Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 24-01-2018, 11:41 AM
Encik Sponge Encik Sponge is offline
Active Plus

Encik Sponge's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2013
Posts: 3,385
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 137
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
InsyaAllah bole tuan
Setuju dgn Prof Muhaya tu

Rasa tak perlu nak attach resume sy utk bukti
Apa yg Prof Muhaya & Dr Safari belaja masa 1st degree
Sy pun belaja mende yg sama masa kat Uk
Takde masalah utk sy hadam medical subject
Sy jg pernah bertugas dlm drugs industry dgn multinational co oversea
Ramai pun batch sy da jd pakar pun skrang
Ini termasuk lah dlm ahli keluarga sy sendiri
Sy kenal diorg, diorg mesti kenal sy

Biasa la tu pelbagai pdpt dlm medical line
Bila berckp soal kesihatan, tak perlu percaya pd org ckp
Kene test kat bdn sndiri utk percaya atau kene kat btg idung sendiri

Patut semua kene tau..sbb ini bdn kita
Kat skolah memang tak ajar in detail
Sbb industry memang tak nak kita sehat

Terpulang nak terima atau tidak
Itu pilihan masing2
Betul tuan... benda kena rasa sendiri dan jangan percaya pada orang cakap...

Xsemua dalam medical tu mengarut dan atas alasan untuk keuntungan semata2... memang ada... cuma kena pilih2 la mana yang patut..

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 24-01-2018, 11:43 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,612
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 548
Active Level
Default

kalau ikut tajuk
dunia perubatan tak menipu.
hanya misconception atau salah tanggapan org yg kurang ilmu.
Reply With Quote
  #23  
Old 24-01-2018, 11:47 AM
pedang_setiawan pedang_setiawan is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 720
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Salam, bro...yg bideo En Mercola la last bideo, Mr Mercola pn jual ubat...so, kalu ubat spital xleh sb big pharma, so ubat alternative Mr Mercola tu boleh la kot sb dia small pharma. Ke macamana? Bukan apa tadi kata jangan bergantung pada ubat moden tapi ubat alternative dia jual xpa la pulak...
Reply With Quote
Likes Jedi liked this post
  #24  
Old 24-01-2018, 11:51 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 40,145
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 1180
Active Level
My Mood:
Default

Sapa berani nak buat thesis guna tajuk nie?

__________________

WTS
GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM50)
CD inggeris/melayu RM20 setiap satu.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30/80)
Hot Wheels (Baru)|Burt's Bees Res-Q Ointment| CD case (terpakai)

Reply With Quote
  #25  
Old 24-01-2018, 11:56 AM
pedang_setiawan pedang_setiawan is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 720
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Saya percaya ada terdapat penipuan/misleading dalam research tapi kebanyakan kita dapat weed out melalui peer review. Biasa yg publication swasta/x terkenal yg impact value rendah suka research yg kurang kualiti sb lebih kpd keuntungan. Research yg dubious biasa cepat org tahu/tangkap sb byk team researcher lain akan try buat benda yg sama utk replicate keputusan research tersebut. Kalu research team lain x tally, ini menunjukkan bahawa keputusan research tersebut adalah salah/unreplicateable.Dah ada byk researcher yg kantoi..yg paling terkenal sb impak yg besar terhadap kesihatan adalah Andrew Wakefield...idola anti-vaccine..saya pn x pandai mana nak cerita..harap dapat google...kalu site science biasa saya pi kt web ni :https://www.skepticalraptor.com...brader tu 30 tahun dalam endocrinology(esp insulin) serta cardiology serta terlibat dengan R&D.

Last edited by pedang_setiawan; 24-01-2018 at 12:03 PM..
Reply With Quote
  #26  
Old 24-01-2018, 12:32 PM
pokyo pokyo is offline
Super Active

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,099
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 92
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
InsyaAllah bole tuan
Setuju dgn Prof Muhaya tu

Rasa tak perlu nak attach resume sy utk bukti
Apa yg Prof Muhaya & Dr Safari belaja masa 1st degree
Sy pun belaja mende yg sama masa kat Uk
Takde masalah utk sy hadam medical subject
Sy jg pernah bertugas dlm drugs industry dgn multinational co oversea
Ramai pun batch sy da jd pakar pun skrang
Ini termasuk lah dlm ahli keluarga sy sendiri
Sy kenal diorg, diorg mesti kenal sy

Biasa la tu pelbagai pdpt dlm medical line
Bila berckp soal kesihatan, tak perlu percaya pd org ckp
Kene test kat bdn sndiri utk percaya atau kene kat btg idung sendiri
Patut semua kene tau..sbb ini bdn kita
Kat skolah memang tak ajar in detail
Sbb industry memang tak nak kita sehat

Terpulang nak terima atau tidak
Itu pilihan masing2
bro ada latarbelakang perubatan jadi kongsilah beserta fakta utk rujukan bersama. Macam den ni yg hanya berpandukan pengalaman hidup (3 org aunty+uncle meninggal sebab canser, wife pulak dah mcm doktor, macam2 nama ubat dihafalnya) memang sentiasa terbuka dgn semua idea.
__________________
Cetak Murah; Plastic Bag | Paper Bag | Receipt | Coupon | Ticket | Flyer - wasap.my/60186630416
Reply With Quote
  #27  
Old 24-01-2018, 12:40 PM
iamloco iamloco is offline
Super Active

iamloco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2008
Location: Seri Iskandar/Melaka
Posts: 9,656
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Jangan last2 kang jual pamoga atau platinum drink pulak...
Reply With Quote
  #28  
Old 24-01-2018, 12:47 PM
wxa wxa is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 375
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 25
Active Level
Default

bod0 entah author ketum mana tulis artikel tak berilmiah. LEtak fakta la bod0
Reply With Quote
  #29  
Old 24-01-2018, 12:50 PM
akudotcom akudotcom is offline
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,436
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 572
Active Level
My Mood:
Default

Sy pukul rata sbb majority doc mcm tu
Yg terasa sy mintak maap

Sy bkn pukul doc kat sini je
Kwn2 yg pun saya pukul
Takde masalah
Kami still berkwn


Terima kasi kongsi list


Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
tuan bash doktor dan perubatan secara general @ pukul rata
itu tipu ini tipu tapi tak bgtau kalau sakit jantung nak pegi mana?
benda2 mcm ni tak bule pukul rata, kene cite case per case baru bule paham secara detail.

antara faktor2 lain yg menyumbang pada sakit jantung tuan tak tuliskan sekali. bawah ni apa yg saya mampu kongsikan. mungkin ada lain lagi tu kene tanya doktor lah

Age.
Men age 45 or older and women age 55 or older are more likely to have a heart attack than are younger men and women.

Tobacco.
Smoking and long-term exposure to secondhand smoke increase the risk of a heart attack.

High blood pressure.
Over time, high blood pressure can damage arteries that feed your heart by accelerating atherosclerosis. High blood pressure that occurs with obesity, smoking, high cholesterol or diabetes increases your risk even more.

High blood cholesterol or triglyceride levels.
A high level of low-density lipoprotein (LDL) cholesterol (the "bad" cholesterol) is most likely to narrow arteries. A high level of triglycerides, a type of blood fat related to your diet, also ups your risk of heart attack. However, a high level of high-density lipoprotein (HDL) cholesterol (the "good" cholesterol) lowers your risk of heart attack.

Diabetes.
Insulin, a hormone secreted by your pancreas, allows your body to use glucose, a form of sugar. Having diabetes not producing enough insulin or not responding to insulin properly causes your body's blood sugar levels to rise. Diabetes, especially uncontrolled, increases your risk of a heart attack.

Family history of heart attack.
If your siblings, parents or grandparents have had early heart attacks (by age 55 for male relatives and by age 65 for female relatives), you may be at increased risk.

Lack of physical activity.
An inactive lifestyle contributes to high blood cholesterol levels and obesity. People who get regular aerobic exercise have better cardiovascular fitness, which decreases their overall risk of heart attack. Exercise is also beneficial in lowering high blood pressure.

Obesity.
Obesity is associated with high blood cholesterol levels, high triglyceride levels, high blood pressure and diabetes. Losing just 10 percent of your body weight can lower this risk, however.
Stress. You may respond to stress in ways that can increase your risk of a heart attack.

Illegal drug use.
Using stimulant drugs, such as cocaine or amphetamines, can trigger a spasm of your coronary arteries that can cause a heart attack.
A history of preeclampsia.

This condition causes high blood pressure during pregnancy and increases the lifetime risk of heart disease.
A history of an autoimmune condition, such as rheumatoid arthritis or lupus. Conditions such as rheumatoid arthritis, lupus and other autoimmune conditions can increase your risk of having a heart attack.
Reply With Quote
  #30  
Old 24-01-2018, 12:51 PM
shadowz shadowz is offline
Active Member

shadowz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,056
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 143
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by wxa View Post
bod0 entah author ketum mana tulis artikel tak berilmiah. LEtak fakta la bod0
keje nk mbod0kan org ni baik duk tepi.. byk thread lain lg ko bleh baca & komen..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump