Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: sejauh mana korang minat dengan HEDGING??!!
Hedging kegemaran ku 49 58.33%
hedging buat kuih lapis, hbs pokai duit aku 35 41.67%
Voters: 84. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-08-2010, 06:41 PM
fardibah87 fardibah87 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 396
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Kepada Pakar HEDGING......

Salam ramadhan pada sahabat handai sekalian yg beragama Islam.... slmat menjalani ibadah puasa....saya di sini ingin buka thread Hedging....

buka thread hedging bukan bermakna sya nk mengajar org..tp meminta sedikit sbnyk ilmu pada trader2 sekalian utk dikongsi bersama-sama.......

ramai trader yg tak suka Hedging, tp ada pulak yg suka..
saya antara golongan yg suka Hedging...bergantung pda teknik apa yg kte nk gunakan......

korang sume msti penah dengar teknik MNTOP kn??
so far aku dah kaji teknik tu MEMANG BAGUS SECARA LOGIKNYA...(maaf pd owner teknik ni,sya bukan nk bincang teknik tu secara terbuka, tp nk mengatasi MASALAH HEDGING )

so, papepon, aku nk buka dlu pool nk tngk sama ada korang suka hedging or tak..nk buat survey dulu b4 kte further kn.. heee tngk ramai tak yg berminat........
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-08-2010, 06:43 PM
aKuLaH aKuLaH is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: aku rileks jer kat umah ni...
Posts: 2,642
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

kadang2 minat....kadang2 x....
__________________
~~SUBHANALLAHI WABIHAMDIHI SUBHANALLAHIL 'AZIM~~
Reply With Quote
  #3  
Old 30-08-2010, 06:46 PM
akira8456 akira8456 is offline
Super Active

akira8456's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2009
Location: kulim
Posts: 6,292
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

kadang2 untung kadang2 rugi
ada x cara utk mengatasi kelemahan hedging nie
Reply With Quote
  #4  
Old 30-08-2010, 06:46 PM
fardibah87 fardibah87 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 396
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

so far aku ada kji hedging ni..cara nk mengatasi....tp.....tak still kte akan rasa loss juga......

selain dari tu, kene juga kte pilih broker yg sesuai...
maksud disini spread yg kecil....
so far aku dah jmpe broker fx clearing mmg bterbaik.....

..... ..............

pda trader2 yg blh mmbntu saya dan trader2 yg lain, hope dptlah kte kongsi bersma2 ilmu nk dicurah kn nti....
minta kongsi ilmu bersama....
Reply With Quote
  #5  
Old 30-08-2010, 06:49 PM
fardibah87 fardibah87 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 396
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nti aku try upload cara mcm mana nk mengtasi hedging ni...aku ada buat calculation skit mcm mana nk minimize kn loss hedging ni....

lau korang nk tau, teknik MNTOP ni 1 je kelemahan die....masalah sideway (termasuk skali hedging)... .........

untk mengtasi masalah ini ada 2, pertama bermain dngn broker low spread, atau pon spread ZERO........tp req die pulak membebankan.....

then....calculation how to solve hedging..... .....

kalau korang2 dpt menyelesaikan masalah ni, insyaallah senang nk buat popit.... ..........
Reply With Quote
  #6  
Old 30-08-2010, 07:37 PM
fardibah87 fardibah87 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 396
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

thread mcm tak dpt perhatian jek.hehee
Reply With Quote
  #7  
Old 30-08-2010, 08:57 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,287
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 10
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

teruskan je..banyak memerhati dr luar..aku pun minat hedging ni..
Reply With Quote
  #8  
Old 30-08-2010, 09:01 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,505
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

citer aje la teknik tu.aku mula2 teknik aku belaja masa trade ni hedging le.hehehe
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #9  
Old 30-08-2010, 10:08 PM
Istana Bunian Istana Bunian is offline
Regular

Istana Bunian's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 777
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Teruskan TT. Saya pun berminat juga dgn teknik niii.
Reply With Quote
  #10  
Old 30-08-2010, 10:11 PM
zulhashim zulhashim is offline
Regular

zulhashim's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Location: Johor
Posts: 174
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pengalaman aku tentang hedging...

1) Teknik bagaimana tidak menggunakan SL sebalikknya Pending Order.
2) SL hanya digunakan semasa profit, ini terjadi kerana menggunakan trailing.
3) Tahukah anda market boleh dimanupulasikan oleh broker jika anda menggunakan SL.
4) Salah satu teknik untuk mengelakkan dari margin call.
5) Anda boleh tidur lena walaupun tengah floating $300.
6) Boleh sambung trade pada keesokkan hari jika pada hari tersebut anda penat.
7) Wajib trade 1 pair sahaja dan wajib ada Pda @ Smartphone.
8) Membantu kemahiran anda dalam mengunakan Pending Order (News besar NFP , Gap jika floating Sabtu Ahad).
9) Salah satu cara bagaimana anda boleh memperbetulkan jika anda tersalah Entry.
10) Trade guna Pda dengan mengunakan indicator standard dengan setting yang betul.
11) Bacaan entry yang betul mengikut signal indicator dan time frame.
12) Persiapan cara bagaimana untuk menangani jika market reverse.

tapi sekarang dah lama aku tinggalkan trade hedging nie sebab kekadang boleh sakit jantung...
__________________
Speed up your pips

Convert your indicator to microsoft excel... 1 dashboard all currencies...... [email protected]

Last edited by zulhashim; 30-08-2010 at 10:16 PM.. Reason: adjust
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump