Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-07-2017, 01:07 PM
akudotcom akudotcom is offline
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,343
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 553
Active Level
My Mood:
Default Penipuan Dunia Perubatan: Insulin

Ok now, aku challenge utk debunked Diabetes Type2 is actually reversible

But synthetic insulin make it worst.

Penyakit yg dtg drp our ignorance

Maka pelbagai manusia 'pandai' yg mengambil kesempatan

Ubati secara naturally
Tak perlu ubat bagai
Cured naturally
Hanya perlu UBAH tabiat

__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh

Last edited by akudotcom; 24-01-2018 at 03:43 PM..
Reply With Quote
Thanks DDos, oldtbone thanked for this post
Likes TT liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-07-2017, 01:27 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,771
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 186
Active Level
Default

Park dulu. Setengah jam wooo.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2017, 03:01 PM
akudotcom akudotcom is offline
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,343
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 553
Active Level
My Mood:
Default

Byk nak citer tp aku malas nak type
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2017, 03:09 PM
antarakasih antarakasih is offline
Super Active

antarakasih's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 6,292
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 54
Active Level
Default

puasa tu mmg byk hikmahnya,,mampu mengubati penyakit
dan mencegah penyakit,,kalau puasa sunnah setiap minggu
2kali pn sudah dikira baik
__________________
KONSISTEN PIP VIP.SIGNAL FOREX 50-300%.REFERRAL PROMO CODE : KASIH.PROMO45%
http://konsistenpipvip.blogspot.com/

testis signal thorbaikthread legend!
Reply With Quote
Likes ArabSays liked this post
  #5  
Old 09-07-2017, 03:52 PM
akudotcom akudotcom is offline
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,343
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 553
Active Level
My Mood:
Default

Antara tanda awal kencing manis:

Haus yg teramat + selalu kencing + tgn kaki kebas2
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
Likes cek mek molek, oldtbone liked this post
  #6  
Old 09-07-2017, 04:36 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,369
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 1165
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
Antara tanda awal kencing manis:

Haus yg teramat + selalu kencing + tgn kaki kebas2
kadang2...badan kita ni hebat....

apa yg dirasa tu seolah-olah indicator...



kalau rasa haus, maknanya kita perlu minum...

kalau rasa selalu kencing, maknanya mungkin ada banyak asid dalam badan..

sbb kencing ni antara fungsinya adlaah untuk kurangkan asid dalam badan dan menstabilkan tekanan darah...


jadi, kalau asyik nak kencing je, maknanya banyak asid dlm badan..
atau pun tekanan darah tak stabil...so, jgn tahan, kalau nak kencing banyak kali pun, kencing je...

tapi ingat...bila asyik nak kencing je, AIR mesti kena minum banyak juga..

simple..... "kencing banyak, minum air pun kena banyak"

dan satu lagi, kalau minum air terlalu banyak pun boleh jadi bahaya jika anda TAK EXERCISE...

"air minum banyak, peluh pun kena keluarkan banyak juga"


salah satu fungsi air kosong adalah untuk memudahkan pengaliran pembuangan asid (kencing dan juga peluh)
__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"

Last edited by syamsoulcc; 09-07-2017 at 04:39 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2017, 05:05 PM
theblur theblur is online now
Active Plus

theblur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 4,701
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 86
Active Level
My Mood:
Default

puasa dah ok.

tapi berbuka dengan apa ye? mesti nak balas dendam tu x makan setengah hari.


sebenarnya, diet. tu je point utama. jaga pemakanan.
__________________
BN dah tumbang, Alhamdulillah. Janji tetap janji, berikan royalti minyak 25% atau lebih untuk Sabah kerana itu hak Sabah.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-07-2017, 05:32 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,771
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 186
Active Level
Default

Keypoint jer sudah la. Ramai boleh dapat manfaat. Pahala pun boleh dapat

Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
Byk nak citer tp aku malas nak type
Reply With Quote
  #9  
Old 09-07-2017, 05:56 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 39,953
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 1175
Active Level
My Mood:
Default

Yang aku faham bila kena kencing manis, maknanya organ yang menghasilkan insulin (untuk proses gula) dah rosak.

Kesan daripada pengambilan gula/glukosa yang berlebihan.

Teh tarik, nasi, soda etc.



Jadi, tang mana leh sembuh?

Kena makan ubat atau cucuk insulin jer lah sampai akhir hayat.

Tiap kali nak makan, kena check gula dalam darah ada berapa.

Kesian mak dan ayah aku.

Tu jer lah nasib diorang hari².




Kolesterol leh la sembuh; makan oat jer.
__________________
{MACAM-MACAM ADA** Idea Bisnes Untung Lebih 200%

WTS GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM80)
CD inggeris/melayu RM25 setiap satu. Termasuk pos.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30)

Reply With Quote
  #10  
Old 10-07-2017, 01:54 AM
akudotcom akudotcom is offline
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,343
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 553
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Yang aku faham bila kena kencing manis, maknanya organ yang menghasilkan insulin (untuk proses gula) dah rosak.

Kesan daripada pengambilan gula/glukosa yang berlebihan.

Teh tarik, nasi, soda etc.



Jadi, tang mana leh sembuh?

Kena makan ubat atau cucuk insulin jer lah sampai akhir hayat.

Tiap kali nak makan, kena check gula dalam darah ada berapa.

Kesian mak dan ayah aku.

Tu jer lah nasib diorang hari².




Kolesterol leh la sembuh; makan oat jer.
Sebenarnya jwpn ni ada dlm video atas tu bro

Diabetes aka kencing manis ni ada 3 jenis:
1. diabetes type 1 - pancreas (kilang pengeluar insulin) kaput eg cancer/deform - ni biasa pd bdk2 < yg ni memang tak di nafikan kene inject insulin
2. Diabetes type 2 - biasa berlaku pd org dewasa, yg ni pancreas normal, tp sbb mkn tak jaga, mkn gula byk sgt, gula tu convert jd lemak, lama2 body develop insulin resistance, jd pancreas yg keluarkan insulin tu tak cukup, maka lama kelamaan kene cucuk gak insulin < yg ini reversible
3. Diabetes type 3 - yg ni biasa pd org tua, dimentia/nyanyuk, ni sbb gula byk convert jd lemak berkumpul surround otak

Utk diabetes type 2, biasa doc advice change healthy lifestyle, dan biasa nya patient ignore, then baru doc prescribe drug, bila da amik drugs biasa byk side effect, lifestyle pun tak tukar, lelama doc start insulin injection..ini yg berlaku pd org tua bro..abis kalu cucuk, mkn..mlm cucuk, mkn..sampai bila nak baik..da jd kitaran sampai mati

Diabetes type2 sebenarnya reversible, tp da kene brainwash - death sentence > chronic progressive illness

Cara yg paling baik > fasting
Kalu waktu tak fasting, mkn hi good fat diet or ketogenic

Lelama nanti, dosage insulin utk insulin pun turun2, lelama jd normal

Yg sepatutnya, kene treat hi insuulin resistance, bkn treat hi sugar dlm bdn
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump