Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > Unrecognize Program Websites > Program Matrix Labu Peram, Merapu

Program Matrix Labu Peram, Merapu Most of the programs are pyramids and they are not doing real business even with products. You're advise to not join any programs. All Read Announcement HERE

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-06-2018, 04:27 PM
mie_amour mie_amour is offline
Active Member

mie_amour's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,803
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default Program Affiliates berunsur Islamik : Dpein

Assalamualaikum..nak tanya..ada siapa2 pernah dgr tentang dpein ni?

Ada promosi ttg dpein yg motto dia tu nak membantu kluarkan ummat Islam dari riba'..dia ni mcm koperasi tp itulah xtau mcmana modus operandi dia.

Skrg ni bila kita tanya banyak2 dia suh gi seminar pulak. Katanya nk lahirkan seberapa banyak jutawan Muslim daripada geran baitulmal...mmg xbyk info..sbb katanya mmg kene gi seminar.

Ada siapa2 yg dah pernah gi seminar dpein ni? Bole terangkan x cmne dia beroperasi. Dgr2nya ustaz auni pun da join dpein ni.. saya masih krg jelas..so nk cari maklumat lagi..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-06-2018, 04:42 PM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,837
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 156
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

DPEIN adalah penjenamaan semula dari program Raudhah Iman, GDE3M dan macam2 lagi acronym

den ado info .. nnt den share lagi..
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #3  
Old 28-06-2018, 05:09 PM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,837
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 156
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default



Program ini ada beberapa masalah:
1. Mendakwa ada penasihat syariah tetapi tiada penasihat syariah. Mereka menggunakan nama-nama penasihat syariah Takaful Ikhlas sebab mereka berniaga Takaful Ikhlas.
2. Mendakwa program patuh syariah tetapi tiada penasihat syariah dan tiada penyataan syariah.
3. Menjalankan affliate program menggunakan Takaful Ikhlas. Sebab mereka adalah corporate agent mereka mendapat lebih-kurang 30% margin dan 17% margin dikongsi dengan ahli-ahli affliate. Walaubagaimana pun ahli-ahli affliate sebenarnnya menjual takaful Ikhlas (PA & Life) untuk mereka dan mereka kongsi 17% (kalau tak silap saya) dengan ahli2. Ahli2 tidak perlu ada sijil untuk jual Takaful Ikhlas.
4. Isu no. 3 mungkin ada masalah undang2 terutama sekali IFSA.
5. Sebenarnya satu program untuk jual takaful, diselindung disebalik program jual takafu. Wallahu'alam.

sumber : group lariba telegram
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #4  
Old 28-06-2018, 05:35 PM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,837
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 156
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Effe:

Cuma ada program terbaru dari DPEIN .
Persatuan berdaftar.dgn Ros.
Bulan 11/2017
Bertujuan untuk menentang riba.. @ ekonomi capitaliz...
Baru launch puasa ni..
Apa yg di maklumkan , boleh menyelesaikan hutang dalam tak.kira berapa bnyak...ada calculator pengiraan..
Tapi plan dia mudah..cari [email protected] menentang riba... ajak join jadi ahli, dapat komisyen rm25/ahli..
Ahli hanya bayar setahun sekali...

Ni la contoh plan pengiraan dia...
*GAGASAN DAKWAH EKONOMI 3M*

*PENGENALAN GDE3M*

*GDE3M* diasaskan oleh En. Irwan Bin Alias. Beliau mempunyai pengalaman melebihi 20 tahun dalam bidang Perniagaan, Keusahawanan, Kewangan. Saham Amanah, Takaful & Latihan Pembangunan Modal Insan dan motivator. Melalui pengalaman ini, beliau telah berjaya menyediakan satu pembentukan Pembangunan Ekonomi Ummah yang holistik bertetulang 3M iaitu Muslim, Mikro dan Makro yang berasaskan Al-Quran & As-Sunah melalui bentuk kaedah pembangunan islam ekonomi model yang berasaskan ilmu dan perniagaan jemaah dengan membawa keunikan terhadap pendapatan keuntungan pengagihan berbentuk Infaq dan Hibah, Penyelesaian Hutang, Penghapusan Riba, Pengukuhan Modal Tunai, Reka Bentuk Pengurusan Risiko dan Perancangan Kewangan kepada setiap ahli yang berdaftar.

*GDE3M* di perkenalkanoleh syarikat HMEO Services yang berpusatkan perniagaan konsultansi perkhidmatan. Di dukung oleh syarikat HMEO Agency Sdn Bhd selaku syarikat bertaraf pemasaran & Koperasi Rangkaian Global Malaysia Berhad yang berpusatkan perkhidmatan kewangan. Dibawah pelan perancangan pembangunan ekonomi MOEKRIM (Model Ekonomi Raudhah IMAN).

*GDE3M* telah bekerjasama dengan pelbagai syarikat dalam pelbagai bidang perniagaan. Melalui pengalaman yang melebihi 20 tahun dalam bidang ekonomi dan pembangunan modal insan, dijangka pertumbuhan *GDE3M* akan membuka banyak perniagaan platform dan dapat mengubah landskap peluang perniagaan dan bentuk perniagaan di Malaysia.

*GDE3M* menyasarkan untuk melahirkan ramai umat muslim bergelar jutawan soleh menerusi perniagaan platform yang disediakan. Berteraskan perjuangan ekonomi Islam.

*GDE3M* juga menyediakan perniagaan berbentuk modal rendah, risiko rendah atau tiada risiko, keperluan perkhidmatan produk, perniagaan IT perniagaan konsep "SOHO", latihan sistem berbentuk praktikal dan fokus pada matlamat, sistem kursus keusahawanan yang ringkas, ringkas dan praktikal.

*GDE3M* bermatlamat menuntut tanggungjawab idea untuk mengumpulkan sekurang-kurangnya 3 juta ummah umat Islam di Malaysia di bawah satu ekonomi payung melalui rangkaian konsep serta perniagaan cara yang berbentuk "Affliate" untuk membangun kekuatan kuasa ekonomi dan kuasa beli pasaran dengan jemaah.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ustaz Lariba:

Program DPEIN sebelum ini adalah program HMEO dan sebelum itu adalah program Raudhah Iman. Mula2 guna program takaful ikhlas, last2 guna duit sebagai produk. Kalau ikut FB mereka dan surat pengasas, memang sedap guna ugama. Daripada RM100 yang setiap orang bayar mereka sapu at least RM50.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Effe :

Yer betul...raudhah iman..
Adakah program ini betul2 menentang riba, atau menggunakan agama menarik perhatian org islam untuk berdakwah menentang riba...
Atau scammer jew collect duit yuran ahli...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ustaz Lariba :

Scammer.

Tuan boleh search perbincangan mengenai Raudhah Iman dalam sini. Kami telah muzakarah dengan mereka pada Oct 2016.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berikut ialah antara perbualan didalam group lariba telegram mengenai dpein.
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #5  
Old 28-06-2018, 05:47 PM
mie_amour mie_amour is offline
Active Member

mie_amour's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,803
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
Effe:

Cuma ada program terbaru dari DPEIN .
Persatuan berdaftar.dgn Ros.
Bulan 11/2017
Bertujuan untuk menentang riba.. @ ekonomi capitaliz...
Baru launch puasa ni..
Apa yg di maklumkan , boleh menyelesaikan hutang dalam tak.kira berapa bnyak...ada calculator pengiraan..
Tapi plan dia mudah..cari [email protected] menentang riba... ajak join jadi ahli, dapat komisyen rm25/ahli..
Ahli hanya bayar setahun sekali...

Ni la contoh plan pengiraan dia...
*GAGASAN DAKWAH EKONOMI 3M*

*PENGENALAN GDE3M*

*GDE3M* diasaskan oleh En. Irwan Bin Alias. Beliau mempunyai pengalaman melebihi 20 tahun dalam bidang Perniagaan, Keusahawanan, Kewangan. Saham Amanah, Takaful & Latihan Pembangunan Modal Insan dan motivator. Melalui pengalaman ini, beliau telah berjaya menyediakan satu pembentukan Pembangunan Ekonomi Ummah yang holistik bertetulang 3M iaitu Muslim, Mikro dan Makro yang berasaskan Al-Quran & As-Sunah melalui bentuk kaedah pembangunan islam ekonomi model yang berasaskan ilmu dan perniagaan jemaah dengan membawa keunikan terhadap pendapatan keuntungan pengagihan berbentuk Infaq dan Hibah, Penyelesaian Hutang, Penghapusan Riba, Pengukuhan Modal Tunai, Reka Bentuk Pengurusan Risiko dan Perancangan Kewangan kepada setiap ahli yang berdaftar.

*GDE3M* di perkenalkanoleh syarikat HMEO Services yang berpusatkan perniagaan konsultansi perkhidmatan. Di dukung oleh syarikat HMEO Agency Sdn Bhd selaku syarikat bertaraf pemasaran & Koperasi Rangkaian Global Malaysia Berhad yang berpusatkan perkhidmatan kewangan. Dibawah pelan perancangan pembangunan ekonomi MOEKRIM (Model Ekonomi Raudhah IMAN).

*GDE3M* telah bekerjasama dengan pelbagai syarikat dalam pelbagai bidang perniagaan. Melalui pengalaman yang melebihi 20 tahun dalam bidang ekonomi dan pembangunan modal insan, dijangka pertumbuhan *GDE3M* akan membuka banyak perniagaan platform dan dapat mengubah landskap peluang perniagaan dan bentuk perniagaan di Malaysia.

*GDE3M* menyasarkan untuk melahirkan ramai umat muslim bergelar jutawan soleh menerusi perniagaan platform yang disediakan. Berteraskan perjuangan ekonomi Islam.

*GDE3M* juga menyediakan perniagaan berbentuk modal rendah, risiko rendah atau tiada risiko, keperluan perkhidmatan produk, perniagaan IT perniagaan konsep "SOHO", latihan sistem berbentuk praktikal dan fokus pada matlamat, sistem kursus keusahawanan yang ringkas, ringkas dan praktikal.

*GDE3M* bermatlamat menuntut tanggungjawab idea untuk mengumpulkan sekurang-kurangnya 3 juta ummah umat Islam di Malaysia di bawah satu ekonomi payung melalui rangkaian konsep serta perniagaan cara yang berbentuk "Affliate" untuk membangun kekuatan kuasa ekonomi dan kuasa beli pasaran dengan jemaah.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ustaz Lariba:

Program DPEIN sebelum ini adalah program HMEO dan sebelum itu adalah program Raudhah Iman. Mula2 guna program takaful ikhlas, last2 guna duit sebagai produk. Kalau ikut FB mereka dan surat pengasas, memang sedap guna ugama. Daripada RM100 yang setiap orang bayar mereka sapu at least RM50.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Effe :

Yer betul...raudhah iman..
Adakah program ini betul2 menentang riba, atau menggunakan agama menarik perhatian org islam untuk berdakwah menentang riba...
Atau scammer jew collect duit yuran ahli...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ustaz Lariba :

Scammer.

Tuan boleh search perbincangan mengenai Raudhah Iman dalam sini. Kami telah muzakarah dengan mereka pada Oct 2016.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berikut ialah antara perbualan didalam group lariba telegram mengenai dpein.

Wah..tq byk bro..hmm mcm da agak da..sbb sy tanya dgn individu ni..cmne dia nak jdkan kita jutawan bila suh dakwah..apa keuntungan yg dpein dpt kan? Dia xjwb tp duk pusing tang suh dakwah menentang riba'...kurang jelas model bisnes dia..dah agak da scammer...gunakan agama utk kepentingan..

Cuma ada penjelasan lanjut x pasal bantu byr hutang pakai skim baitulmal apa benda entah tu...konsep bantu membantu ahli katanya
Reply With Quote
  #6  
Old 28-06-2018, 08:32 PM
mie_amour mie_amour is offline
Active Member

mie_amour's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,803
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Ada lg yg ada maklumat pasal dpein ni bole share..

Nak tau pasal system dia yg hapus hutang n riba'gunakan sistem baitulmal tu..
__________________
Belajar dan terus belajar...
Reply With Quote
  #7  
Old 29-06-2018, 08:14 AM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,837
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 156
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mie_amour View Post
Wah..tq byk bro..hmm mcm da agak da..sbb sy tanya dgn individu ni..cmne dia nak jdkan kita jutawan bila suh dakwah..apa keuntungan yg dpein dpt kan? Dia xjwb tp duk pusing tang suh dakwah menentang riba'...kurang jelas model bisnes dia..dah agak da scammer...gunakan agama utk kepentingan..

Cuma ada penjelasan lanjut x pasal bantu byr hutang pakai skim baitulmal apa benda entah tu...konsep bantu membantu ahli katanya
maaf info yg tu den tak jmpa pula dalam group ..

apo2 yg tak patuh syariah den elakkan ja
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #8  
Old 29-06-2018, 08:16 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 47,014
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1315
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Harap tak scam lar

Kadang program berunsur agama scam cam meccafund
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #9  
Old 30-06-2018, 11:55 AM
mie_amour mie_amour is offline
Active Member

mie_amour's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,803
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
maaf info yg tu den tak jmpa pula dalam group ..

apo2 yg tak patuh syariah den elakkan ja
Betul tu..kalau stakat nk jual insurans takaful xperlulah nk berselindung disebalik agama tu..

Sy jd pelik sbb bila tanya apa bisnes model dia bg ayat2 Quran etc utk ckp kepentingan dakwah n so on.sbenarnya dakwah dlm konteks dia tu suh sponsor org masuk program ni
__________________
Belajar dan terus belajar...
Reply With Quote
  #10  
Old 30-06-2018, 11:57 AM
mie_amour mie_amour is offline
Active Member

mie_amour's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,803
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
Harap tak scam lar

Kadang program berunsur agama scam cam meccafund
Ni bukan meccafund..dia mcm koperasi
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump