Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-03-2019, 02:26 PM
lah7772 lah7772 is offline
Active Member

lah7772's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Posts: 1,998
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 7
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
kalau pegi SME, CGC, tak lepas. meaning something wrong somewhere.
kalau meniaga btol. lepas je.

kampeni aku ni dah berapa banyak kali amik CGC.
setiap kali run projek pakai fund CGC. loan siap bertindih2 dengan projek lain.
Hati2 guys. Company problem ni.. hmm
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 08-03-2019, 12:35 AM
samad samad is offline
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 839
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 90
Active Level
Default

syarikat senarai awam itu public listed.

Quote:
Originally Posted by karat View Post
SKIM PEMBIAYAAN KONTRAK EKSPRES (SPiKE) MARA

KUMPULAN SASARAN
• Kontraktor Binaan gred G1‐G5
• Kontraktor Bekalan
• Kontraktor Perkhidmatan
• Kontraktor Elektrik

KELAYAKAN
• Warganegara Malaysia bertaraf Bumiputera yang berusia 18 tahun ke atas
• Berpengalaman / berpengetahuan dalam bidang perniagaan yang diceburi
• Melibatkan diri dalam perniagaan secara sepenuh masa• Berdaftar dengan CIDB, MOF dll (yang mana berkaitan)

HAD PEMBIAYAAN
• RM 1 juta
• Pembiayaan bertindan dibenarkan sehingga maksimum RM 1 juta

MARGIN PEMBIAYAAN
• Kontrak bersifat bayaran lump sum – 75% daripada NILAI KONTRAK
• Kontrak bersifat bayaran kemajuan – 80% untuk 3 bulan pertama

JABATAN PEMBERI KERJA
Kementerian/Jabatan Kerajaan
• Agensi Kerajaan & subsidiari
• GLC & subsidiari
• Syarikat Senarai Awam


CAGARAN
• < RM 250 ribu – dikecualikan
• > RM251 ribu :Penjamin – pendapatan tetap 3% ATAU Hartanah – Forced Sales Value 10%

KAEDAH BAYARAN BALIK
• Deeds of Assignment – antara MARA, kontraktor & pemberi kerja

P/S- boleh tuan kalau swasta pun..try la pergi..
Reply With Quote
  #23  
Old 08-03-2019, 12:38 AM
samad samad is offline
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 839
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 90
Active Level
Default

Bro,

PM aku detail.

Indent dari company apa?
Funding profit sharing 20% tak ada yang akan minat.

Kalau pakai % interest based on pinjaman ok?

PM ya.

Quote:
Originally Posted by muorian View Post
Assalammualaikum

Saya Shahrom dari Kuantan.

Saya sedang mencari funder untuk kerja Bekalan Elektrik Sementara (Equipment & Installation 11kV). Site di Tampoi Johor

Jumlah pinjaman 70k dengan tempoh pinjaman 50hari. Saya menawarkan 20% keuntungan dari net profit(detail cash flow boleh ws). Due projek adalah pada 25hb/3(Mac).

Untuk maklumat lebih lanjut dan dokumen akan saya berikan kepada yg berminat. Boleh ws saya di 016-9595016

Sekian.
Reply With Quote
Likes imp liked this post
  #24  
Old 09-03-2019, 07:13 PM
muorian muorian is online now
Active Plus

muorian's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Apr 2007
Location: portal CG
Posts: 3,760
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
Bro,

PM aku detail.

Indent dari company apa?
Funding profit sharing 20% tak ada yang akan minat.

Kalau pakai % interest based on pinjaman ok?

PM ya.
Indent dari syarikat construction di JB, Yong Fu Construction Sdn Bhd

Syarikat alhamdulillah tiada masalah. Dh ramai yg berurusan. Kalau kerja comei mmg bos bayar laju jer, tp kita kena on-time jgn smpai due date kerja x boleh selesai. Itu yg kwn tgh kejar.

20% dari 70k lbh kurang 14k, saya boleh bg tuan 15k kalau tuan boleh tlg sy. Sbb net profit ada lbh kurang 40k utk kerja ni.

Kalau tuan nk jumpa saya nk tgk dokumen dsbnya saya boleh arrange bila2 masa, sy akan pergi jumpa tuan.

Boleh ws/call sy direct 016-9595016.

T.kasih
Reply With Quote
  #25  
Old 11-03-2019, 04:24 PM
Azlan111 Azlan111 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 21
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by muorian View Post
Indent dari syarikat construction di JB, Yong Fu Construction Sdn Bhd

Syarikat alhamdulillah tiada masalah. Dh ramai yg berurusan. Kalau kerja comei mmg bos bayar laju jer, tp kita kena on-time jgn smpai due date kerja x boleh selesai. Itu yg kwn tgh kejar.

20% dari 70k lbh kurang 14k, saya boleh bg tuan 15k kalau tuan boleh tlg sy. Sbb net profit ada lbh kurang 40k utk kerja ni.

Kalau tuan nk jumpa saya nk tgk dokumen dsbnya saya boleh arrange bila2 masa, sy akan pergi jumpa tuan.

Boleh ws/call sy direct 016-9595016.

T.kasih
pinjaman RM70k ada agreement peguam ka? ada cagaran ka? pinjaman sama bank kena ada cagaran. ini pinjaman sama individu tiada cagaran?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump