Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 01-05-2012, 02:51 PM
putra1234 putra1234 is offline
Legendary Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11,570
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 877
Active Level
Default

siannn diaorang. tapi oklah. kalau tgk kat gambar, kurang sikit orang melayu.

ni dari websitenya. http://www.bestino.com/v2/index.php?...161&Itemid=275

PREFERENCE SHARES

Due to various rules & regulations governing gold trade Bestino Golden House Sdn Bhd now known as BESTINO GROUP BHD will be transformed into a holding company. The shares of BESTINO GROUP BERHAD will be backed by the prospects of both the mining and natural oils companies which are explained below.

Effective 3 Nov 2008 Bestino Group Berhad will be issuing preference share certificates carrying an initial rate of dividend of 3% per month.
The shares are redeemable by the company at par value or such other values as may be determined by the company after an initial holding period of 12 months.

kat thread sebelah yang company berhad buat skim hibah ni den pernah cakap, untuk buat cara ni. sebabnya, cara ni legal, by law. cara camni, kasi hantar receiver manager/liquidator je.

yang thread sebelah, jual emas, beli balik dgn hibah, kalau ada sebut dalam snp, company boleh kena dakwa untuk illegal investment scheme. kalau tak sebut, company selamat sebab xde binding agmt. jadi, mungkin xkena la kot.

tapi, bestino ni memang bijak.
__________________
mati adalah hak setiap makhluk. setiap makhluk pasti akan mendapat hak ini. https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=CLlbqSVQOU0
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 01-05-2012, 02:53 PM
ck3er ck3er is online now
Super Active

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,432
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 20
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by THX View Post
tak susah nak kenal bro, modus operandi simple jer;
kita bagi duit then dia bagi kita emas kemudian tetiap bulan dividen masuk dlm akaun.... company bestino ni pun, Berhad jugak tapi still sangkut ngan BNM.
eh kalau dia dah bg emas scamm penama lagi. g jual la emas dptla duit.
__________________
Malaу$їaи КGєя$ ®
Reply With Quote
  #23  
Old 01-05-2012, 02:55 PM
putra1234 putra1234 is offline
Legendary Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11,570
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 877
Active Level
Default

lagi 1 bijaknya, ayat ni.

The shares are redeemable by the company at par value or such other values as may be determined by the company after an initial holding period of 12 months

kalau time redeem tu dia boleh cakap, company decided to redeem at 99% discount from nominal value, memang terkena kencing tahap dewa dahh.

ni bukan junk bond lagi dah. ni dah kira tahap, bond sampah masyarakat. hahahaha.
__________________
mati adalah hak setiap makhluk. setiap makhluk pasti akan mendapat hak ini. https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=CLlbqSVQOU0
Reply With Quote
  #24  
Old 01-05-2012, 03:04 PM
putra1234 putra1234 is offline
Legendary Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11,570
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 877
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ck3er View Post
eh kalau dia dah bg emas scamm penama lagi. g jual la emas dptla duit.
hehehe. yang beli dapat harga ikut FGJAM, nak jual kat market, yang 27%-30% murah dari FGJAM.

tapi memang betullah. ni bukan scam, tapi dipermainkan.
__________________
mati adalah hak setiap makhluk. setiap makhluk pasti akan mendapat hak ini. https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=CLlbqSVQOU0
Reply With Quote
  #25  
Old 01-05-2012, 03:07 PM
kasmarol kasmarol is offline
Super Active

kasmarol's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2008
Location: terengganu
Posts: 9,920
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Teringat aku kisah seramik dulu
Reply With Quote
  #26  
Old 01-05-2012, 03:11 PM
SHiNiGaM! SHiNiGaM! is offline
Active Plus

SHiNiGaM!'s Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,930
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by putra1234 View Post
hehehe. yang beli dapat harga ikut FGJAM, nak jual kat market, yang 27%-30% murah dari FGJAM.

tapi memang betullah. ni bukan scam, tapi dipermainkan.
A'a harga ikt fgjam mmg lg mahal dr company laen..aku dh plan2 nk join dh yg sblh..nsb duit xdpt lg..xtau lak cam scam..thanx ye sahabat2..
Reply With Quote
  #27  
Old 01-05-2012, 03:12 PM
pertiwi pertiwi is offline
Super Active

pertiwi's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,131
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by THX View Post
asal sdb kemudian jadi Bhd
http://www.bestino.com

perghhhh..dah sama taraf mcm tnb dll.. tq bro atas pencerahan
Reply With Quote
  #28  
Old 01-05-2012, 03:33 PM
marlen marlen is offline
Legendary Member

marlen's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2008
Posts: 16,925
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 1
Blog Entries: 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by THX View Post
tak susah nak kenal bro, modus operandi simple jer;
kita bagi duit then dia bagi kita emas kemudian tetiap bulan dividen masuk dlm akaun.... company bestino ni pun, Berhad jugak tapi still sangkut ngan BNM.
company apa tu?
__________________
Yakinilah…pada ketika diri merasakan tidak mempunyai sesiapa, ALLAH itu mencukupi segala-galanya

Boikot segala barangan Yahudi Zionis. Tunjukkn persaudaraan dan kemanusiaan anda.
Reply With Quote
  #29  
Old 01-05-2012, 03:43 PM
WhatTheHack? WhatTheHack? is offline
Regular

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2012
Posts: 543
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Active Level
Default

kasihan merekaa..
Reply With Quote
  #30  
Old 01-05-2012, 03:46 PM
ARIFFX ARIFFX is offline
Legendary Member

ARIFFX's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2008
Location: sri camelia bandar puteri puchong-K.L-bangi
Posts: 12,083
Thanks (Received): 160
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Berani kluar banyak, kena la berani rugi banyak.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump