Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-11-2008, 12:51 AM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Active Plus

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,796
Thanks (Received): 409
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
bro..yg nak entry tuh ade blur la...cth skang stoch dh os....dh kt bwh 20...so mase die turun ke bwh 20 nk entry atau nk kluar dr 20 br entry?...
pastikan anda buy dalam area 0-20 dan sell di area 80-100. Untuk close sell di area 0-20 dan close buy di area 80-100. Apapon setelah anda +ve pip, cepat2lah anda lock + 1pip iaitu sl anda + 1 pip dari entry order.

Jika anda buy/sell setelah line merah/biru stoch keluar dari zon bahaya, anda akan kerugian antara 10 -30 pips. Ini sebenarnya satu kerugian. Kecuali anda merujuk kpd TF lebih besar seperti TF 15 atau 30 m dimana masing2 sudah keluar dari zon bahaya dan seiring dgn niat entry anda
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
ALHAMDULILLAH

Last edited by pagiygglpkinisdhtrg; 03-11-2008 at 01:39 AM..
Reply With Quote
Thanks moyu545, afiqsahawal thanked for this post
Paid Advertisement
  #22  
Old 03-11-2008, 12:55 AM
rockstar rockstar is offline
Active Plus

rockstar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Posts: 4,766
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

huhuhu...kt tf 1m tuh klau dh ob mmg kompom bole masuk atau kene tgk trend atau tf lain gak?...hihi sbb aku gune th4h ngn daily tgk trend...maknenye counter trend la....bole x?....
__________________
Moga kite dimurahkan rezeki hari ini..

x perlu cepat kaya... lambat kaya pun x po.. yg penting kaya

Last edited by rockstar; 03-11-2008 at 12:58 AM..
Reply With Quote
  #23  
Old 03-11-2008, 01:08 AM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Active Plus

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,796
Thanks (Received): 409
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
huhuhu...kt tf 1m tuh klau dh ob mmg kompom bole masuk atau kene tgk trend atau tf lain gak?...hihi sbb aku gune th4h ngn daily tgk trend...maknenye counter trend la....bole x?....
Mmg harus begitu. Pakailah apa2 cara utk kenal trend lepas tu amik tf 1m utk enter market
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


tetapi dlm masa yg sama anda boleh lawan trend utk enter market & jgn terkejut jika hasilnya lumayan
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
. Kita sambung nanti ya cara2 utk lawan trend tapi still makan pips
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
ALHAMDULILLAH
Reply With Quote
Thanks mie_amour, ombakjuara, mangkau thanked for this post
  #24  
Old 03-11-2008, 01:10 AM
rockstar rockstar is offline
Active Plus

rockstar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Posts: 4,766
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ok bos thanks....hihih nih bergantung pd broker jgk ke?...
__________________
Moga kite dimurahkan rezeki hari ini..

x perlu cepat kaya... lambat kaya pun x po.. yg penting kaya
Reply With Quote
  #25  
Old 03-11-2008, 01:19 AM
123456 123456 is online now
Super Active

123456's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Aug 2008
Location: pd-sepang-s.alam
Posts: 5,182
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

boss sy newbies nak tanya nape pakai setting 5 3 4 bos

kalo yg lain camner lak
x sesuai ke
__________________
Herba Qaseh
Reply With Quote
  #26  
Old 03-11-2008, 01:21 AM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Active Plus

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,796
Thanks (Received): 409
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
ok bos thanks....hihih nih bergantung pd broker jgk ke?...
Kadang2 terdapat broker yang requote kerana pergerakan market terlalu laju sehingga server broker gagal menerima order entry anda. Ini kerana pertukaran wang yang berlaku terlalu cepat sehingga gaban pon tak sempat tukar baju.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Apapon practice make perfect. Sila mulakan latihan anda di demo akaun pagi nanti. Selamat mencuba & memperolehi banyak pips
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
ALHAMDULILLAH

Last edited by pagiygglpkinisdhtrg; 03-11-2008 at 01:24 AM..
Reply With Quote
  #27  
Old 03-11-2008, 01:23 AM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Active Plus

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,796
Thanks (Received): 409
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
boss sy newbies nak tanya nape pakai setting 5 3 4 bos

kalo yg lain camner lak
x sesuai ke
eceh! nubie tengkorak heng
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Setting lain boleh anda gunakan seperti 5,3,3 atau 5,4,4 dan ada juga yang gunakan setting 5,5,5. Apapon saya gemar menggunakan setting 5,3,4 kerana kelihatan lebih halus dan cantik stoch itu. Terserah keselesaan anda dan keserasian anda terhadap setting2 itu
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
ALHAMDULILLAH
Reply With Quote
  #28  
Old 03-11-2008, 05:44 AM
ajeezz ajeezz is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tq bro...saya pun nak cuba..
Reply With Quote
  #29  
Old 03-11-2008, 07:30 AM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Active Plus

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,796
Thanks (Received): 409
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam rakan2 semua
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.




Kita sudah mempelajari cara untuk enter market dengan menggunakan stoch. Kita juga sudah pilih Time Frame yang sesuai untuk enter market.

Hari ini kita akan mempelajari bagaimana untuk mengaitkan antara TF kecil dengan TF besar supaya analisa kita menjadi jitu dan tepat sebelum kita enter market.

Mari kita lihat chart di bawah iaitu chart TF 5 m


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Ini adalah chart pagi tadi sebelum market dibuka. Cuba anda perhatikan sekarang di terminal trading anda apakah yang berlaku pada TF5m. Sekiranya anda memilih untuk buy di zon bahaya anda mendapat habuan yang ok tetapi jika anda sell pagi tadi ternyata TF 5m belum bersetuju untuk mengikut keinginan anda. TF5m juga mencari keseimbangan harga. Perhatikan chart di bawah


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
ALHAMDULILLAH

Last edited by pagiygglpkinisdhtrg; 03-11-2008 at 07:48 AM..
Reply With Quote
Thanks syaiful123, kuladi83 thanked for this post
  #30  
Old 03-11-2008, 07:38 AM
pagiygglpkinisdhtrg pagiygglpkinisdhtrg is offline
Active Plus

pagiygglpkinisdhtrg's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2008
Location: skudai-shah alam-pasir mas
Posts: 3,796
Thanks (Received): 409
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Anda harus memerhatikan beberapa kali kesemua TF sebelum keputusan BUY atau SELL anda pilih. Cuba perhatikan TF 1H berikut. Jika anda dapat menduga ke manakah arah market hendak pergi?
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Jika saya, saya vote market mahu ke bawah
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Anda? Jika saya sudah vote market mahu kebawah, saya akan banyak mencari ruang untuk sell berbanding buy
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
ALHAMDULILLAH

Last edited by pagiygglpkinisdhtrg; 03-11-2008 at 07:45 AM..
Reply With Quote
Thanks syaiful123 thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Tags
pagiygglpkinisdhtrg, teknik stochastic

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump