Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-12-2011, 03:32 PM
ForexGaban_83 ForexGaban_83 is offline
Regular

ForexGaban_83's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2010
Location: Sibu
Posts: 716
Thanks (Received): 333
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

semua indi 60% sahaja ketepatan. sy gunakan indi standard yg ada dlm mt4 seting standard MA,Stoch dan AO sebagai panduan dan rujukan sahaja. kalau digabungkan pun boleh sampai 80% ketepatan. tapi kena jugak buat fundametal analisis gak. ikut kesesuaian pada diri sendiri. ada trader yang lebih selesa guna custom indi yang berwarna-warni dan ceria. trader bank2 besar pun trade guna indi. so kesimpulanya indicator ni penting jugak lah.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 05-12-2011, 04:49 PM
yussys yussys is offline
Super Active

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 7,056
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ForexGaban_83 View Post
semua indi 60% sahaja ketepatan. sy gunakan indi standard yg ada dlm mt4 seting standard MA,Stoch dan AO sebagai panduan dan rujukan sahaja. kalau digabungkan pun boleh sampai 80% ketepatan. tapi kena jugak buat fundametal analisis gak. ikut kesesuaian pada diri sendiri. ada trader yang lebih selesa guna custom indi yang berwarna-warni dan ceria. trader bank2 besar pun trade guna indi. so kesimpulanya indicator ni penting jugak lah.
Bro panduan yang berguna saya akan praktikkan
Reply With Quote
  #23  
Old 05-12-2011, 04:58 PM
sedinho sedinho is offline
Super Active

sedinho's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Dec 2006
Posts: 5,424
Thanks (Received): 252
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagi aku penting...senang nk bukak post n filter signal..
nak trade naked tak reti la....
Reply With Quote
  #24  
Old 06-12-2011, 11:02 AM
yussys yussys is offline
Super Active

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 7,056
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Basic indi yang biasa otai gunakan apa ek?
Reply With Quote
  #25  
Old 06-12-2011, 07:10 PM
kptm kptm is offline
Active Plus

kptm's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,772
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by yussys View Post
Basic indi yang biasa otai gunakan apa ek?
basic.. nampak merah je terus sell..
nampak hijau. buy..
Reply With Quote
  #26  
Old 06-12-2011, 07:11 PM
NahnuFrX NahnuFrX is offline
Active Member
InstaForex Official
Introducing Broker

NahnuFrX's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2009
Location: penang
Posts: 2,050
Thanks (Received): 99
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

bagi saya, indi tu penting....sebagai cth...support n resistance, jika tak pakai apa indi bagaikan kita trading kering2 jer
__________________
HP: 019-9887224 // YM: NahnuFrX // Skype: NahnuFrX
http://www.instaforex-nahnufx.com
Reply With Quote
  #27  
Old 06-12-2011, 07:27 PM
yussys yussys is offline
Super Active

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 7,056
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Pernah dengar tak pasal CSR100 mcmner tu???
Reply With Quote
  #28  
Old 06-12-2011, 07:30 PM
yussys yussys is offline
Super Active

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 7,056
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kptm View Post
basic.. nampak merah je terus sell..
nampak hijau. buy..
bro sy wat mcmne.. tapi mgkin rezeki takde..
Reply With Quote
  #29  
Old 06-12-2011, 07:45 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,277
Thanks (Received): 505
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by yussys View Post
Salam semua masta2 dan rakan2 CG

Saya keliru dengan banyak pendapat tentang indi ni..

ada setengah pihak yang menyatakan perlu dan ada menyatakan tidak perlu..

seperti saya belajar dengan guru saya lihat guru ni banyak bergantung pada indi dan trend melalui indi,

bila saya kaji semula mengunakan e book indi tidak memainkan peranan sebab ia hanyalah buatan manusia dan bukan 1 perbuatan manusia

tetapi saya lihat ramai juga yang berjaya dengan mengunakan indi sahaja..

boleh tak rakan2 CG membantu saya?
hahaha...

ajaran sesat dah mula banyak dalam scene forex malaysia.

mentang-mentang tak guna indi, kutuk indi.

macam budak-budak tingkatan 1 yang bergaduh yang mana lebih baik, Tomok atau Adam AF.




gini... kenali dulu apa itu Indicator.

Indicator secara bahasanya bermaksud penunjuk, pedoman, penanda.



Apa yang saudara buat bila saudara memorex sebenarnya?

Adakah saudara seorang Technical Analyst atau Fundamentalist?



Jika anda bermain dengan fundamental, tidak perlulah guna indi, jika tidak mahu.

Kebenarannya tiada siapa boleh lari dari indi kerana CANDLESTICK itu sebuah indi.

Malahan, LINE GRAPH juga indicator.

Kenapa?

Kerana secara mudahnya ia menunjukkan harga.

Secara lebih lengkap ia menunjukkan harga semasa dalam sebuah perspektif yang komparatif, harga semasa relatif kepada harga-harga masa lampau.

Jika tidak, mana saudara boleh tahu harga itu menaik atau menurun?



Naik atau turun melibatkan 2 nilai pada 2 tika yang berbeza... kan?

Melaju atau memperlahan juga satu pernyataan perbandingan, juga memerlukan 2 nilai yang dicerap pada 2 tika yang berbeza.





Nah... Itu sendiri bukan sahaja menceritakan tentang betapa candlestick itu satu indicator, tapi menceritakan bagaimana indicator-indicator lain bekerja.




Indicator, misalnya moving average adalah kiraan purata harga-harga X period ke belakang.

Sekiranya :
X = 3,
Timeframe : 1hr
Harga sekarang : 1.0000
Harga sejam lalu : 0.500
Harga 2 jam lalu : 0.500


Kiraan : ( 1.0 + 0.5 + 0.5 ) / 3 = 0.66


Selepas sejam berlalu, harga semasa adalah 1.0 juga

maka kiraan terkini : ( 1.0 + 1.0 + 0.5 ) / 3 = 0.833



Setelah beberapa [email protected] berlalu, maka plot the value on the graph and connect the dot...

Harus faham juga rasional disebalik formula setiap indi yang diguna...

Moving Average sebenarnya hanyalah penapis yang membuang noise.

Ibaratnya, ia seperti litar khas dalam sistem audio yang membuang signal-signal spike, memberikan anda bunyi yang lebih jelas.

Bagi sesetengah orang mereka gunakannya sebagai penunjuk trend.





Kalau nak tengok perbuatan manusia, kenalah lepak dekat trading floor... tapi memandangkan forex ni aksinya berlaku di trading room serata dunia, agak mustahil...

Dan... siapa kata indi tak membayangkan tindakan manusia?

Stochastic Oscillator, biasanya dikatakan penunjuk momentum... bagi sesetengah orang ianya penunjuk overbought atau oversold, bagai sesetengah orang ianya sama.... (but not for me).

Ia penunjuk yang baik untuk perkara di atas... tapi bergantung kepada bagaimana anda memahami dan membacanya.

Jika anda baca sejarah dan formula indicator ini, perkara "meleret-leret" bukanlah sesuatu yang memeranjatkan anda. You would expect it to be so.

Tapi ada yang membacanya seperti membaca lampu trafik, nampak hijau terus jalan, nampak merah terus stop.

Dalam sesebuah pair, X/Y, siapa sebenarnya yang sedang bergerak? X atau Y?

Itu juga penting, baru kita dapat mengagak apabila Stoch cecah 100% atau 0% adakah ia terus meleret...



Tapi kalau ada teknik yang take advantage pada inefficiency pada market macam arbitrage misalnya, tak perlulah indi.



e-book saudara tu apa tajuknya?

Dia guna pendekatan bagaimana?

Chart pattern?

Candlestick pattern?
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty
Reply With Quote
  #30  
Old 06-12-2011, 07:50 PM
AuraSuccess_88 AuraSuccess_88 is offline
CG Hardcore

AuraSuccess_88's Avatar
 
Trader Rating: (159)
Join Date: Apr 2010
Posts: 69,872
Thanks (Received): 178
Likes (Received): 5
Blog Entries: 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GhostTrader View Post
aku selesa dgn pengunaan indi..gabungkn bebrapa indi utk dpt kan signal utk entry dan utk filter false signal..
erm..saya sependapat ngan boss
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump