Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #33751  
Old 28-05-2019, 09:18 PM
jebonmacho jebonmacho is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 6
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Ada saper2 yg apply LASB dlm masa trdekat ni....
Share bank mner yg bg intrest paling rendah....
Tak nk amik insuran...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #33752  
Old 29-05-2019, 01:04 AM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,685
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 65
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jebonmacho View Post
Ada saper2 yg apply LASB dlm masa trdekat ni....
Share bank mner yg bg intrest paling rendah....
Tak nk amik insuran...
Utk 100k ke atas, 4.85% utk affin bank. Tapi nk buat dgn saya mesti minimum takaful 10k 5 tahun. Tiada tambahan kepada byrn bulanan sbb premium bawah rm50 je.
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #33753  
Old 29-05-2019, 01:39 PM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 475
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
Utk 100k ke atas, 4.85% utk affin bank. Tapi nk buat dgn saya mesti minimum takaful 10k 5 tahun. Tiada tambahan kepada byrn bulanan sbb premium bawah rm50 je.
Jap, kalau buat dengan alphaOne (atau En. Abu/ Pn. Salmah), kita kena berurus dengan alpah, Abu atau Salmah la kan? Bukan dengan pegawai bank lain kan? Kalau Salmah berhenti kerja macam mana ye?
Reply With Quote
  #33754  
Old 29-05-2019, 01:43 PM
H-S H-S is offline
Active Plus

H-S's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: May 2010
Posts: 4,124
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 43
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gmxemail View Post
Jap, kalau buat dengan alphaOne (atau En. Abu/ Pn. Salmah), kita kena berurus dengan alpah, Abu atau Salmah la kan? Bukan dengan pegawai bank lain kan? Kalau Salmah berhenti kerja macam mana ye?
urusan permohonan ASBF je dengan banker/ejen
nak terminate boleh g mana2 kaunter bank
nak tambah boleh berurusan dengan mana2 banker/ejen
Reply With Quote
  #33755  
Old 29-05-2019, 02:01 PM
SOUL86F SOUL86F is offline
Legendary Member

SOUL86F's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Posts: 10,962
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 104
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by oso050 View Post
dah beli rumah...dah beli kereta..ok on lasb..

kalau tak..susah nk lps loan rumah @ kereta..

knp ya...

bank kira mcm na ya
tutup je loan asb tu beli rumah dulu..pastu buat loan baru
Reply With Quote
Likes oso050 liked this post
  #33756  
Old 30-05-2019, 07:46 AM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,685
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 65
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gmxemail View Post
Jap, kalau buat dengan alphaOne (atau En. Abu/ Pn. Salmah), kita kena berurus dengan alpah, Abu atau Salmah la kan? Bukan dengan pegawai bank lain kan? Kalau Salmah berhenti kerja macam mana ye?
Nama den Syazwan bro. Haha. Kalau sy berhenti nk buat urusan terminate je la kan? Bole je proceed ke bank.. tp nk sy tolong serahkan kepada banker yg masih kerja inn sha Allah boleh je. Setakat ni xde plan nk berhenti lg. Bulan dpn dah 4 thn bersama Affin.
Reply With Quote
  #33757  
Old 30-05-2019, 07:47 AM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,685
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 65
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by H-S View Post
urusan permohonan ASBF je dengan banker/ejen
nak terminate boleh g mana2 kaunter bank
nak tambah boleh berurusan dengan mana2 banker/ejen
Betul.. tp nk laju sy akan settlekan urusan terminate customer sy sendiri..
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #33758  
Old 04-06-2019, 03:00 PM
Khai1502 Khai1502 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 131
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote dari avatar82:

lor ...tambah asb2 rupanya br jadi 400k. ingatkan asb1 je limit loan up semula


--------------------------------------------------------------------------------------
ASB1 la tu yg loan up jadi 400k, tapi Islamic loan, bank rimau.

Da tanye, dia suruh bayar ptptn dulu , ptptn tinggal 4k je pun

Lepas tu, cost of living kene 1k sebulan, x termasuk ansuran loan, memang x lepas la, walaupun rumah duduk rumah Emak, cost of living sebenar rm200 je sebulan, huhu, sedih, tapi banker x percaya

kalau cimb dia proceed jugak, tapi income plak x lepas, nak sekurangnya payslip gaji rm 900 sebulan

Saya nak ucapkan selamat Hari Raya pada En. Ikeda sekeluarga, moga murah rezeki, panjang umur n sihat selalu, begitu juga pada rakan2 yg lain
__________________
Assolatu tanhau 'anil fahsya' 'iwal mungkar
Beli CD Game PC
Original Habbatus Sauda' RM 30 sepaket
019-8220408 (Khairul)

Last edited by Khai1502; 04-06-2019 at 03:13 PM..
Reply With Quote
Likes oso050 liked this post
  #33759  
Old 11-06-2019, 12:44 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,546
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

mulai bulan ni dimaklumkan yang BLR akan diturunkan, jd LASB lbh baik.
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #33760  
Old 12-06-2019, 03:10 PM
avatar82 avatar82 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2019
Posts: 55
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by aiman27 View Post
mulai bulan ni dimaklumkan yang BLR akan diturunkan, jd LASB lbh baik.

brapa latest interest rate loan asb.

aku punya 5.0. br apply reduce rate.

cancel lasb1 (21Mar)....dah 70hr++ x clear lg. sampai loan rumah dh approve. cancel plak potong lasb1.

cancel lasb2 (30Apr)amik masa 30hr ja dah settle.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump