Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #171  
Old 07-04-2019, 04:11 PM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 9,054
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post
* Chef Jaafar Onn akan promosi minyak LESONG sepanjang Ramadhan ini dalam semua rancangan yang beliau sertai.

* Minyak Lesong botol 5KG harga RM22 ada bersebab, baca dan fahami :-

1.) Minyak masak di pasaran tempatan ada 3 jenis:-
- CP6 (minyak masak untuk kesihatan)
- CP8 (minyak masak standard)
- CP10 (Minyak peket, gred rendah senang berkeladak sesuai untuk peniaga atau eksport ke negara dunia ke-3 seperti India dan Cina)

Kadangkala minyak CP10 campur minyak recycle dan letak peluntur serta pewarna tiruan. Bahaya untuk kesihatan jika guna jangka panjang.

Tapi dimana kedudukan standard Minyak Lesong?

Minyak Lesong adalah minyak CP8 yang di hantar ke kilang penapisan di Pelabuhan Klang. Kenapa di Klang? Senang nak eksport dekat dengan pelabuhan.

Tapis 3x
1) IV56
2) IV58
3) IV60 (Lesong SUPER OLEIN)

Apa maksudnya minyak super olein?
Maksudnya, kualiti tinggi dari yang standard. Boleh eksport ke negara iklim dingin. Jual dalam halal mart atau kedai yang aircond kuat tak ada hal. Tak keladak putih.

Ya, minyak Lesong kualiti eksport tapi harga mampu milik untuk pasaran tempatan. Goreng 5x lebih pun tak ada hal. InshaAllah.

Minyak Lesong boleh diguna tanpa was-was kerana itu boleh dapat gelaran Halalan Toyyiban. Sebab tak memudaratkan. Minyak semua ada halal. Tapi yang Halalan Toyyiban ni bukan semua ada. Betul tak?

Minyak masak kualiti tinggi dalam Malaysia sebelum ni semua pengeluar non muslim buat.

Harga maintain mahal sebab minyak kualiti mereka premium. Anda sendiri tahu apa jenama minyak masak premium yang harga RM25 ke atas..

Alhamdulillah sekarang pengeluar Muslim ada buat minyak masak premium.

Minyak Masak Cap Lesong.

Harga tak premium pun. RM22 saja sebotol 5KG.

Tepuk dada tanya diri sendiri. Manakah produk halal pilihan ku?

Harga minyak Lesong
5KG - RM 22
2KG - RM 9.50
1KG - RM 5
disahkan produk keluar muslim.. fardhu kifayyah kepda mereka yg menyokong dan membeli produk ini.. TQ
__________________
PRICE HIGH...!
https://coinpot.co/mine/bitcoincore/?ref=8395C2AC08A2
Reply With Quote
Likes puteryraina, notepad liked this post
Paid Advertisement
  #172  
Old 09-04-2019, 04:03 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 6,888
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 487
Active Level
Default

Wrong posts..deleted

Last edited by BenVentures; 09-04-2019 at 04:10 PM..
Reply With Quote
  #173  
Old 10-04-2019, 02:15 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 16,391
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 690
Active Level
My Mood:
Default

bila org melayu buat promote jenis sendiri rasis...bila puak dia buat produk tipu org melayu nak panggil apa...org islam wajib beli yg halal....suka hati org islam lah beli yg halal...takut org islam tak beli ke...come la...move on lah...terimalah hakikat produk makan kamu tak halal...kalau kamu jual besi boleh la kami beli..

tu pun ke nak kena ajar ke..nak kena baca buku ke?
Reply With Quote
  #174  
Old 15-04-2019, 08:58 AM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 9,054
Active Level
My Mood:
Default

cina semuanya boleh... orang melayu tidak boleh tolong bisness bangsa mereka...
__________________
PRICE HIGH...!
https://coinpot.co/mine/bitcoincore/?ref=8395C2AC08A2
Reply With Quote
  #175  
Old 15-04-2019, 09:03 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 48,216
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1364
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Semoga produk bumiputera menjadi pilihan seluruh dunia aamiinnn
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #176  
Old 15-04-2019, 09:40 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,075
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 675
Active Level
Default

Yg penting produk yg mendapat certificate halal adalah terjamin bersih dari segi ramuan kandungan, proses dan selamat digunakan.

Kenapa mahu yg kotor jika ada yg bersih?
__________________
berforum menyampaikan ilmu, dakta dan dakwah lebih bermanfaat dari membawang saje utk memuaskan hawa nafsu ego amarah syaitan
Reply With Quote
  #177  
Old 15-04-2019, 09:57 AM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,690
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1542
Active Level
My Mood:
Default

terima kasih...
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Dan jgn kamu memanggil dgn panggilan yg buruk antara sesama kamu yg seagama seIslamnya, seperti panggilan ya fasiq, ya kafir, Firaun, Haman atau sbgnya"
Reply With Quote
  #178  
Old 16-04-2019, 02:40 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 6,888
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 487
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
disahkan produk keluar muslim.. fardhu kifayyah kepda mereka yg menyokong dan membeli produk ini.. TQ
Minyak Knife, helang juga halal
Reply With Quote
  #179  
Old 16-04-2019, 02:41 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 6,888
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 487
Active Level
Default



Halal
Reply With Quote
  #180  
Old 16-04-2019, 02:42 PM
BenVentures BenVentures is offline
Super Active

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 6,888
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 487
Active Level
Default

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump