Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 23-09-2007, 09:58 PM
putra idaman putra idaman is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bisness mestilah keluar modal...mana ada bisness tak keluar modal...nak cari org bukannya susah...aku buat hi-o marketing juga....3bln jer aku boleh dapat gaji 5 angka...sbb apa dpt 5 angka....sbb kite perlulah usaha...jgn tggu rezeki dtg bergolek...yg mcm skim cpt kaya last2 apa jadi...rm 20,000.00 itu kite buatlah loan...tiap2 bln tulah duit yg kite bayar...dpt bonus pertama cover utk loan...

aku beritahu adalah dasar pengalaman diri aku yg aku nak kongsi kan...aku tak pandai cari org...nak mencerita lg tak pandai...selalu gi kelas..lepas tue dpt pengalaman...terus aku usaha...skrg gaji sbln rm 10,000.00 lebih...dan memiliki kereta mewah...hutang loan aku utk bisnes dah settle....kite jgnlah dgr ckp org...sistem nie tak bagus..bagus kena usaha..minta bantuan pada ketua kitee..bile lg melayu nak maju...klu kite asyik nak dgr ckp org...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 25-09-2007, 03:57 PM
romy7927 romy7927 is offline
Regular

romy7927's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 180
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by putra idaman View Post
bisness mestilah keluar modal...mana ada bisness tak keluar modal...nak cari org bukannya susah...aku buat hi-o marketing juga....3bln jer aku boleh dapat gaji 5 angka...sbb apa dpt 5 angka....sbb kite perlulah usaha...jgn tggu rezeki dtg bergolek...yg mcm skim cpt kaya last2 apa jadi...rm 20,000.00 itu kite buatlah loan...tiap2 bln tulah duit yg kite bayar...dpt bonus pertama cover utk loan...

aku beritahu adalah dasar pengalaman diri aku yg aku nak kongsi kan...aku tak pandai cari org...nak mencerita lg tak pandai...selalu gi kelas..lepas tue dpt pengalaman...terus aku usaha...skrg gaji sbln rm 10,000.00 lebih...dan memiliki kereta mewah...hutang loan aku utk bisnes dah settle....kite jgnlah dgr ckp org...sistem nie tak bagus..bagus kena usaha..minta bantuan pada ketua kitee..bile lg melayu nak maju...klu kite asyik nak dgr ckp org...

Betul tu..aku setuju ngan ko. Kalau nganga mulut jer alamat masuk lalat la. Mana nak dapat balik pulangan. Setiap business memerlukan modal. Terpulang pada setiap individu untuk menyahut cabarannya. Kalau modal kecik, untung pun kecik. Kalau modal besar, besar la keuntungannya. Dah nama pun usahawan. So..kita kena la berusaha. Bukti dah ada depan mata (sila klik disini). Tepuk dada tanya selera. Kalau nak join silakan. Kalau tak nak join pun silakan.

Last edited by romy7927; 25-09-2007 at 04:08 PM..
Reply With Quote
  #23  
Old 26-09-2007, 03:12 AM
mai128 mai128 is offline
Active Member

mai128's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2007
Posts: 2,110
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 39
Active Level
Default halal ke income ni

sorry kalau menimbulkan kontrovesi...
kalau tak silap saya... HI-O ni ada produk arak kan? cuma kita org islam je yg tak beli.. cuba sesiapa clearkan status ni. tq
Reply With Quote
  #24  
Old 26-09-2007, 05:38 AM
eyza eyza is offline
Super Active

eyza's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2007
Location: Kajang
Posts: 6,637
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DanielAriffin View Post
Hello geng...
Terpanggil sejenak untuk coret sini... Benda ni last 3 week dapat sponser,tak payah bayar... tapi nak nak bayar jasa balik tu payah... maybe aku buleh dapat 3 org,bagaimana yg 3 org tu setiap org buleh dapat 3 org pulak... nanti ader org bawah tersangkut,Kesian bukan apa 20k tu bukan amout kecik
ramai dah yang duk ajak join HaiO nih..tapi tak berani sebab kesian kan downline bawah mcm daniel cakap tu..kita mungkin leh nak cari 3 org...tapi org bawah kita cane pulak???? derang nih duk cari org gomen je sebab depa senang nak wat loan ngn BR & BSN...member da ramai masuk tapi lepas daapat kete terpaksa duk pulun lagi sebab tabung kete tu bukannya free sebenarnya...company akan ambil kira drp hasil monthly income....
peace.......
Reply With Quote
  #25  
Old 26-09-2007, 06:36 AM
Kasyidi Kasyidi is offline
Active Plus

Kasyidi's Avatar

 
Trader Rating: (40)
Join Date: Mar 2007
Location: PasirMas-Kota Bharu-Besut
Posts: 4,022
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Mana2 Comp MLM bagus semua... atas kita utk tentukan Income kita sendiri.. kena usaha...

P/S: MLM suatu pekerjaan...
Reply With Quote
  #26  
Old 26-09-2007, 07:32 AM
DanielAriffin DanielAriffin is offline
Super Active


 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2007
Location: Penang and penisular mesia
Posts: 7,042
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Hello geng...
Kalau lagik syok kita buat MLM sendiri yek!!! Carigold MLM hahahaha sendiri control tak perlu risau dah
__________________
Become Consultant without leave your current job? now we hire 1000 consultant.. already agent also can apply no problems.. legal contract will provided..
Working with banking? want become onwner consultant? also can.. whatsapp me...
012.403.7378
Reply With Quote
  #27  
Old 26-09-2007, 10:34 PM
mai128 mai128 is offline
Active Member

mai128's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2007
Posts: 2,110
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 39
Active Level
Default

HAI-O ni kalau nak berhenti tengah jalan... modal dapat balik tak?
Reply With Quote
  #28  
Old 27-09-2007, 08:32 AM
emoney emoney is offline
Super Active

emoney's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2007
Location: ~OneXox..deKaT dihAti Mu...~
Posts: 8,580
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
sepupu den pernah join HAI-O ni...
den sempat tgk presentation 1/2 je.. Gila punya keje..!!
Leader suggest kita amik personal loan 20k... pastu cari 3 org d/line & seterusnya..!!
jenis leader mcm ni kejar PANGKAT..!! Bukan SALES...
mana2 MLM kalu wat sistem mcm ni akan dpt 4 angka 1st month... 2nd month kalu x cari org, alamat menagis laaa
last2 sepupu den skrg ni dok byr loan je... upline ntah ke mana brg ntah ke mana... jual corset.. 1 set 2k
material FIR mcm dibuat utk pakaian angkasawan kata UPLINE
Salam
Bukan nak mengutuk...la. Benda ni aku dapat awal tahun hari tu. Geng..geng Ckigu yang promote coz mywife ckigu la. Siap datang umah lg. Kena buat loan RM23 ribu (bayar balik RM300/month). First month dapat RM3000. dapatla cover loan utk 10 month.
Aku dah kaji lepas tu kojol la nak bayar balik. Boleh nak cari orang...sampai bila. Org tu pun kena carik org juga. Kalau tak..senak perut beb. Leader hanya pandai bagi janji manis je
Reply With Quote
  #29  
Old 27-09-2007, 09:50 AM
romy7927 romy7927 is offline
Regular

romy7927's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 180
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mai128 View Post
sorry kalau menimbulkan kontrovesi...
kalau tak silap saya... HI-O ni ada produk arak kan? cuma kita org islam je yg tak beli.. cuba sesiapa clearkan status ni. tq
Hai-o ada dua. Satu Hai-o Enterprise, Satu lagi Hai-o Marketing. Yang saudara maksudkan tu Hai-o Enterprise.
Reply With Quote
  #30  
Old 27-09-2007, 10:00 AM
romy7927 romy7927 is offline
Regular

romy7927's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 180
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by emoney View Post
Salam
Bukan nak mengutuk...la. Benda ni aku dapat awal tahun hari tu. Geng..geng Ckigu yang promote coz mywife ckigu la. Siap datang umah lg. Kena buat loan RM23 ribu (bayar balik RM300/month). First month dapat RM3000. dapatla cover loan utk 10 month.
Aku dah kaji lepas tu kojol la nak bayar balik. Boleh nak cari orang...sampai bila. Org tu pun kena carik org juga. Kalau tak..senak perut beb. Leader hanya pandai bagi janji manis je

Saudara telah salah tafsirkan. Jangan gunakan perkataan 'cari orang'. Gunakan perkataan 'introduce'. Hai-o pun ada group masing-masing. Macam saya dari group 369. Daripada 80 orang yang dapat anugerah CDM di PICC pada 9/9/2007 tempohari, 77 daripadanya adalah dari group 369. Setiap group mempunyai pendekatan yang berbeza dari segi sistem 'marketing plan'.

Laporan Berita di TV3, NTV7, TV9 dan 8TV mengenai Hai-o: Klik sini

Last edited by romy7927; 27-09-2007 at 10:17 AM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump