Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 05-08-2014, 11:43 AM
chopetonk chopetonk is offline
Regular

chopetonk's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 812
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Syazfirul Enterprise View Post
Betul tue indicator standart di MT4 sudah banyak dan anda semua boleh pilih salah satu yang mana sesuai dengan anda,macam saya hanya menggunakan indi standart sahaja kerana tak nak banyak2 nanti serabut chart...heheheh Tetapi setakat ini saya tiada masalah dengan broker saya walaupun memasukan pelbagai indicator di graf
memang banyak sekali indikator yang terdapat dalam mt4 platform tetapi tentu saja yangh dipaki itu bukanlah yang baim secara teori melainkan yang cocok dan nyaman digunakan oleh masing masing tarder dalam mencapai profit
__________________
InstaForex-Best Broker in Asia
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 06-09-2014, 04:16 PM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 97,039
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 106
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

google untuk dapatkan info lebih banyak
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + BONUS TANPA DEPOSIT 1500USD BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
  #83  
Old 03-11-2014, 02:41 PM
Geass Geass is offline
Newbie

Geass's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2014
Posts: 10
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

macam mana nak view sl&tp untuk fibonacci punya line seperti dalam video ni ?
http://www.youtube.com/watch?v=fwY5n5wKWZQ
__________________
Money is everything
Reply With Quote
  #84  
Old 15-12-2014, 02:36 PM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 97,039
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 106
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

guna jer cci 14 dan rsi 14

cari divergence antara CCI ngan trenline price
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + BONUS TANPA DEPOSIT 1500USD BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
  #85  
Old 10-02-2015, 08:28 AM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 97,039
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 106
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
guna jer cci 14 dan rsi 14

cari divergence antara CCI ngan trenline price
tambah dengan fibo
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + BONUS TANPA DEPOSIT 1500USD BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
  #86  
Old 03-02-2017, 08:27 PM
suwandi suwandi is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 44
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by timizero View Post
mmg bagus share bende ni dan letak selonggok kat satu thread...sng newbie2 cam aku nak wat kajian...tq TT
ya itu bagus kalau cahaya yang kurang terang kalau terang ga bisa jelas
Reply With Quote
  #87  
Old 08-02-2017, 10:41 AM
suwandi suwandi is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 44
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Wink

Quote:
Originally Posted by chopetonk View Post
memang banyak sekali indikator yang terdapat dalam mt4 platform tetapi tentu saja yangh dipaki itu bukanlah yang baim secara teori melainkan yang cocok dan nyaman digunakan oleh masing masing tarder dalam mencapai profit
kecocokan indikator dalam trading itu saya kira tergantung masing masing trader, dari kebiasaan pakai mana sehari hari, dan sebaiknya jangan ganti ganti indikator
Reply With Quote
  #88  
Old 14-04-2017, 10:23 PM
supercat_77 supercat_77 is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 283
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

camna nak bg skrin kat terminal tu besar.. kalu kat nak besarkan candlestick bole drag mouse ke atas/bawah kat tepi bhgn candlestick.. kalu nak besarkan bhgn indicator camna?
Reply With Quote
  #89  
Old 28-07-2017, 02:32 PM
|||||| |||||| is offline
Legendary Member

||||||'s Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Mar 2007
Posts: 12,751
Thanks (Received): 227
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by supercat_77 View Post
camna nak bg skrin kat terminal tu besar.. kalu kat nak besarkan candlestick bole drag mouse ke atas/bawah kat tepi bhgn candlestick.. kalu nak besarkan bhgn indicator camna?
Left click kat line pemisah, hold pastu tarik atas bawah.

Adjust besar kecil ikut kesesuaian sendiri.
__________________
Dapatkan Analisa & Berita Forex Harian Disini!
Nak Rebet Instaforex 86.67% Instaforex 1.3 Pips Automatik Setiap Hari? Affiliate Code BPEK - www.rebateifx.blogspot.com
BROKER PILIHAN SAYA : INSTAFOREX
Reply With Quote
  #90  
Old 19-08-2017, 09:12 PM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 97,039
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 106
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by |||||| View Post
Left click kat line pemisah, hold pastu tarik atas bawah.

Adjust besar kecil ikut kesesuaian sendiri.
terima kasih tuan. panduan berguna untuk newbie trader mcm saya nie.
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + BONUS TANPA DEPOSIT 1500USD BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump