Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > Unrecognize Program Websites > Program Matrix Labu Peram, Merapu

Program Matrix Labu Peram, Merapu Most of the programs are pyramids and they are not doing real business even with products. You're advise to not join any programs. All Read Announcement HERE

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 04-12-2008, 06:54 PM
nicky81 nicky81 is offline
Active Plus

nicky81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Location: Bangi
Posts: 3,724
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tuksidang View Post
Aku nak ulas selaku penganjur kutu wang pos.
Ni pandangan aku sebab aku terlibat dalam biz ni.
Bukan tgk , baca dari luar dah jatuhkan hukum.

Di pasaran terdapat 2 jenis kutu wang pos.
Yg konvensional (guna borang) dan yg auto guna online system.
Dan bila sebut kutu wang pos, ni lebih menjurus kepada konvensional.
Sebab tk der org yg nk joint kutu online guna wang pos.
Sistem online biasa menggunakan online bank transfer.
Pendekatan online lebih kepada mudah.
Jadi kalo guna wang pos, tk praktikal.

Sistem kutu wang pos konvensional tidak mungkin ada system autoplacement.
Auto placement ni melibatkan online sahaja.
Mcm mana nk susun org cara manual.
Satu kerja giler...
Kalo peserta sikit boleh la, kalo dah berpuluh ribu mcm mana?
Jadi unsur gharar dalam kutu wang pos tk tepat.

Berkenaan dengan unsur riba - mengharapkan pulangan dengan modal yg kecik ni pun satu perkara yg boleh di pertikaikan.
Kutu wang pos sama jer dengan biz yang lain.
Kena usaha untuk dapat pulangan.
Fotostat borang, edarkan, jumpa customer dan explain.
Anda bekerja untuk dapat keuntungan.
Yg duduk diam biasanya akan dapat habuk.
Saya tk pernah jumpa org yg joint kutu wang pos kaya dengan duduk diam.

Jadi bila anda bermodalkan wang, keringat, masa untuk berniaga...adakah itu riba?

Bila ada yg untung dan ada yg rugi - unsur judi, ni pun bg saya kurang tepat.
Biz mana2 pun ada risiko untung rugi.
Dan selagi anda berusaha, anda tk kan rugi.
Yg rugi org yg duduk diam menunggu hasil tanpa usaha.

Satu lagi, jika biz yg melibatkan networking (MLM, affilliate, kutu dsb), sudah pasti yg joint awal akan buat duit.
Yg joint lambat pasti akan rugi.
Bukan rugi sbb company tutup shj...
Tp rugi sbb ramai org da masuk..
Susah untuk anda wat market..
Sebab tu ada konsep PIONEER...
Masuk awal untung, masuk kemudian rugi..
Semua biz networking begitu..
tok luper satu perkara,
bkan stakat diharamkan dr segi sudut fiqh shj

nak tambah sket pasal main2 kutu ni..

Quote:
AKTA 28
AKTA (LARANGAN) KUMPULAN WANG KUTU 1971

Seksyen 3. Salah di sisi undang-undang menjalankan perniagaan menganjurkan wang kutu.

Maka adalah salah di sisi undang-undang bagi sesiapa menjalankan perniagaan menganjurkan wang kutu dan seseorang yang menjalankan perniagaan itu adalah melakukan suatu kesalahan dan, apabila disabitkan, boleh didenda tidak melebihi lima ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.
http://www.ssm.com.my/acts/fscommand/ak0028.htm
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 08-12-2008, 02:09 AM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 97,656
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 110
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nicky81 View Post
tok luper satu perkara,
bkan stakat diharamkan dr segi sudut fiqh shj

nak tambah sket pasal main2 kutu ni..



http://www.ssm.com.my/acts/fscommand/ak0028.htm
salam,

wah... ado akta rupernya... huhuhhu... so selama nie org ynag main kutu nie... bleh kena tangkap lah....wawawawawa.....
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + BONUS TANPA DEPOSIT 1500USD BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
  #13  
Old 08-12-2008, 02:14 AM
ahmadnaim ahmadnaim is offline
Active Member

ahmadnaim's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Location: Pj
Posts: 1,067
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 1
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

wak akta tu dr thn 1971 tu
__________________
Quote:
Doa Nabi Yunus Alaihissalam semasa terperangkap di dalam perut Ikan Nun.
“LAA ILA HA ILLA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINAZ DZALIMIIN”
(Surah Al-Anbiya'(21):87)
Kucing aku pakai spek
Reply With Quote
  #14  
Old 09-12-2008, 09:54 AM
nicky81 nicky81 is offline
Active Plus

nicky81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2006
Location: Bangi
Posts: 3,724
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yup...da lama ada akta nih
boley kna tngkap arr...
Reply With Quote
  #15  
Old 09-12-2008, 09:59 AM
airden airden is offline
Active Member

airden's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,181
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nasib baik rambut aku xde kutu...sori melawak je...hehehe
__________________
Reply With Quote
  #16  
Old 09-12-2008, 10:55 AM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,556
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jebatderhaka77 View Post
aku no komen pasal kutu wang pos ni. sebab yang arif sudah memberikan pendapat dan pandangan serta hukumnya mengikut kefahaman masing2.

cuma aku suka tengok org yg buat calculation seperti di atas, tlg beri saya satu contoh shj, tak payah dua, satu shj, yg pernah achieve seperti calculation di atas. tak kiralah kompeni mana pun atau skim piramid mana pun. on paper, yes, in reality
realitinya, dpt habuk jela.
Reply With Quote
  #17  
Old 09-12-2008, 10:57 AM
wanzex wanzex is offline
CG Top Poster Club

wanzex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2006
Location: Di Pintu Lailatul Qadar
Posts: 35,556
Thanks (Received): 1106
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nicky81 View Post
yup...da lama ada akta nih
boley kna tngkap arr...
"Selagi kita tidak bijak menggunakan otak,
selagi itulah orang-orang yang suka mengambil peluang atas kelemahan orang-orang kita dengan ‘wang'
menggunakan taktik tersebut tetapi menukarkan cara dan modus operandinya supaya kelihatan ‘halal'.

Mudahnya mereka kaya sebab mudah sangat kita percaya!"

(sorry ar, aku copy je!)
Reply With Quote
  #18  
Old 04-03-2009, 08:08 PM
johanvirtual johanvirtual is offline
Regular

johanvirtual's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Location: West Malaysia
Posts: 124
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default Ade logiknye.

Quote:
Originally Posted by jebatderhaka77 View Post
aku no komen pasal kutu wang pos ni. sebab yang arif sudah memberikan pendapat dan pandangan serta hukumnya mengikut kefahaman masing2.

cuma aku suka tengok org yg buat calculation seperti di atas, tlg beri saya satu contoh shj, tak payah dua, satu shj, yg pernah achieve seperti calculation di atas. tak kiralah kompeni mana pun atau skim piramid mana pun. on paper, yes, in reality
selama harini aku pun tak penah dengar org
sampai level bejuta2 downline. kebanyakanya akan lompat skim lain. kalau MLM pulak kompeni lain akan tarik suh agen2 yg bejaye ni promot biz diorang.
Reply With Quote
  #19  
Old 04-03-2009, 08:37 PM
khg khg is offline
Active Member

khg's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,632
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

baru ku tahu rupanya ada KUTU online,

ingatkan makcik2 kat rmh je yg dok carik kutu, online pun bley carik kutu ye
Reply With Quote
  #20  
Old 07-04-2009, 10:22 PM
yusli yusli is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 699
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kenapa level sampai 11. yg sy dpt sampai level 3 atau 4 nama dikeluarkan, takdelah piramid sampai ratus juta orang tu
__________________
NEWBIE SELLER SHOPEE
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump