Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 26-05-2018, 05:07 PM
mr.dede mr.dede is online now
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 11,135
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Xbuli ini machemmm
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 26-05-2018, 05:11 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,973
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 81
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
Dipermudahkan jer buat apa. Direndahkan jgklah kadar riba tu.
hat ni setuju...
sakit ooooo loan sampai ke pencen hhuhuhu
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
Likes agigas liked this post
  #13  
Old 27-05-2018, 01:34 AM
qi_telcommunication qi_telcommunication is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 955
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 31
Active Level
Default

Mudah2an kerajaan wujudkan skim sewa beli secara menyeluruh di malaysia...


Hadkan pemilikan rumah untuk setiap orang berumur 21tahun ke atas 2 unit seorang, secara x lansung pemaju terpaksa ikut rentak demand dan supply..


Percaya x kalau dihadkan pemilikan ikut ic sah harga rumah boleh kurang....
Reply With Quote
Likes haniefmunchkien, kamal_kampong, kinz liked this post
  #14  
Old 27-05-2018, 01:49 AM
haniefmunchkien haniefmunchkien is offline
Active Member

haniefmunchkien's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,701
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 151
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qi_telcommunication View Post
Mudah2an kerajaan wujudkan skim sewa beli secara menyeluruh di malaysia...


Hadkan pemilikan rumah untuk setiap orang berumur 21tahun ke atas 2 unit seorang, secara x lansung pemaju terpaksa ikut rentak demand dan supply..


Percaya x kalau dihadkan pemilikan ikut ic sah harga rumah boleh kurang....
yg ni wajar.. laksanakan matlamat pemilikan rumah sebagai tempat tinggal, bukan utk tujuan bisnes.. nak bisnes boleh, buat sendiri rumah dan sewakan.
Reply With Quote
  #15  
Old 27-05-2018, 08:48 AM
qi_telcommunication qi_telcommunication is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 955
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 31
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by haniefmunchkien View Post
yg ni wajar.. laksanakan matlamat pemilikan rumah sebagai tempat tinggal, bukan utk tujuan bisnes.. nak bisnes boleh, buat sendiri rumah dan sewakan.
Tp tu la tn, sekadar boleh mengharap je sbb kiya ke arah ekonmi kapitalis dah majoriti besar
Reply With Quote
  #16  
Old 27-05-2018, 08:54 AM
azham azham is online now
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 3,086
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 189
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by qi_telcommunication View Post
Mudah2an kerajaan wujudkan skim sewa beli secara menyeluruh di malaysia...


Hadkan pemilikan rumah untuk setiap orang berumur 21tahun ke atas 2 unit seorang, secara x lansung pemaju terpaksa ikut rentak demand dan supply..


Percaya x kalau dihadkan pemilikan ikut ic sah harga rumah boleh kurang....
Betul tuan.
Dicadangkan juga kalau pembeli yang ingin membeli rumah ke2 mestilah 2 atau 3 x nilai dari rumah pertama.
Cara ini boleh memghalang seseorang monopoli membeli rumah kos sederhana.
Reply With Quote
  #17  
Old 27-05-2018, 10:01 AM
amimng amimng is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 687
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Buat undang-undang., untuk memiliki rumah pertama..harga rendah..untuk memiliki rumah kali ke-2.,baru mengikut hrga pasaran..
Reply With Quote
  #18  
Old 27-05-2018, 10:10 AM
silasroon silasroon is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,743
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 361
Active Level
My Mood:
Default

Masalah rumah ni bukan setakat harga je patut diperjuangkan.....perjuang jugak kawasan 'kejiranan' yang best...dah beli rumah, pastu tetiba dapat pulak jiran yang tak best.....memang asyik terfikir nak cari rumah baru je manjang...
__________________
"Terletak di antara dua perbezaan adalah KENIKMATAN"

"Bukan salah orang yang mengajak, tetapi salah diri yang berkehendak"
Reply With Quote
  #19  
Old 27-05-2018, 11:12 AM
amimng amimng is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 687
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silasroon View Post
Masalah rumah ni bukan setakat harga je patut diperjuangkan.....perjuang jugak kawasan 'kejiranan' yang best...dah beli rumah, pastu tetiba dapat pulak jiran yang tak best.....memang asyik terfikir nak cari rumah baru je manjang...
mane2 bro sama je..nak x nak kene hadap..terutamanye yg tinggal kwsan bandar.,
Reply With Quote
  #20  
Old 27-05-2018, 12:16 PM
agigas agigas is offline
Active Member

agigas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,715
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 132
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Menghadkan pemilikan terhadap rumah macam-macam mana pun adalah mustahil untuk dilakukan kerana kerajaan tak boleh sama sekali buat kawalan yang berupa sekatan begitu dalam situasi pasaran terbuka, kita ni bukan negara komunis.

Menghad pemilikan boleh dilaksana untuk jenis rumah tertentu sahaja seperti yang dah dibuat kerajaan sebelum ni seperti hadkan pemilikan pr1ma, ppa1m, program bantuan rumah, skim rumah pertamaku etc. Dan juga contohnya rumah HDB di Singapura.

Kalau setakat nak permudah pinjaman, Kerajaan sebelum ni pun dah buat macam2 inisiatif nak memudahkan orang pinjam..tak memadai Zuraida, tak memadai..
Reply With Quote
Likes putra1234 liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump