Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 01-01-2019, 11:44 PM
ck3er ck3er is offline
Super Active

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,440
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 20
Active Level
Default

Kesianla owner yg duk tunggu 5 tahun ingatkan leh elak cukai hehe.
__________________
Malaу$їaи КGєя$
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 02-01-2019, 12:41 AM
tm_40 tm_40 is offline
Regular

tm_40's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 400
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Senang cerita kerajaan dapat lebih daripada setiap transaksi jual beli yg berlaku.Hasil lebih untuk kerajaan.
Reply With Quote
  #13  
Old 02-01-2019, 03:22 PM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Active Member

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 1,404
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 90
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zari83 View Post
Kalau ikut penerangan atas tu, ni adalah satu berita baik utk kerajaan sbb ada ruang tmbh hasil cukai... dan berita buruk utk rakyat yg nk jual rumah bg harga yg lebih 200k..hehe

Kerajaan mcm ni yg rakyat suka, pandai perah duit cukai dari rakyat.. pemain2 hartanah la yg paling gumbira.. tak gitu..haha
Harga rumah confirm up kan? kalau harga rumah up harga nasi lemak confirm up
Reply With Quote
  #14  
Old 02-01-2019, 09:57 PM
zari83 zari83 is offline
Active Member

zari83's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,560
Thanks (Received): 79
Likes (Received): 197
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Gigahertz CS View Post
Harga rumah confirm up kan? kalau harga rumah up harga nasi lemak confirm up
Kalau penjual hilang kewarasan dan sanggup tanggung ckht, harga rumah pastinya tak naik..hehe

Tp biasa la, siapa nak rugi, topup siap2 dlm harga rumah kos ckht tu, pembeli bkn tau pun, yg penting jgn sampai lebih dari market value, nanti susah plak nk jual.. haha

Area kl, rata2 rumah kos rendah yg harga 30-40K dulu, skrg ada mv 100-200K, kalau mereka2 ni masih dlm kategori miskin, tentunya mereka pun tak terlepas kena ckht bila nk jual rumah nnti kalau harga lebih 200k.. yg tetap untung? pasukan lge la..hehe
__________________
Searching text....
Reply With Quote
  #15  
Old 03-01-2019, 11:46 AM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Active Member

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 1,404
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 90
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zari83 View Post
Kalau penjual hilang kewarasan dan sanggup tanggung ckht, harga rumah pastinya tak naik..hehe

Tp biasa la, siapa nak rugi, topup siap2 dlm harga rumah kos ckht tu, pembeli bkn tau pun, yg penting jgn sampai lebih dari market value, nanti susah plak nk jual.. haha

Area kl, rata2 rumah kos rendah yg harga 30-40K dulu, skrg ada mv 100-200K, kalau mereka2 ni masih dlm kategori miskin, tentunya mereka pun tak terlepas kena ckht bila nk jual rumah nnti kalau harga lebih 200k.. yg tetap untung? pasukan lge la..hehe
aku tak paham kerana tidak memiliki rumah. hehehehehe
Reply With Quote
  #16  
Old 07-01-2019, 09:19 AM
corporate corporate is offline
Newbie

corporate's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2018
Posts: 21
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Mengapa RM200,000 dan ke bawah dan bukan lebih dari harga itu. Kebanyakan harga hartnanah (seperti condominium) di bandaraya sudah mencecah RM500,000.
__________________
Linda
Reply With Quote
  #17  
Old 08-01-2019, 05:15 AM
MrNobody47 MrNobody47 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 55
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Padu ni geng. Bijak mereka buat duit untuk negara. Mohon tak penuhkan kantung sendiri.
Quote:
Originally Posted by zari83 View Post
Kalau ikut penerangan atas tu, ni adalah satu berita baik utk kerajaan sbb ada ruang tmbh hasil cukai... dan berita buruk utk rakyat yg nk jual rumah bg harga yg lebih 200k..hehe

Kerajaan mcm ni yg rakyat suka, pandai perah duit cukai dari rakyat.. pemain2 hartanah la yg paling gumbira.. tak gitu..haha
Reply With Quote
  #18  
Old 08-01-2019, 05:25 AM
ResellerMaxis ResellerMaxis is offline
Active Plus

ResellerMaxis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 4,093
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 329
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zari83 View Post
Kalau ikut penerangan atas tu, ni adalah satu berita baik utk kerajaan sbb ada ruang tmbh hasil cukai... dan berita buruk utk rakyat yg nk jual rumah bg harga yg lebih 200k..hehe

Kerajaan mcm ni yg rakyat suka, pandai perah duit cukai dari rakyat.. pemain2 hartanah la yg paling gumbira.. tak gitu..haha
duit yang diperah tu in the end di guna untuk rakyat juga kan..nak bagi bantuan sara hidup lah, subsidi minyak lah, pendidikan, perubatan dan segala macam lagi..


tu satu..

yang keduanya..kalau kau pandang dari sudut lain..investor property akan kurangkan invest pada property sebab terlalu banyak tax..bila ramai orang stop invest pada property..kenaikan harga akan terkawal dan rumah semakin mampu milik untuk rakyat marhein..ianya sesuatu yang baik..

dan bagi genuine buyer..contohnya bro mampu beli 1 rumah jer..bila dah bersara nak jual rumah tu dan beli rumah lain di kg..setiap orang layak dapat exempted sekali seumur hidup untuk real property gain tax ni..

so tax ni sebenarnya tak target pada kebanyakan rakyat marhein..tapi target kepada investor and speculator yang menyebabkan harga property naik melampung selama ni..
Reply With Quote
  #19  
Old 08-01-2019, 05:28 AM
ResellerMaxis ResellerMaxis is offline
Active Plus

ResellerMaxis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 4,093
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 329
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by corporate View Post
Mengapa RM200,000 dan ke bawah dan bukan lebih dari harga itu. Kebanyakan harga hartnanah (seperti condominium) di bandaraya sudah mencecah RM500,000.
untuk mengalakkan orang menjual rumah yang di bawah 200k dan sekaligus meningkatkan kadar pemilikan rumah rakyat malaysia..

kena terima hakikat kebanyakan mereka yang belum memiliki rumah ni tak mampu nak beli rumah lebih 200k..
Reply With Quote
  #20  
Old 08-01-2019, 05:42 AM
MrNobody47 MrNobody47 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 55
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ResellerMaxis View Post
untuk mengalakkan orang menjual rumah yang di bawah 200k dan sekaligus meningkatkan kadar pemilikan rumah rakyat malaysia..

kena terima hakikat kebanyakan mereka yang belum memiliki rumah ni tak mampu nak beli rumah lebih 200k..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump