Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 21-05-2019, 07:14 AM
ExAvantz ExAvantz is offline
Legendary Member

ExAvantz's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Mar 2007
Posts: 12,047
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ResellerMaxis View Post
Pergi lah check. Mesti kuar gambar kereta. Tengok betul x??

Selain hardcopy biasa merekat post gak saman tu ikut alamat lesen..xkan xde dapat hardcopy?
saman tahun 2008 takde gambo bro
tak penah dapat apa2 surat, mak sy pencen duk rumah je
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 21-05-2019, 07:41 AM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 7,431
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 341
Blog Entries: 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ExAvantz View Post
saman dr PDRM, speed trap di Perak, saman tahun 2008, selama 10 tahun ni hidup roadtax ok je.
sedangkan kereta tak pernah jalan jauh pun
pi polis caw trafik bawa ic. ini kes no ic dgn no plet ada silap sikit. aku dulu selalu kena. plet motor kena saman motokar tak pakai seat belt. no plet betul tapi cek nama cina. benda ni tak boleh cek online. kalau trafik tu bos dia singh memang tak boleh tanya sikit pun. ini ada lima saman bila mau bayar.
Reply With Quote
  #13  
Old 21-05-2019, 07:56 AM
spekmato spekmato is offline
Active Member

spekmato's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Location: rantau panjang----->kota bharu
Posts: 1,429
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 68
Active Level
My Mood:
Default

kawe pun ada kes yang sama belum setel..saman 2011...5 saman...jarak tiap saman tu hari2...ada yang 2x saman satu hari...

masa tu kawe kerja di sg petani...saman di pair putih kelantan...

camner nk setel xtau
Reply With Quote
  #14  
Old 21-05-2019, 09:34 AM
Sabrifx Sabrifx is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2019
Posts: 83
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

naya ja

siapa tahu camne nak settle?
Reply With Quote
  #15  
Old 21-05-2019, 09:58 AM
jackstan jackstan is offline
Active Member

jackstan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,721
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 70
Active Level
Default

Banyak jadi kes mcm ni..
1. Speed trap guna kereta clone..
2. Polis tu tersalah masuk no kenderaan masa nak saman.
3. Ataupun mmg kena saman, maybe sebab ambil ringan dan lupa saman tu wujud.. Bila lepas 10 tahun dah kena black list, mahkamah akan endorse saman ke jpj, means roadtax x boleh renew..masa tu baru la perasan..

Dalam kes TT ni pergi je ke kaunter trafik berdekatan dan minta buat semakan..minta print semakan dan kena isi borang dan petugas kaunter akan hantar borang + semakan tu ke bukit aman
Aku dulu pernah kena mcm ni, moto ex5 aku kena speedtrap 150++..jadah pe.. Bila cek keluar gambar toyota wish.. So lepas isi borang dalam 2-3 bulan juga setel..
Reply With Quote
  #16  
Old 21-05-2019, 10:28 AM
shah_ae shah_ae is offline
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 13,853
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 221
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ExAvantz View Post
Salam guys,

tumpang tanya, kereta mak saya (atas nama mak saya) nak renew roadtax, tiba2 agen buat roadtax kata ada 2 saman speed trap blacklisted (RM300 x2) pada tahun 2008 di Perak 2 tarikh berbeza jarak 4 bulan setiap tarikh. mak sy tinggal melaka, kereta tu hanya digunakan pegi pasar & masjid sekitar melaka sahaja.

peliknya, selama 10 tahun hidup roadtax boleh je, tiba2 tahun ni (2019) tak boleh plak.

sy check di website JPJ tak blacklist plak

soalan saya :

1. kalau blacklisted di PDRM, tapi di JPJ tak blacklist boleh renew tak di JPJ ?

2. ada kawan nasihatkan tulis surat kpd Unit Trafik PDRM Negeri ttg saman tu bukan kita buat, boleh ke guna kaedah ni utk membatalkan saman tersebut?


sekian terima kasih
Tak blacklist jpj,pdrm bleh je renew. Saman speedtrap biasenye tak blacklist.

Ade org gune no plat kot.
Reply With Quote
  #17  
Old 21-05-2019, 03:09 PM
alberq alberq is offline
Legendary Member

alberq's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2009
Location: eastland, UK
Posts: 11,725
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by shah_ae View Post
Tak blacklist jpj,pdrm bleh je renew. Saman speedtrap biasenye tak blacklist.

Ade org gune no plat kot.
rasanya betul tu..ada org guna nombor palsu
Reply With Quote
  #18  
Old 21-05-2019, 03:31 PM
skyz.silver skyz.silver is offline
Regular

skyz.silver's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2013
Posts: 954
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

kt myeg siap ada gmbr time kena saman speedtrap..
try check gmbr dlu kot2 kereta org lain..
buat laporan polis dan try contact polis trafic kt bukit aman..
benda nie dh pernah jd dkt pak mertua sy..
kdg diorg nie saje tanggal kn no plat sbijik, kna saman speedtrap pn atas no plet org lain..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump