Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Internet Payment Processors

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-01-2018, 12:29 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,417
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1178
Active Level
My Mood:
Default Boleh ke bayar AEON (loan motorsikal) guna CimbClicks ??

Salam...

berdasarkan tajuk di atas, hah itu lah soalan aku...


aku ni ada masalah...


sepatutnya FIRST (monthly) payment aku pada 2 january 2018...

tapi hari ni dah 4 january..

masa mula2 ambik motor, salesman kata payment AEON adalah secara autodebit pada 2 hari bulan (setiap bulan)...


tapi hari ni dah 4 january...mcm mana ni?
bimbang jugak aku takut ada denda atau interest...
__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 04-01-2018, 01:35 AM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 28,047
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 34
Active Level
Default

Boleh ja..
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2018, 01:50 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,417
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1178
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BOCEH View Post
Boleh ja..
Mcm mana tu bos...

Mohon tunjuk ajar...
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2018, 02:04 AM
shah_ae shah_ae is offline
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 13,104
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 142
Active Level
My Mood:
Default

m2u pun bleh...
aku masukkan no aggrement...
cimbclick pun lebih kurang kot...
Reply With Quote
  #5  
Old 07-01-2018, 12:57 PM
arul57 arul57 is offline
Super Active

arul57's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2008
Posts: 6,075
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 50
Active Level
Default

TT masuk dlm CimbClicks...jika ada..
Pegi pay bills...tick CimbClicks.
Ikut arahan pembayaran...once succ boleh save trxn AEON tu dlm favourite...sekian
Reply With Quote
  #6  
Old 21-01-2018, 12:59 AM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Regular

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 757
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 42
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
Salam...

berdasarkan tajuk di atas, hah itu lah soalan aku...


aku ni ada masalah...


sepatutnya FIRST (monthly) payment aku pada 2 january 2018...

tapi hari ni dah 4 january..

masa mula2 ambik motor, salesman kata payment AEON adalah secara autodebit pada 2 hari bulan (setiap bulan)...


tapi hari ni dah 4 january...mcm mana ni?
bimbang jugak aku takut ada denda atau interest...
rilek ah. dia start caj lewat 7hb kalau tak salah. kalau pakai cimb click/maybank atleast kena 3 hari bekerja kalau x salah. sekarang ni dah overdue di nasihatkan direct ke Aeon cawangan berhampiran. Mana mana Aeon mall mesti ada CDM Aeeon kredit.
Aeon denda caj lewat seminggu RM 40. kalau bulan ni anda lewat. nanti 29hb atau 30 hb tiap tiap bulan dia akan call ingat payment. (padahal duit ada dalam bank tu)


kalau guna cimb bank anda kena tinggalkan baki extra dalam acc. cth hutang anda adalah RM 120 dalam bank anda ada RM 130. Aeon tak boleh potong. kerana baki tidak mencukupi atleast kena RM 150 keatas.
Sekarang ni CIMB kalau tak silap kena tinggal baki dalam RM 20 acc personal. mmg tak boleh withdrwa keluar habis. Maybank still ok lagi.
Reply With Quote
  #7  
Old 21-01-2018, 01:04 AM
shadowz shadowz is offline
Active Member

shadowz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,056
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 143
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
Salam...

berdasarkan tajuk di atas, hah itu lah soalan aku...


aku ni ada masalah...


sepatutnya FIRST (monthly) payment aku pada 2 january 2018...

tapi hari ni dah 4 january..

masa mula2 ambik motor, salesman kata payment AEON adalah secara autodebit pada 2 hari bulan (setiap bulan)...


tapi hari ni dah 4 january...mcm mana ni?
bimbang jugak aku takut ada denda atau interest...
wsalam.. bleh g website aeoncredit tu.. login online acc dari situ.. kt situ ada option utk byr online.. klau ikut pngalaman aq dlu.. urusan tu lebih cepat.. immediately update kt aeon.. klau guna online banking shj.. biasa lmbat.. xtau la skrg..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump