Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #211  
Old 21-11-2018, 03:48 PM
naning naning is offline
Active Plus

naning's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,830
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 232
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kipassiling View Post
as individu tak kot. adik ipar aku polis pun ckp2 kalau darurat geng2 dia ketuk kepala bangsa sana dulu. hehehe..tiba2 aku rasis ni...ini la sebab nya kalau kerajaan yang b0dddd0h handle bab kaum. menyesal undi PH. puihhh
Adik beradik aku ada berpangkat tinggi polis. Kawan2 batch aku dulu ramai pangkat tinggi tentera. Semua dalam group whatsapp kita orang. Kalau berlaku apa2 dia orang mesti beritahu aku punya. Aku akan bagitau kat sini kalau keadaan jadi genting.
__________________
Gold is the money of kings
Silver is the money of gentleman
Barter Is the money of peasants
Debt is the money of slaves
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #212  
Old 21-11-2018, 03:50 PM
qubs qubs is online now
Super Active

qubs's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 8,569
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

dgr nye bwt sementara ni diorg tutup dlue tulisan cina tu kad papan jalan
Reply With Quote
  #213  
Old 21-11-2018, 04:00 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 35,317
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 332
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naning View Post
Betul tu. Dalam cg ni pun ada beberapa. Cuma dia orang tak ramailah. Tapi paling bahaya. Gunting dalam lipatan.
musuh dalam selimut tu..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #214  
Old 21-11-2018, 04:01 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 35,317
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 332
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kipassiling View Post
as individu tak kot. adik ipar aku polis pun ckp2 kalau darurat geng2 dia ketuk kepala bangsa sana dulu. hehehe..tiba2 aku rasis ni...ini la sebab nya kalau kerajaan yang b0dddd0h handle bab kaum. menyesal undi PH. puihhh
maksudnya kena ketuk dua2 jugala ek..hurmmm..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #215  
Old 21-11-2018, 04:04 PM
bebird bebird is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 5,021
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Tahniah Pakatan Hancing...
Reply With Quote
  #216  
Old 21-11-2018, 04:09 PM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 6,755
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 233
Blog Entries: 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by qubs View Post
dgr nye bwt sementara ni diorg tutup dlue tulisan cina tu kad papan jalan
melayu suda lupa nanti buka balik
Reply With Quote
  #217  
Old 21-11-2018, 04:55 PM
Encik Sponge Encik Sponge is offline
Active Plus

Encik Sponge's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2013
Posts: 3,582
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 174
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Penbiru View Post
memang terasa nak cepuk je kalau jumpa yg jenis tak leh cakap melayu ni...rasa je..bukan nak buat pun
Yang bagusnya kerjaan terima pulak sebagai penjawat awam...

Kerana letak syarat lulus bahasa melayu SPM, kerajaan kena label racism.. tapi apa yg berlaku biarpon cuma lulus atas kertas, tapi xpandai cakap melayu, gomen tetap terima...

Berbanding dengan apa yang depa buat, letak syarat terus terang kena pandai berbahasa cina dan menulis... xdak pulak nak rasa racism

Dasar perangai yahudi laknaktullah...
Reply With Quote
  #218  
Old 21-11-2018, 04:58 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is offline
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 23,368
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 431
Active Level
My Mood:
Default

Patutnya siasat / dedahkan siapa musibat yang cadangkan dan luluskan letak tulisan cina dkt sign board tu.
Reply With Quote
  #219  
Old 21-11-2018, 04:59 PM
BenVentures BenVentures is online now
Active Plus

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 3,807
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 324
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lpsoldier007 View Post
Patutnya siasat / dedahkan siapa musibat yang cadangkan dan luluskan letak tulisan cina dkt sign board tu.
Boleh tgk siapa dlm pbt
Reply With Quote
  #220  
Old 21-11-2018, 05:00 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 35,263
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3876
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

‘Mesyuarat exco kerajaan tempatan lulus papan tanda jalan tulisan Cina di Shah Alam’


November 21, 2018 2:58 PM



PETALING JAYA: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) berkata, pemasangan papan tanda jalan bahasa Melayu dan Cina di sekitar daerah itu diputuskan dalam mesyuarat Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan Negeri Selangor tahun lalu.

Ketua Bahagian Korporat dan Perhubungan Awam MBSA, Shahrin Ahmad berkata keputusan itu dibuat dalam mesyuarat pada 13 Januari 2017.

“Jadi, ini di bawah bidang kuasa Ean Yong Hian Wah (pengerusi Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan, Pembangunan Kampung Baharu dan Pemutihan Kilang Haram Selangor),” katanya kepada FMT hari ini.

Bagaimanapun, Shahrin berkata, semua papan tanda jalan bertulisan Cina itu sudah diturunkan dan digantikan dengan yang berbahasa Melayu sahaja.

Sementara itu, Ean Yong ketika dihubungi FMT enggan mengulas perkara itu.

“Saya tiada komen. Terima kasih,” katanya ringkas.

Isnin lalu, Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dilapor mengarahkan semua papan tanda jalan tulisan Cina di Shah Alam diturunkan dan digantikan papan tanda bahasa kebangsaan sahaja.

“Operasi penukaran papan tanda jalan ini hendaklah dilaksanakan dengan segera dan diselesaikan selewat-lewatnya sebelum sambutan Ulang Tahun Hari Keputeraan ke-73 Sultan Selangor, iaitu pada 11 Disember ini,” demikian menurut surat dikeluarkan Setiausaha Sulit baginda, Datuk Mohamad Munir Bani kepada setiausaha kerajaan negeri dan Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Ahmad Zaharin Mohd Saad.

Sebelum ini, seorang penduduk Shah Alam menerusi Twitternya mempersoalkan kewajaran memasang papan tanda jalan tulisan Cina di kawasannya dan kedudukan papan tanda jalan tulisan Jawi yang digunakan sebelum itu.

https://www.freemalaysiatoday.com/ca...-di-shah-alam/
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump