Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 27-05-2018, 10:26 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,417
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1178
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by t3rdtier View Post
syurga apanya.. kalau boh gula sekandaq..
mcm mkn gula pulak rasanya...
dkt Klate yang bnyk kuih manis melampau.. tp bnyk jgk kuih yg biasa2..
perkataan 'banyak' tuh yg menjadikan perumpamaan "syurga"...

tp apa2 pun aku asal Ganu,, bagi aku, kat Ganu memey terbaik.. haha

pergi kt negeri orang lain, lidah rase lain..
lagipun negeri lain TAK 'BANYAK' PILIHAN...


itu pendapat aku je lah...kalau kuih-muih, aku suka ganu & klate..
makanan berlauk, aku suka pahang, perak, kedah...

wallahualam..pendapat aku je...
__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"

Last edited by syamsoulcc; 27-05-2018 at 10:31 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 27-05-2018, 11:07 AM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 14,582
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 424
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by t3rdtier View Post
syurga apanya.. kalau boh gula sekandaq..
mcm mkn gula pulak rasanya...
syurga kencing manis..
Reply With Quote
  #23  
Old 27-05-2018, 11:20 AM
technofx technofx is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 9
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mungkin juga..
Reply With Quote
  #24  
Old 27-05-2018, 11:23 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,417
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1178
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Penbiru View Post
syurga kencing manis..
wakaka..tu la pasal..aku setuju la tu ganu klate memey bnyk manis...

atas tekak masing2...aku duk slangor ni kalau nk cari kuih, memey aku cari kedai klate atau ganu jah...
hari tu jumpa skali kedai ganu (di slangor) buat pulut lepa...perghh..sdp...susah nk cari sini pulut lepa ganu....


__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"

Last edited by syamsoulcc; 27-05-2018 at 11:28 AM..
Reply With Quote
  #25  
Old 27-05-2018, 01:52 PM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 27,032
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 599
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

sekarang ni mana nak cari kerbau guling dekat belah n9/kl?
Reply With Quote
  #26  
Old 27-05-2018, 02:04 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 132,053
Active Level
My Mood:
Default

yg penting kelapa parut tu kena fresh

ak byk kali kena. beli kuih2 yg guna kelapa parut seller guna kelapa dh tua sgt. tengik dah. cendol pun sama
Reply With Quote
  #27  
Old 27-05-2018, 02:44 PM
nokia3210 nokia3210 is offline
Active Member

nokia3210's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,102
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 57
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by michael scotfield View Post
https://www.youtube.com/watch?v=AM4tq1TjEyk

Mula2 nk ckp luar awek ni,payah sgt.last2 kecek kelate trus
ckp luar tp dok sebut kuba kuba ..

apa pun, teruja juga nak try ..tapi jauh amat
__________________
More people would learn from their mistakes if they weren't so busy denying them.
Reply With Quote
  #28  
Old 27-05-2018, 04:12 PM
t3rdtier t3rdtier is online now
Active Plus

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,817
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
dkt Klate yang bnyk kuih manis melampau.. tp bnyk jgk kuih yg biasa2..
perkataan 'banyak' tuh yg menjadikan perumpamaan "syurga"...

tp apa2 pun aku asal Ganu,, bagi aku, kat Ganu memey terbaik.. haha

pergi kt negeri orang lain, lidah rase lain..
lagipun negeri lain TAK 'BANYAK' PILIHAN...


itu pendapat aku je lah...kalau kuih-muih, aku suka ganu & klate..
makanan berlauk, aku suka pahang, perak, kedah...

wallahualam..pendapat aku je...
ganu plg sdap kopok lekor..
Reply With Quote
  #29  
Old 27-05-2018, 04:22 PM
mr.dede mr.dede is offline
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 11,132
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Xrajin dgr n xrajin mkn lg nih...kuih baru ko ni
Reply With Quote
  #30  
Old 27-05-2018, 04:24 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 31,920
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2897
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mr.dede View Post
Xrajin dgr n xrajin mkn lg nih...kuih baru ko ni
tu la tuan, saya pun tak pernah dengar dan tak pernah makan lagi ni
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump