Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

  • Do not offer or ask someone to join group/channel out of forum
  • Give credit Thanks/Like to anyone sharing useful information
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #3101  
Old 11-07-2019, 06:24 PM
Mitokondrion Mitokondrion is offline
Legendary Member

Mitokondrion's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 11,631
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 214
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Izham87 View Post
penin tengok byk line kaler2 ni..adehh..chart kosong jgk yg best
xpyh pening2.. smua indi tu adalah snr.. cuba masta tgk price action bila kena je di indi2 tersebut.

indi2 tersebut adalah based kepada fibonacci
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #3102  
Old 11-07-2019, 06:42 PM
Izham87 Izham87 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2016
Posts: 396
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 101
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mitokondrion View Post
btul2.. sbb tu dlm islam pun ckp sabar itu separuh daripada iman. ada hikmah sbnrnya.
manusia ni xsabar sama juga mcm kawe, 95% gagal dlm forex, mungkin sbb tiadanya kesabaran.
sabar menunggu point molek nak entry

atau

sabar menahan float

atau

kedua-duanya sekali?

Reply With Quote
  #3103  
Old 11-07-2019, 07:04 PM
Mitokondrion Mitokondrion is offline
Legendary Member

Mitokondrion's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 11,631
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 214
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Izham87 View Post
sabar menunggu point molek nak entry

atau

sabar menahan float

atau

kedua-duanya sekali?

kena sabar tunggu point molek bak kata spekmato yg selalu sebut2kan tu...

kalau xsabar gk, bukak pair lain, byk lagi pair lain tu kn, cari yg tgk duk kt point molek, ngam2 terus entry.. ni yg kawe duk selalu duk buat la..

float tu kena tgk risiko yg kita snaggup rugi. kalau dh price kena kt kawasan psikologi kita(kwsn stop loss), terus cut loss tanpa ragu2..
Reply With Quote
  #3104  
Old 11-07-2019, 09:46 PM
spekmato spekmato is offline
Active Member

spekmato's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Location: rantau panjang----->kota bharu
Posts: 1,553
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 77
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mitokondrion View Post
kena sabar tunggu point molek bak kata spekmato yg selalu sebut2kan tu...

kalau xsabar gk, bukak pair lain, byk lagi pair lain tu kn, cari yg tgk duk kt point molek, ngam2 terus entry.. ni yg kawe duk selalu duk buat la..

float tu kena tgk risiko yg kita snaggup rugi. kalau dh price kena kt kawasan psikologi kita(kwsn stop loss), terus cut loss tanpa ragu2..
ya...mrlan pun bgtau..dia juga cut loss in case salah masuk

kawe pun sama..cut loss..then rilex..tenangkan diri..takkan lari pip dikejar...

jangan pk yg loss tu...inshaAllah esok nti akan cover

yg penting..cek semula trading plan..mengapa cut loss td...

satu lagi yg biasa terjadi....kita op sb kita pk market 'akan' ikut arah ini...ya 'akan'...kelaut la biasanya
__________________
__________________________________________________ ___
Mrlan Trading style...TRSR no indi no sl

Last edited by spekmato; 11-07-2019 at 09:50 PM..
Reply With Quote
  #3105  
Old 12-07-2019, 01:30 AM
Izham87 Izham87 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2016
Posts: 396
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 101
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by spekmato View Post
ya...mrlan pun bgtau..dia juga cut loss in case salah masuk

kawe pun sama..cut loss..then rilex..tenangkan diri..takkan lari pip dikejar...

jangan pk yg loss tu...inshaAllah esok nti akan cover

yg penting..cek semula trading plan..mengapa cut loss td...

satu lagi yg biasa terjadi....kita op sb kita pk market 'akan' ikut arah ini...ya 'akan'...kelaut la biasanya
tapi saya masih tak clear mrlan punya cut loss strategi..video cuma tunjuk entry strategi & dalam video mrlan tak pernah cut loss..masta boleh explain tak pasal ni?
Reply With Quote
  #3106  
Old 12-07-2019, 01:37 AM
~e-han~ ~e-han~ is offline
Regular

~e-han~'s Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 905
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

salam masta2 sekalian
ade tak indi yg boleh tunjuk SnR?
pening gak cari SnR ni kat setiap pair ,
ade yg kene..tp banyak yg tak kene
__________________

DIRECT CONTACT 016 750 8381
Reply With Quote
  #3107  
Old 12-07-2019, 08:06 AM
spekmato spekmato is offline
Active Member

spekmato's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Location: rantau panjang----->kota bharu
Posts: 1,553
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 77
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ~e-han~ View Post
salam masta2 sekalian
ade tak indi yg boleh tunjuk SnR?
pening gak cari SnR ni kat setiap pair ,
ade yg kene..tp banyak yg tak kene
jgn guna indi...latih diri tu je untuk kenal SnR...latih sampai mahir..
__________________
__________________________________________________ ___
Mrlan Trading style...TRSR no indi no sl
Reply With Quote
Likes ~e-han~ liked this post
  #3108  
Old 12-07-2019, 12:57 PM
Mitokondrion Mitokondrion is offline
Legendary Member

Mitokondrion's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 11,631
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 214
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by spekmato View Post
jgn guna indi...latih diri tu je untuk kenal SnR...latih sampai mahir..
btul12.. itu yg lebih afdhal..
Reply With Quote
  #3109  
Old 12-07-2019, 04:05 PM
Mitokondrion Mitokondrion is offline
Legendary Member

Mitokondrion's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 11,631
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 214
Active Level
My Mood:
Default

gu nk lompat ke nk smbg jatuh blik.. sifu2 ku seru muncul, kasi pencerahan ckit..
Reply With Quote
  #3110  
Old 12-07-2019, 04:07 PM
tomie tomie is online now
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 73,631
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 391
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mitokondrion View Post
gu nk lompat ke nk smbg jatuh blik.. sifu2 ku seru muncul, kasi pencerahan ckit..
ala..set je TP 100...SL 100 ....bkn payah pun
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump