Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #311  
Old 12-07-2019, 01:58 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 148,408
Active Level
My Mood:
Default

Rayani Air mahu bayar balik duit tiket

Pengasas syarikat penerbangan patuh syariah pertama di Malaysia, Ravi Alagendrran untuk kesekian kali mengumumkan untuk memulangkan wang tempahan tiket pelanggannya secara berperingkat.


Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Rayani Air Sendirian Berhad itu membuat kenyataan di laman Facebook miliknya pada 9 Julai lalu setelah memaklumkan pemulangan gaji bekas staf yang tertunggak akibat kejatuhan syarikat itu.

Berikut merupakan kirimannya.

Salam sejahtera.

Ucapan terima kasih yang tidak terhingga kami ucapkan kepada anda atas sokongan anda kepada Rayani Air selama ini. Sekali lagi kami ingin memohon kemaafan di atas kekhilafan dan kekurangan selama kami cuba memberikan perkhidmatan terbaik kepada anda.

Pihak pengurusan Rayani Air akan membuat bayaran balik kepada pelanggan yang telah membeli tiket secara tunai secara berperingkat. Untuk tujuan itu, anda dipohon untuk menghantar email kepada kami di alamat [email protected] dengan mengemukakan maklumat seperti berikut:

(1) Nama penumpang
(2) Sektor penerbangan
(3) Tarikh dan masa penerbangan
(4) No. penerbangan
(5) Harga tiket
(6) Salinan tiket (sebagai bukti)
(7) No. akaun bank (serta nama pemegang akaun untuk tujuan pembayaran online)

Pihak pengurusan akan membuat semakan ke atas maklumat yang anda berikan dengan rekod jualan tunai syarikat sebelum bayaran balik dibuat.

Sekian, terima kasih.

Ikhlas daripada,
Ravi Alagendrran
Rayani Air Sdn Bhd

Berikutan menerima respon yang banyak daripada para pelanggan, Ravi memaklumkan bahawa mereka sedang meneliti setiap emel yang diterima bagi memastikan ketepatan bayaran balik.

Pelanggan Rayani Air yang dihormati,

Susulan daripada pengumuman bayaran balik tiket penerbangan Rayani Air yang telah dibeli secara tunai, kami telah menerima banyak maklumbalas. Kami mengucapkan jutaan terima kasih di atas email anda.

Kakitangan kami sedang meneliti setiap emel yang diterima dan menyemak data rekod syarikat bagi memastikan ketepatan bayaran balik. Pihak kami akan memberikan respon secara berperingkat berikutan lambakan email yang diterima.

Sekian, terima kasih.

Ikhlas daripada,
Ravi Alagendrran
Rayani Air Sdn Bhd.

Walaupun setelah beberapa tahun dilanda tekanan, usaha memulangkan wang pelanggan secara berperingkat ini patut dipuji kerana ia menggambarkan kejujuran dan integriti pemilik syarikat.

Kepada pelanggan yang terlibat, anda bolehlah hantarkan maklumat anda ke emel yang telah diberi.

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #312  
Old 12-07-2019, 12:48 PM
Xploit Machine Xploit Machine is offline
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 6,591
Likes (Received): 1686
Blog Entries: 16
Active Level
Default

Selepas "Duit Raya", Rayani Air Mahu Bayar Pelanggan

12.07.2019 - Shah Alam, Selepas sekumpulan bekas pekerja Rayani Air yang menggelarkan syarikat penerbangan itu berstatus patuh syariah pertama Malaysia menerima kejutan ‘duit raya’, pelanggan kini bakal menerima habuan yang sama.

Pengumuman yang dibuat di halaman Facebook milik pemilik Rayani Air, Ravi Alagendrran pada Selasa malam menyatakan tentang bayaran balik tempahan tiket penerbangan pelanggan.

Menerusi perkongsian itu, Ravi mengucapkan terima kasih kepada pelanggan yang memberi sokongan kepada syarikat penerbangan yang digelarnya berstatus patuh syariah pertama Malaysia itu dan turut memohon maaf di atas kekurangan sepanjang usaha syarikat penerbangan itu untuk memberikan perkhidmatan terbaik.

“Pihak pengurusan Rayani Air akan membuat bayaran balik kepada pelanggan yang telah membeli tiket secara tunai secara berperingkat.

“Untuk tujuan itu, anda dipohon untuk menghantar emel kepada kami di [email protected] dengan mengemukakan maklumat mereka,” katanya menerusi satu kenyataan.

Ravi berkata, butiran pelanggan yang dikehendaki adalah nama penumpang, sektor penerbangan, tarikh dan masa penerbangan, nombor penerbangan dan harga tiket.

Tambahnya, salinan tiket penerbangan juga perlu dikemukakan sebagai bukti pembelian selain nombor akaun bank serta nama pemegang akaun tersebut untuk tujuan pembayaran dalam talian.

Bercakap kepada mStar, Ravi berkata, usaha membuat bayaran balik tiket penerbangan kepada pelanggan dilakukan secara berperingkat bermula Ogos depan.

Jelasnya, pihak pengurusan akan membuat semakan ke atas maklumat yang diberikan pelanggan dengan rekod jualan tunai syarikat sebelum bayaran balik dibuat.

“Jika pelanggan sudah menghantar emel lengkap dan sah, pembayaran akan dibuat secara berperingkat pada Ogos, September dan Oktober.

“Ia adalah proses pembayaran balik susulan kepada pelanggan lain kerana separuh daripada pelanggan yang terjejas telah menerima bayaran balik mereka,” ujar Ravi.

Ia adalah proses pembayaran balik susulan kepada pelanggan lain kerana separuh daripada pelanggan yang terjejas telah menerima bayaran balik mereka
RAVI
Menurut Ravi, sebagai jaminannya sebelum ini, proses pembayaran balik untuk pelanggan dilakukan selepas menyelesaikan bayaran gaji tertunggak bekas pekerja.

“Selepas selesai isu gaji, kita bergerak ke bayaran balik kepada pelanggan. Diharapkan semua dapat bersabar dan memberikan kerjasama,” katanya.

Terdahulu, sekumpulan bekas pekerja Rayani Air menerima bayaran gaji tertunggak mereka susulan syarikat penerbangan itu menghentikan operasinya tiga tahun lalu.

Pembayaran itu dibuat sehari sebelum Hari Raya Pertama pada bulan lalu, merupakan proses bayaran kedua selepas bayaran tunggakan gaji dibuat pada kumpulan pertama bekas pekerjanya pada Jun 2018.

Rayani Air yang menggelarkannya sebagai syarikat penerbangan patuh syariah pertama Malaysia memulakan operasi pada Disember 2015.

Pada 9 April 2016, Ravi membuat pengumuman mengejut dengan menggantung operasi Rayani Air berkuat kuasa serta-merta, antara faktor disebabkan oleh tindakan mogok sekumpulan juruterbangnya.

Pada Jun 2016, Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom) dan Jabatan Penerbangan Awam (DCA) ketika itu (kini dinaik taraf sebagai Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia atau CAAM) membatalkan Lesen Perkhidmatan Udara (ASL) dan Sijil Operator Udara (AOC) Rayani Air selepas siasatan menyeluruh terhadap pentadbiran dan audit syarikat, selain didapati melanggar syarat ASL serta mempunyai kedudukan kewangan lemah.





Berita asal https://www.mstar.com.my/lokal/viral...fund-pelanggan
__________________

"It's me, infront of dark retina, all you can feel is invisibility and silence" - Joe Isabella
Reply With Quote
  #313  
Old 12-07-2019, 12:53 PM
ohsem ohsem is offline
Active Member

ohsem's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,840
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

ini yang sepatutnya.. hutang mesti dijelaskan..
Reply With Quote
  #314  
Old 12-07-2019, 01:17 PM
bettertomorrow bettertomorrow is offline
Regular

bettertomorrow's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2017
Posts: 107
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 35
Active Level
Default

bagus la hutang dah bayar. aku bukan nak kondem syarikat penumpang ala2 mini dan tak ada duit. kalau setakat cukup duit minyak aje baik korang buat bisness bas express ajelah.

low cost carrier tak duit akan lemah maintenance dan safety

dah banyak contoh . ADAMAIR. kalau boleh elakkan travel dgn keranda terbang. adios
__________________
Always Outnumbered, Never Outgunned
Reply With Quote
  #315  
Old 12-07-2019, 02:41 PM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 6,584
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 270
Active Level
Default

Lama gila ambik masa nak refund, macam lah ada sejuta penumpang yang dah buat tempahan.
Pas tu minta macam-macam pulak, pada hal kat dalam sistem tu semua detail pelanggan dah ada.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump