Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: minyak enjin yang anda guna
Petronas 213 23.08%
Shell 289 31.31%
Castrol 250 27.09%
BP 19 2.06%
Caltex 33 3.58%
Maxoil 66 7.15%
AGIP 6 0.65%
Ducham 4 0.43%
Penzoil 68 7.37%
Idemitsu 48 5.20%
Multiple Choice Poll. Voters: 923. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1151  
Old 11-01-2019, 04:01 PM
fuhrer_69 fuhrer_69 is online now
Active Member

fuhrer_69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,630
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 89
Active Level
My Mood:
Default

thread ni ramai tanya pasal minyak hitam kereta, tapi aku nak tanya pasal minyak hitam untuk motor.

ada sesiapa pernah guna minyak shell advance ni?? boleh bagi review?

15w 50 tapi fully, selalu fully 5w or 10w. kalo 15w ni kategori semi. setau aku la.

harga dlm rm50+/-.


Last edited by fuhrer_69; 11-01-2019 at 04:11 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1152  
Old 11-01-2019, 04:39 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 19,737
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 133
Active Level
Default

aku pakai Cosway punya..
ok laa bole cecah 10,000km walau bukan sintetik..

__________________
Ejen Broadband Dicari - http://neswery.com/4T7
Buat duit dengan shortlink - https://join-adf.ly/19937059
Reply With Quote
  #1153  
Old 22-01-2019, 02:23 PM
puyol puyol is online now
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,258
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 764
Active Level
Default

Guna yang ni sekarang.

Reply With Quote
  #1154  
Old 22-01-2019, 02:30 PM
puyol puyol is online now
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,258
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 764
Active Level
Default

Reply With Quote
  #1155  
Old 22-01-2019, 03:03 PM
uckiller uckiller is offline
Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,042
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
wah ...br tau...main beli je minyak selama ni
Reply With Quote
  #1156  
Old 22-01-2019, 04:41 PM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 7,505
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 342
Blog Entries: 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
thread ni ramai tanya pasal minyak hitam kereta, tapi aku nak tanya pasal minyak hitam untuk motor.

ada sesiapa pernah guna minyak shell advance ni?? boleh bagi review?

15w 50 tapi fully, selalu fully 5w or 10w. kalo 15w ni kategori semi. setau aku la.

harga dlm rm50+/-.

*W-50 50 last tu tak sesuai untuk moto baharu. minyak pekat sesuai utk moto lama. moto baru jadi kurang power..
- 30 pula tak sesuai untuk jalan jauh. minyak dia cair. enjin ringan & power.
minyak standard sae 40 atau multigrade __w-40
-
Reply With Quote
  #1157  
Old 22-01-2019, 05:12 PM
tomi tomi is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,771
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 407
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
thread ni ramai tanya pasal minyak hitam kereta, tapi aku nak tanya pasal minyak hitam untuk motor.

ada sesiapa pernah guna minyak shell advance ni?? boleh bagi review?

15w 50 tapi fully, selalu fully 5w or 10w. kalo 15w ni kategori semi. setau aku la.

harga dlm rm50+/-.

saya pernah guna minyak ni (10w40 tak silap) untuk tenggiling suzuki saya, sebelum ni duk guna belray exp 15w50 semi. pada saya belray lebih sesuai. lepas tu saya cuba pennzoil fully. pun tak best. lepas harga belray naik jadi 55 sebotol, saya tukar pakai yamalube fully plak sebab minyak petronas. ok la dengan harga dia tak sampai 40 sebotol.

last tukar minyak hari tu saya cuba platinum oil. sekarang dah jalan dekat 5k enjin belum lagi terasa kasar. so far puas hati pakai minyak ni, dah siap beli 6 botol untuk next2 service hehehe
Reply With Quote
  #1158  
Old 23-01-2019, 02:48 PM
[email protected] adie@coway is online now
Super Active

adie@coway's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2011
Location: beRteBaraN diMUka BUmi
Posts: 9,021
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 78
Active Level
My Mood:
Default

pakai fully...
tak kesah sgt pun...
beli online...tgk mane yg de promo baek...

antaranye...








lebih kurang gini la...
**gamba sekadar hiasan...


***tapi aritu ade prasan iklan minyak kat papan billboard...siap bagi tau kene beli yang pasaran Malaysia...
banyak beza sgt ke dgn pasaran euro/lain2 negara??
__________________
untuk tempahan produk Coway sila klik sini
http://cowaypilihanku.wordpress.com
wassap: 019.2838084
Reply With Quote
  #1159  
Old 23-01-2019, 04:27 PM
puyol puyol is online now
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,258
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 764
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
pakai fully...
tak kesah sgt pun...
beli online...tgk mane yg de promo baek...

antaranye...








lebih kurang gini la...
**gamba sekadar hiasan...


***tapi aritu ade prasan iklan minyak kat papan billboard...siap bagi tau kene beli yang pasaran Malaysia...
banyak beza sgt ke dgn pasaran euro/lain2 negara??
Saya kasi jelas itu minyak hitam tuan.

Reply With Quote
  #1160  
Old 28-01-2019, 12:00 PM
fuhrer_69 fuhrer_69 is online now
Active Member

fuhrer_69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,630
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 89
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tomi View Post
saya pernah guna minyak ni (10w40 tak silap) untuk tenggiling suzuki saya, sebelum ni duk guna belray exp 15w50 semi. pada saya belray lebih sesuai. lepas tu saya cuba pennzoil fully. pun tak best. lepas harga belray naik jadi 55 sebotol, saya tukar pakai yamalube fully plak sebab minyak petronas. ok la dengan harga dia tak sampai 40 sebotol.

last tukar minyak hari tu saya cuba platinum oil. sekarang dah jalan dekat 5k enjin belum lagi terasa kasar. so far puas hati pakai minyak ni, dah siap beli 6 botol untuk next2 service hehehe
cuba share gmbr yg platinum oil tu.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
minyak enjin, minyak hitam

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump