Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 12-06-2019, 11:33 AM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 6,472
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 256
Active Level
Default

Wow! Dah boleh bagi title datuk kat doktor ni.
Dulu ramai pakat kecam dia, dah terbukti dia memang berjasa pada rakyat malaysia.
Reply With Quote
Likes ujikaji1, Jackhalid, notepad, dausbiz liked this post
Paid Advertisement
  #32  
Old 12-06-2019, 04:00 PM
azham azham is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 3,701
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 335
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pudins70 View Post
Wow! Dah boleh bagi title datuk kat doktor ni.
Dulu ramai pakat kecam dia, dah terbukti dia memang berjasa pada rakyat malaysia.
Saya sokong dan setuju.
Pengorbanan yang baik dibalas dengan penghargaan yang setimpal.
Ada kedai no ekor, disko dan pusst judi tapi dapat pangkat kebesaran.
Reply With Quote
Likes ujikaji1, notepad liked this post
  #33  
Old 12-06-2019, 04:06 PM
belam belam is offline
Super Active

belam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 5,551
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 146
Active Level
Default

ahamdulillah,smoga adik ni semakin sihat dan membesar bagai johan.
tq to dr amalina.
__________________
YNWA
يو ويلل نيۏير ولق الون
Reply With Quote
  #34  
Old 12-06-2019, 04:26 PM
stillFX stillFX is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 5,043
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 366
Active Level
Default

Alhamdulillah. Moga anak ini menjadi seorang insan yang dpt berbakti pada Agama, Bangsa dan Negara.

Best student Malaysia yang teruk dikecam dulu kini menunjukkan yang dia memang mampu menyumbang sesuatu yang amat bermakna pada Malaysia.

Kudos Dr Amalina dan her team.
Reply With Quote
Likes ujikaji1 liked this post
  #35  
Old 12-06-2019, 09:22 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 41,497
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5001
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default



‘Selain Dr Amalina Inilah Hero-Hero Mulia Dalam Misi Pmbedahan Tum0r Ainul Mardhiah’ Sebak Nukilan Abadi Dari Bapa Ainul Mardhiah.

June 12, 2019

Berita kejayaan pembedahan buang tum0r adik Ainul Mardhiah yang dijalankan di sebuah hospital di London menyentuh hati rakyat Malaysia secara keseluruhannya.

Pembedahan membuang tumor seberat 200g yang memakan masa selama 5 jam nyata berbaloi meskipun pelbagai cabaran dan rintangan yang terpaksa ditempuh dalam memberikan sinar kehidupan buat adik Ainul.



Video,Seluruh Rakyat Malaysia Merindui Senyuman Dari Adik Ainul Mardhiah.




Ramai berterima kasih kepada Dr Amalina atas pertolongan dan jasa baiknya selepas dia mendapat tahu mengenai pnyakit dihidapi adik Ainul.

Namun ramai tak tahu rupanya banyak lagi insan-insan mulia yang membawa ‘kehidupan’ dan keceriaan kepada anak kecil ini, seperti yang dikongsikan bapa Ainul, Ahmad Saifuddin Ahmad Razak difcebooknya.




Selain Dr Amalina, ainul juga ada aunty2-aunty barunya di sini yang juga banyak membantu kami sekeluarga. Mereka semua adalah Doktor doktor yang hebat.

Selain Dr Amalina, ainul juga ada aunty2 barunya di sini yang juga banyak membantu kami sekeluarga, mereka semua. Doktor atas flight dan pegawai perubatan di UK Mereka lah kiriman Tuhan kepada kami, memudahkan urusan kami, hanya minta kami fikir dan fokuskan kepada ainul sahaja..

Special thanks to Dr Jaseem ( Avisena ) and Dr Guna ( SJMC ) yang merupakan Doktor dari Malaysia yang menguruskan transfer ainul dari Malaysia ke London. Tugas mereka sangat berat kerana perlu memastikan ainul selamat ketika dalam perjalanan ( penerbangan 13 jam ). Alhamdulillah, Doktor berdua ini dapat hantar ainul di depan pintu hospital dengan selamat dan berjaya

Dr Atas Flight dan Pegawai Perubatan dari UK.

Dan, Dr Razin ( Medical Director MAS ) yang bantu untuk membenarkan ainul lepas untuk menaiki flight. Dr Razin and team Mas banyak juga ambil tempat dalam menjayakan Ainul ke London. Special thanks dekat Pilot yang bawa ainul termasuk crew cabin yang banyak bantu kami di atas flight.

Setibanya kami di london, kami sekeluarga telah dijemput oleh Dr Fahja ( Anaes, UK ), Dr Najmiah ( anaes, UK ), Prof Dr Faridah ( Lect, UK ) dan Encik Jeffri wakil dari Kedutaan Malaysia termasuk wakil dari MAS London. Sepupu saya dari malaysia juga turut menemani kami dari malaysia, Dr Ruhaiza dari Hospital Melaka.

Merekalah kiriman Allah SWT pada kami.

Mereka ini adalah kakak kakak kami di sini. Mereka bantu uruskan dari segi penginapan, makanan, dan sentiasa menyokong dan memberikan kata kata semangat buat kami suami isteri. Mereka lah kiriman Tuhan kepada kami, sentiasa memudahkan urusan kami. Mereka hanya minta kami fikir dan fokuskan kepada ainul sahaja, the rest mereka uruskan. Baik sungguh hati.

Walaupun mereka semua sibuk dengan kerja dan keluarga masing masing, tapi sentiasa curri masa untuk bersama kami dan ainul di hospital.

Kami sangat-sangat gembira dengan Allah bila DIA telah kirimkan kepada kami pelbagai jenis manusia yang baik hati supaya dapat memudahkan segala urusan kami di sini.

Terima kasih yang tak terhingga Kak Fahja, Kak Mie, Kak Faridah, Aunty Haliza, Aunty Zahrah, Kak Sir, Aunty Sabariah, Wakil Kedutaan Malaysia,Encik Jeffri dan Dr Shafie.

Kami sangat terhutang budi dengan kalian semua. Ternyata ramai pihak yang menghulurkan bantuan sekaligus meringankan beban keluarga Ainul sepanjang mendapatkan rawatan di sana.

Ahmad Safiuddin berkata, dia turut berterima kasih kepada semua doktor pakar, pegawai perubatan, pihak syarikat penerbangan, kedutaan serta ahli keluarganya dalam misi dari Malaysia ke London.

Jom kita saksikan wajah-wajah ‘Hero’ Ainul Mardhiah.



Dr Jaseem dan Dr Guna.









Semoga Allah swt membalas segala jasa dan budi baik mereka yang telah membantu melancarkan usaha untuk membuang tum0r adik Ainul Mardhiah.

sumber : fb Ahmad Safiuddin kredit lobahmerah

https://coretanmedia.com/2019/06/12/...kWyXIPonEuTOm0
Reply With Quote
Likes notepad, ujikaji1 liked this post
  #36  
Old 13-06-2019, 11:10 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 41,497
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5001
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Buah Hati’ Malaysia Akan Dipindahkan Ke Wad Biasa


June 13, 2019



‘Buah hati’ Malaysia yang sering mendapat perhatian dan kasih sayang ramai, Ainul Mardhiah selamat menjalani pembedahan selasa lalu bagi membuang tumor di bahagian mulutnya seberat 200 gram.

Ramai pastinya tidak sabar menantikan perkembangan terkini Ainul. Besar harapan dan doa rakyat Malaysia agar anak syurga itu akan terus sihat dan urusannya dipermudahkan sehingga dia benar-benar sembuh.

Terkini, ayah kepada Ainul Mardiah, Ahmad Safiuddin telah berkongsi luahan yang membuatkan ramai menarik nafas lega mendengar keadaan terkini Ainul. Ikuti perkongsian Safiuddin seperti di bawah.


Update :

Keadaan ainul semakin baik. Jika esok keadaannya baik atau bertambah baik seperti hari ini, Ainul akan dipindahkan ke Wadnya yang biasa.

Kata nurse yang menjaga ainul di PICU tadi :

“Hari ini saya nampak dia senyum. Kuatnya dia!”


Rata-rata netizen membanjiri ruangan komen dengan mengucapkan syukur atas perkembangan positif tersebut.
”Tak sabar tengok Ainul membesar macam baby lain”



”Bergenang air mata mendengar perkhabaran terbaru Ainul Mardhiah”




”Biar lama pun, janji Ainul sihat”





Terdahulu, bapa kepada Ainul iaitu Ahmad Safiuddin memberitahu anaknya sudah sedar namun masih dirawat di unit rawatan rapi sebelum dipindahkan ke wad biasa.





http://citemalaya.website/2019/06/13...5I1WOF_iYb4pO0
Reply With Quote
  #37  
Old 13-06-2019, 07:49 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 41,497
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5001
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Ainul Mardhiah akan jalani pembedahan sumbing lelangit


13 Jun 2019


Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin.


KUALA LUMPUR – Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin, yang genap 10 bulan hari ini, yang turut menghadapi masalah sumbing lelangit (cleft palate) akan menjalani pembedahan membetulkan sumbing lelangit (cleft palate) di sebuah hospital di London, United Kingdom.

Ayahnya Ahmad Safiuddin Ahmad Razak dalam Facebooknya menyatakan anaknya memiliki sumbing lelangit sejak dilahirkan.



“Pembedahan untuk cleft palate ini, mungkin akan dibuat selepas Ainul dapat berat badan yang sesuai (6kg-8kg),” katanya sewaktu menjawab soalan dikemukakan netizen di laman sosial media itu hari ini.

Pada 10 Jun lepas, Ainul Mardhiah yang menghidap kanser ‘Germ Cell Tumour’ selamat dibedah di The Imperial College Healthcare NHS, London oleh sekumpulan doktor pakar pelbagai bidang bersama pelatih pakar bedah Malaysia, Dr Nur Amalina Che Bakri, yang bertanggungjawab membawa bayi itu serta ibu bapanya ke London bagi mendapatkan rawatan.

Ahmad Safiuddin yang tiba di Kota London pada 25 Mei lepas berkata dia tidak pasti berapa lama puterinya itu akan berada di London berikutan doktor di sana masih mahu memantau keadaan anak tunggalnya itu.

“Jika mereka yakin yang Ainul bebas dari sebarang perkara yang tidak diingini (berulang), mungkin Ainul boleh balik ke tanah air,” katanya.

Beliau berkata selepas pembedahan, bayinya dijangka akan melalui fasa belajar makan guna mulut.

Beliau berkata Ainul Mardhiah, yang kini dirawat di Unit Rawatan Rapi Kanak-Kanak hospital itu dijangka akan dipindahkan ke wad biasa esok, jika keadaan kesihatannya semakin baik.

Ainul Mardhiah akan dibawa pulang setelah hospital itu sendiri memutuskan masanya, katanya.

“Biarkan mereka buat kerja mereka, biar mereka putuskan bilakah masa sesuai Ainul keluar dari hospital. Untuk masa terdekat ini, Ainul perlu dijaga dengan rapi, banyak perkara perlu diteliti selepas buat pembedahan,” katanya.

Beliau berkata jururawat yang menjaga Ainul Mardhiah telah menyatakan bahawa ‘Hari ini saya nampak dia senyum. Kuatnya dia!’.“Doakan Ainul Mardhiah ya. Saya yakin, jika Ainul Mardhiah boleh bercakap sekarang, mungkin dia akan ucap terima kasih kepada kalian semua. Buat masa ini, ucapan terima kasih itu ditunjukkan melalui kesihatan dan kekuatannya,” katanya.- BERNAMA

https://malaysiagazette.com/blog/201...bing-lelangit/
Reply With Quote
  #38  
Old 13-06-2019, 07:56 PM
Kapten Mobile Telco Kapten Mobile Telco is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2019
Posts: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

alhamdulillah.. kuat adik Ainul..
Reply With Quote
  #39  
Old 13-06-2019, 07:59 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 49,008
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1396
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kapten Mobile Telco View Post
alhamdulillah.. kuat adik Ainul..
Moga Allah Taala berkati adik ainul

Allahuakhbar
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #40  
Old Yesterday, 01:03 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 16,357
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 180
Active Level
Default

Dah comel dah mulutnya.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump