Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #301  
Old 08-11-2018, 04:53 PM
tomi tomi is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,471
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 363
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rocco82 View Post
Cepat turun sbb harga dikontrol oleh orang yang suka honda dan toyota
kalau honda dan toyota cepat rosak pun harga akan menjunam juga, realitinya honda dan toyota ni antara brand yang paling reliable
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #302  
Old 08-11-2018, 05:27 PM
puyol puyol is online now
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 17,878
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 577
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pokyo View Post
berapa satu hari? nak jugak try.
Sejam kalau hari kerja RM21.09, hari minggu RM26.50.

Caj sehari dia kira sampai 12 jam caj. RM21.09x12 atau RM26.50x12
Reply With Quote
  #303  
Old 08-11-2018, 08:51 PM
pokyo pokyo is offline
Super Active

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,136
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 95
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
Sejam kalau hari kerja RM21.09, hari minggu RM26.50.

Caj sehari dia kira sampai 12 jam caj. RM21.09x12 atau RM26.50x12
Thanks, boleh try
__________________
Cetak Murah; Plastic Bag | Paper Bag | Receipt | Coupon | Ticket | Flyer - wasap.my/60186630416
Reply With Quote
  #304  
Old 08-11-2018, 09:02 PM
Duan82 Duan82 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2011
Posts: 4,784
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 342
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
Salam/Hi,

saya tengah usyar2 kete 2nd kat mudah terperasan Passat ni cepat sangat jatuh harga walaupun masih dalam waranty..

sapa boleh bagitau kenapa?

Banyak problem kah?
Mentenen tinggi kah?


Gambar hiasan
semuanya dek kerana penawaran dan permintaan, yg pakai kereta ini dikira org mampu beli, dan bukan fokus untuk jual balik. Permintaan kereta ini tak banyak pun, use car akan ambil harga murah, sbb nak jualnya agak sukar. use car dah buat jangkaan dlm masa berapa bulan kereta ini akan terjual atau kiraan 1 tahun setersnya berapabharga kereta ini pada masa tersebut. Itulah price use car ambil.
Reply With Quote
  #305  
Old 09-11-2018, 02:58 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 35,230
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 327
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
Sejam kalau hari kerja RM21.09, hari minggu RM26.50.

Caj sehari dia kira sampai 12 jam caj. RM21.09x12 atau RM26.50x12
kalau nak merasa bawak kereta mewah sejam dua bole la kot..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #306  
Old 09-11-2018, 03:36 PM
puyol puyol is online now
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 17,878
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 577
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
kalau nak merasa bawak kereta mewah sejam dua bole la kot..
Boleh. Tunjukkan kepada abam mrvx yang abam momo boleh gune kereta mahal2.
Reply With Quote
  #307  
Old 09-11-2018, 04:45 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 35,230
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 327
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
Boleh. Tunjukkan kepada abam mrvx yang abam momo boleh gune kereta mahal2.
sy kancil je dah cukup bang yol..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #308  
Old 10-11-2018, 01:05 AM
JiwaTenang JiwaTenang is offline
Active Member

JiwaTenang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,950
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 18
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by croody View Post
macamana pula kereta VW Cross Tuaran 1.4 TSI thn 2012-2014 ok ke? ade masalah mechatronics ke?
aku tertengok iklan kat mudah.my ke ape baru ni, nk jual scirocco rm40k, sekali baca keta dah prob mechatronics daa...nk merepair mahal 1 hal..ade ke tak sparepart 1 hal, ade ke org yg pandai buat 1 hal, nk buat kat mana 1 hal...
Reply With Quote
  #309  
Old 10-11-2018, 10:38 AM
namkin namkin is offline
Active Plus

namkin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2008
Location: seremban
Posts: 3,281
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by JiwaTenang View Post
aku tertengok iklan kat mudah.my ke ape baru ni, nk jual scirocco rm40k, sekali baca keta dah prob mechatronics daa...nk merepair mahal 1 hal..ade ke tak sparepart 1 hal, ade ke org yg pandai buat 1 hal, nk buat kat mana 1 hal...
xde masalah bang..dah ramai boleh buat..lembah klang agk byk bengkel ade..kalo xnak pening2, cari bengkel yg boleh repair audi..sbb audi tu 1 kapal je dgn VW..

engine yg ade dlm audi..adelah engine yg sama dipakai pd VW..beza nya pada tuning & audi lebih "premium"..kalo rajen, boleh check part yg ade pada keter..mesti akan jumpa logo audi & vw serentak..

join je FB group VW..model vw ni x la rumit sgt..sbb byk model kongsi teknologi yg sama..part pon antaranya boleh tukar2 & ngam pd sesetengah model..

upah ok jgk la..boleh tahan hrga nye..brg OEM pon boleh layan..murah dr ori..ade brg OEM dtg dr jerman jgk..jadi , sumer atas pilihan kite je..

mecha je la pling org takot...sbb mahal..mnde yg cpt @ lmbat je akan rosak..tp mecha ni la yg buat kan VW sedap dilenjan..hahahaha..

engine best..mmg sedia utk ditekan pedal smpai lantai..kite "mintak" , mmg die akan "bagi"...



__________________
Program Tuisyen 2019:-
Seremban 2 & Sikamat <= click~!!
Taipan,Senawang <= click~!!

Last edited by namkin; 10-11-2018 at 10:46 AM..
Reply With Quote
Likes JiwaTenang liked this post
  #310  
Old 10-11-2018, 10:44 AM
mrvx mrvx is online now
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 8,645
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
Boleh. Tunjukkan kepada abam mrvx yang abam momo boleh gune kereta mahal2.
Baru angkat viva 2nd bro..janjivtak kena kencing subsidi
__________________
PRICE HIGH...!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump