Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #33651  
Old 20-03-2019, 05:00 PM
Khai1502 Khai1502 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 110
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Salam. Katekan saya ada 12k tahun depan, tapi x de fix income n CCRIS cun, korang tau x mane2 bank islamik yg terima tuk loan 100k? Wassalam.
__________________
Assolatu tanhau 'anil fahsya' 'iwal mungkar
Beli CD Game PC
Original Habbatus Sauda' RM 30 sepaket
019-8220408 (Khairul)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #33652  
Old Yesterday, 01:57 PM
abah5851 abah5851 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2014
Posts: 2,126
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 56
Active Level
Default

Aslm..saya ada yerbaca post berkenaan cut off date tiap2 bulan untuk tambahan pelaburan asb..bila tarikhnya? boleh kah saya masukkan 26hb/3 untuk dapat dividen bagi bulan 4...
Reply With Quote
  #33653  
Old Yesterday, 02:00 PM
abah5851 abah5851 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2014
Posts: 2,126
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 56
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
Laa.. kes naya ni..
Saya ade pergi CIMB..pegawai tu tolong untuk reducekan rate asb ke 5.0% seperti perjanjian asal..Dia buatkan surat permohonana reduce rate..dah approve..cuma syarat kena bukan akaun CIMB dan tagging auto debit.
Reply With Quote
  #33654  
Old Yesterday, 02:36 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,656
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 62
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abah5851 View Post
Saya ade pergi CIMB..pegawai tu tolong untuk reducekan rate asb ke 5.0% seperti perjanjian asal..Dia buatkan surat permohonana reduce rate..dah approve..cuma syarat kena bukan akaun CIMB dan tagging auto debit.
Ooo tahniah bro.. loan asb bro sejak tahun bila tu? Mind to share Surat Tawaran baru. Kalau ok nk apply jgk. Haha
Reply With Quote
  #33655  
Old Yesterday, 02:38 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,656
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 62
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abah5851 View Post
Aslm..saya ada yerbaca post berkenaan cut off date tiap2 bulan untuk tambahan pelaburan asb..bila tarikhnya? boleh kah saya masukkan 26hb/3 untuk dapat dividen bagi bulan 4...
Kena masukkan duit pada 1hb Mac baru amaun tu kira dividen utk bulan Mac bro.
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #33656  
Old Yesterday, 02:38 PM
otaida00taj otaida00taj is online now
Legendary Member

otaida00taj's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Location: Lạng Sơn, Thanh Hóa, Vietnam
Posts: 10,301
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 32
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Khai1502 View Post
Salam. Katekan saya ada 12k tahun depan, tapi x de fix income n CCRIS cun, korang tau x mane2 bank islamik yg terima tuk loan 100k? Wassalam.
CIMB., yang lain pun boleh...
tunjukkan penyata 12k tu.
Reply With Quote
  #33657  
Old Yesterday, 02:41 PM
vendetta_9056 vendetta_9056 is offline
Newbie

vendetta_9056's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by !rF4N View Post
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
sy loan dgn cimb jgk...kes atas ni tak phm la..knp interest dikurangkan tapi installment naik plak..dah bace tread ni still tak phm...boleh sapa2 explain dlm bahasa melayu..jgnla bahasa tu advance sgt..hee
Reply With Quote
  #33658  
Old Yesterday, 02:41 PM
avatar82 avatar82 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2019
Posts: 21
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Khai1502 View Post
Salam. Katekan saya ada 12k tahun depan, tapi x de fix income n CCRIS cun, korang tau x mane2 bank islamik yg terima tuk loan 100k? Wassalam.

guna bank statement as income & deposit payment 6 @ 9 @ 12 bulan boleh kot.

nk tau gak latest procedure mcm mana bank handle. tggu banker komen.
Reply With Quote
  #33659  
Old Yesterday, 03:11 PM
abah5851 abah5851 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2014
Posts: 2,126
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 56
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
Ooo tahniah bro.. loan asb bro sejak tahun bila tu? Mind to share Surat Tawaran baru. Kalau ok nk apply jgk. Haha
Hurmm.. Saya dpt screen short dr pegawai bertugas tu.. Masih belum buat account cimb.. Belum ada masa.. Nnti sy update..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump