8504  
Old 17-09-2018, 02:52 PM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 34,192
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3588
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
Abam daus jwb selamba jer..'drpd hangpa takda gheja dok merapu kacau org baik buat bisnes. tambah pendapatan. ada jgk pekdah.'

Oh ada dua tiga kisah misteri. Byk jgk yer. Pastu taknak share. Menambah lagi kemisteriannya.

Kita hidup sebenarnya berjirankan alam ghaib. Ujian buat kita semua. Manusia khalifah di muka bumi. Sebaik baik ciptaan. Jgn tunduk pd mereka.

Cek mek jaga diri baik baik. Perbanyakkan amalan wajib dan sunat, insyaAllah kita sentiasa dilindungiNya selalu.
hehe abam daus, jawapan stereotype ye

nanti ar kita cerita kisah kisah misteri tu pada tn cre8tive deh, insya Allah

ye betul dah apa yg tuan sebut berkenaan alam ghaib tu dan the fact that kita adalah khalifah Allah

tn cre8tive pun jaga diri baik baik deh, ingat org tersayang tu. selalu hati hati dan berjaga jaga masa buat kerja kalau stayback kat ofis tu, semoga sentiasa dalam perlindungan Allah
Reply With Quote
Likes cre8tive liked this post
  #8505  
Old 16-10-2018, 12:40 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,970
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Slps tarikh ni..ada pergi 2 tempat utk rawat... Satu di Tangkak.. Kemudian bentong..

Kisah ke Tangkak.. Sblm pergi wife ok dn dpt kontrol... Tp dlm kereta dh buat hal... Dh geleng kepala tk nak pergi.. Ha. Ha.. Tp xde la agresif..
Sekali sekala je makhluk tu cuba takeover...
Sampai rumah perawat... Still ok.. Tp mcm biasa.. Aku dh syak makhluk tu berlakon seolah xde apa... Aku mintk wife ceritakan apa yg dia rasa pada cikgu perawat tu.. Bila bercerita je.. Baru dia tonjolkn dirinya dan ambik alih pertuturan wife aku.. Wife aku tiba tiba bangun dan trik tangan aku ajak balik...
Katanya.. Jom balik... Xde apa sini...
Aku senyum je dn jawab baru sampai.. Buat nk balik...
Cikgu ni cuma ajar shahadah dn surah Fatihah..kuatkan balik keyakinan dn kerohanian..dpt keluarkan 2 ekor.. Nenek tua.. Dn lembaga hitam..
__________________
Mytrade ECGC
Reply With Quote
  #8506  
Old 09-11-2018, 03:20 AM
nvc2008 nvc2008 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Tempat = Sekolah Cina Berhampiran Kuil
Masa = 12 - 1 tengahari
Ahli = 3 orang termasuk saya
suspek hantu = masih belum dikenalpasti

Kejadian 1:

Disebabkan waktu tengahari, selepas hujan kawasan tersebut agak panas. Saya mengangkat dan meletakkan kipas betul-2 ditengah meja menghalakan kebelakang saya dan kawan ditempat kerja (sorang india & cina). Sedang kami rancak sembang, secara tiba-2 kipas seperti direntap kuat kebelakang dan jatuh berderai. Kami semua terkejut dan tertanya-2 apa hal pulak kipas ni boleh jatuh jauh kebelakang walhal kedua-dua kawan saya memang lihat saya letak kipas tersebut ditengah-2 meja dan meja tu tapak tak bergoyang atau senget pun.

Kejadian 2.

Hari keesokkanya waktu dan lokasi yang sama. Waktu itu aku sorang saja. Apa yang berlaku kali ni Walkie Talkie yang aku guna bateri habis. Puas aku switch on dan off beberapa kali tapi memang tak berbunyi. Pada waktu petang selepas habis waktu bertugas dan ingin kembalikan walkie-talkie tu aku cuba on off elok saja ada bateri. Pada hari ini juga kejadian aneh berlaku sewaktu aku cuba mencari payung yang pada awalnya tiada (memang dah berkali aku cuba tengok ditempat tersebut tapi tiba-2 boleh ada pula.

Kedua-2 kejadian ini berlaku mungkin disebabkan saya menjawab "aku tak takut la" setelah kawan sekerja aku berpesan supaya hati-2 dengan kuil ni. ^^

Sekian (saya sambung lagi sini kalau ada apa-2 yang pelik berlaku)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump