Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-11-2011, 08:20 AM
zaleo_83 zaleo_83 is offline
Active Member

zaleo_83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,343
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default Teknik Apa Yang Boleh Maintain?

Kepada warga CG

Apakah teknik yang MASTA sekalian guna?
Cer citer kat sini...

saya pilih Fibo... sejauh manakah teknik ni berkesan?

renung..renungkan... selamat beramal...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-11-2011, 08:31 AM
asamjawa asamjawa is offline
Regular

asamjawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: 2013- Silent Trader ( 100-161.8 MHz )
Posts: 776
Thanks (Received): 92
Likes (Received): 0
Active Level
Default

teknik yang bagus adalah yang sesuai dengan diri masing-masing. fahami teknik tersebut dengan cara yang betul tu aje
Reply With Quote
  #3  
Old 25-11-2011, 08:38 AM
blueskuini blueskuini is offline
Active Plus

blueskuini's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,854
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Teknik Chaos+EW+Fe+Fr+TL
__________________
FBS menawarkan bonus alu-aluan 50$ - cara paling mudah untuk maju di Forex. Berdagang tanpa membuat deposit dengan leveraj 1:500 dan kembangkan keuntungan anda! Syarat yang mudah dan ringkas, pengeluaran keuntungan bila-bila masa – dapatkan bonus anda sekarang juga!
https://fbsmy.com/?ppu=30213
Reply With Quote
  #4  
Old 25-11-2011, 09:21 AM
WiseFXTrader WiseFXTrader is offline
Regular

WiseFXTrader's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 930
Thanks (Received): 98
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zaleo_83 View Post
Kepada warga CG

Apakah teknik yang MASTA sekalian guna?
Cer citer kat sini...

saya pilih Fibo... sejauh manakah teknik ni berkesan?

renung..renungkan... selamat beramal...
Hi Zaleo,

Teknik MTFA- Multi Time Frame Analysis - Refer time frame yang lebih besar untuk lihat trend contoh weekly atau daily and turun sikit ke time frame 4H untuk trade entry.

TREND IS YOUR FREINDS. Teknik ni bagi saya make it simple keep it simple.

dan yang penting teknik tu sesuai dengan kita dan dapat RESULT.

Last edited by WiseFXTrader; 25-11-2011 at 09:24 AM..
Reply With Quote
  #5  
Old 25-11-2011, 09:26 AM
abg_boyot abg_boyot is offline
Regular

abg_boyot's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 913
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

teknik istiqomah+sabar..aku tgh nak maintain yg nie bro..tapi tak pernah sampai..harap awl thn dpn dapat pip ijau banyak2..
Reply With Quote
  #6  
Old 25-11-2011, 09:27 AM
zaleo_83 zaleo_83 is offline
Active Member

zaleo_83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,343
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by blueskuini View Post
Teknik Chaos+EW+Fe+Fr+TL
wah.... hebat...
Reply With Quote
  #7  
Old 25-11-2011, 09:28 AM
zaleo_83 zaleo_83 is offline
Active Member

zaleo_83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,343
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by WiseFXTrader View Post
Hi Zaleo,

Teknik MTFA- Multi Time Frame Analysis - Refer time frame yang lebih besar untuk lihat trend contoh weekly atau daily and turun sikit ke time frame 4H untuk trade entry.

TREND IS YOUR FREINDS. Teknik ni bagi saya make it simple keep it simple.

dan yang penting teknik tu sesuai dengan kita dan dapat RESULT.
terbaek...
Reply With Quote
  #8  
Old 25-11-2011, 09:30 AM
zaleo_83 zaleo_83 is offline
Active Member

zaleo_83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,343
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abg_boyot View Post
teknik istiqomah+sabar..aku tgh nak maintain yg nie bro..tapi tak pernah sampai..harap awl thn dpn dapat pip ijau banyak2..
tp kalo da -ve byk hilang sabar
Reply With Quote
  #9  
Old 25-11-2011, 09:30 AM
Rai¥an Rai¥an is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,052
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

guna teknik default yg ada dlm mt4 je
__________________
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
[LEFT][URL="http://www.scalperfx.com"][B][COLOR="Indigo"]ROI sehingga 100% sebulan || Free USD5[/COLOR][/B][/URL][/LEFT]
[URL="http://scalperfx.com/forum/"][B]Scalperfx Forum[/B][/URL] || skype: raiyan.corp || ym: raiyancorp || 0135069157
Reply With Quote
  #10  
Old 25-11-2011, 09:55 AM
asyik asyik is offline
Active Member

asyik's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: DiMana Kaki Ku Berhenti
Posts: 2,102
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by asamjawa View Post
teknik yang bagus adalah yang sesuai dengan diri masing-masing. fahami teknik tersebut dengan cara yang betul tu aje
setuju yg ni.. tak kisah teknik apa pun.. yg penting sesuai dgn cara kiter.. lain padang lain belalang .. lain org lain pulak cara dan ragam nya..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump