Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 12-04-2019, 11:13 AM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 26,096
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 15
Active Level
Default

rumah ppam ni boleh sewa kan ke TT?
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 12-04-2019, 04:00 PM
myrayyan myrayyan is online now
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 8,373
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anuarul View Post
rumah ppam ni boleh sewa kan ke TT?
tgk pada projek kepong n bukit jalil ramai sewakan sbb xde klause ckp sewa xblh
Reply With Quote
  #23  
Old 15-04-2019, 09:03 AM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 26,096
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
tgk pada projek kepong n bukit jalil ramai sewakan sbb xde klause ckp sewa xblh
klause sewa atau tak boleh sewa ni tulis kat mane bang??

SnP ke?

bukan SnP PPAM ni semua standard ke?
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
  #24  
Old 15-04-2019, 10:02 AM
karat karat is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 280
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 2
Active Level
Default

boleh sewakan tapi sewa kat warganegara malaysia je..
Reply With Quote
  #25  
Old 16-04-2019, 08:18 AM
myrayyan myrayyan is online now
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 8,373
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anuarul View Post
klause sewa atau tak boleh sewa ni tulis kat mane bang??

SnP ke?

bukan SnP PPAM ni semua standard ke?
xtulis pun..dlm snp pun xbgtau xblh sewakan, so atas sendirilah ..main dia xleh dijual tu je.

soal snp standard atau x ni ak x tgk snp ppam lain..
Reply With Quote
  #26  
Old 16-04-2019, 04:56 PM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 26,096
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by karat View Post
boleh sewakan tapi sewa kat warganegara malaysia je..
oh ye ke bang..

sebab dulu ada baca kecoh di putrajaya...

org bergaduh pasal sewa tak boleh sewa ni..

tu saya tanya tu..
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
  #27  
Old 16-04-2019, 04:58 PM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 26,096
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myrayyan View Post
xtulis pun..dlm snp pun xbgtau xblh sewakan, so atas sendirilah ..main dia xleh dijual tu je.

soal snp standard atau x ni ak x tgk snp ppam lain..
ooo betul la kot bang.

sebab dulu baca kecoh pasal sewa tak boleh sewa ni...

tapi maybe kebanyakan di putraya tu yang kecoh...PPAM kat sana..
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
  #28  
Old 17-04-2019, 12:38 PM
croody croody is offline
Regular

croody's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2008
Posts: 999
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SMI6 View Post
sapa berminat nak beli PR1MA brickfields bg tau sy starting price 370k 900-1000 sft

sapa ada rumah dah 3 4 buah pun blh apply, cuma kalau dah masuk rumah ke 3 dan 4 loan 70% MOT tak percuma

cuma deposit dan booking free.

developer MRCB
ada details x? yg ni PR1MA ke PPAM?
Reply With Quote
  #29  
Old 18-04-2019, 08:03 AM
karat karat is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 280
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by anuarul View Post
oh ye ke bang..

sebab dulu ada baca kecoh di putrajaya...

org bergaduh pasal sewa tak boleh sewa ni..

tu saya tanya tu..
Boleh..sebab penjawat awam kan kdg2 transfer sbb naik pangkat ke ikut isteri/suami ..contohnya masa beli kerja putrajaya..pastu kena transfer ke perak..mmgla x duduk..takkan nak biar kosong je kan..seeloknya bagi tau Management Office PPAM..kita ada penyewa..Dalam SNP pun hanya menyatakan moratorium 10 tahun tak boleh dijual..
Reply With Quote
  #30  
Old 18-04-2019, 09:48 AM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 26,096
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by karat View Post
Boleh..sebab penjawat awam kan kdg2 transfer sbb naik pangkat ke ikut isteri/suami ..contohnya masa beli kerja putrajaya..pastu kena transfer ke perak..mmgla x duduk..takkan nak biar kosong je kan..seeloknya bagi tau Management Office PPAM..kita ada penyewa..Dalam SNP pun hanya menyatakan moratorium 10 tahun tak boleh dijual..
ooo logik juga kalau berpindah tu kan..sape pulak nak duduk....
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump