Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #601  
Old 31-12-2017, 07:13 PM
cariemas.com cariemas.com is offline
Regular

cariemas.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Posts: 803
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by malrockstar View Post
as salam..siapa pernah tukar minyak gear cvt... Kereta saga flx se 1.6.

Nak tanya,
1) berapa liter minyak cvt pakai untuk kereta ni..?
2) berapa kos..?
3) selain tukar minyak, ada tukar filter tak..ada baca kat blog, kne tukar filter..

Tq in advance
3 minggu lepas aku tukat kat proton RM440 total. Minyak cvt 4 liter ngan filter sekali.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #602  
Old 31-12-2017, 07:16 PM
cariemas.com cariemas.com is offline
Regular

cariemas.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Posts: 803
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salam. Boleh ke nak tanya ni?

Dalam 5-6 bulan lepas ade bunyi berdesing dekat area timing [email protected]

Aku biar je sebab pomen kata takde masalah.

Dua tiga hari ni, bunyi dah bertukar jadi kruk kruk dah. Pomen kata tensioner pe benda tah kena tukar. Total 300 lebih kalo original. Ade sapa pernah jadi masalah ni ke? Pomen kata leh jalan lagi kereta tapi takut lak nak jalan
__________________
Bekalan RON95 habis
Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
mana tak habisnya.. sekali tauke trailer dan lori balak isi minyak beratus ratus tong sehari... mmg habis laaa.. itu blm kes seludup minyak lg
Reply With Quote
  #603  
Old 31-12-2017, 07:45 PM
302 302 is offline
Legendary Member

302's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Location: silent hill
Posts: 10,834
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 43
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

macam mane nak tahu absorber, lower arm atau segala menda kat bahagian tayar tu masih dlm keaadaan baik..jalan kat tempat aku nie teruk sgt..selalu langgar lubang..hari tu kena yg dlm..nasib baik x meletup tayar
Reply With Quote
  #604  
Old 19-02-2018, 09:45 PM
wcronix89 wcronix89 is offline
Regular

wcronix89's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 268
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

salam. nk tanye kalo tuka original cooling coil saga flx brape ye agak2 kos?
__________________
~~BeRjuAnG MeNenTaNg KeZaLiMaN~~
Reply With Quote
  #605  
Old 27-05-2018, 01:05 PM
AzsAs AzsAs is offline
Active Member

AzsAs's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2011
Location: JayBee
Posts: 1,549
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

kenapa ye bila gear reverse,enjin mcm nak mati & pernah mati. kereta auto dah pernah tukar minyak gear dengan timing belt.
Reply With Quote
  #606  
Old 09-09-2018, 03:06 PM
redship redship is offline
Active Member

redship's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,108
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Berabuk jugak page nie...

Jom sharing tips penjagaan utk Saga FLX yang Mielage nya 85,000 - 100,000
Hutang dah x ada..Kini masa untuk penjagaan pulak
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump