Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > Unrecognize Program Websites > Program Matrix Labu Peram, Merapu

Program Matrix Labu Peram, Merapu Most of the programs are pyramids and they are not doing real business even with products. You're advise to not join any programs. All Read Announcement HERE

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-10-2007, 09:57 AM
artwoo artwoo is offline
Regular

artwoo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2006
Posts: 570
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default Mengapa section ini digelar Labu Peram, Merapu ?

apa yang aku paham mengapa admin CG namakan section ini Program Matrix Labu Peram, Merapu adalah untuk memberi kesedaran kpd warga malaysia bahawa program2 yg terdpt dlms section ini adalah program penipu,bahkan dibuka hanya utk mengkayakan penggodam website2 tersebut sahaja..

oleh itu..aku terpanggil utk buka topik ini supaya dpt memberi peringatan pd semua warga dan pelawat CG supaya dapat samada memboikot atau tidak menyertai atau sama2 memberi peringatan pd yg tidak tahu menahu apa itu MLM & matrix yang sebenar atau tidak.

untuk pengetahuan semua..aku dah lama memerhatikan aktiviti2 penggodam website ini dan hampir kesemua program2 adalah dari owner/penggodam2 yg sama..cuma ID je lain2 ..aku boleh bagi contoh

program amaljariah.net >> topik inihttp://www.carigold.com/portal/forum...ad.php?t=20671
tuan punya website yg mati2 takkan mengaku dia punya >> cikgu

program surerich.net >> topik ini
tuan punya website kemungkinan tidak memulakan topik ini

amaljariah.net >> topik ini
tuan punya website yg mati2 takkan mengaku dia punya >> cikgu

duithalal.com >> topik ini
tuan punya website yg dah kena raid gila2 ngan admin CG >> L&L

sensasi2u.com >> topik ini
tuan punya website yg mati2 takkan mengaku dia punya >> vios7

terbaru! kuasawang.com >> topik ini
dia bukak lagii >> vios7

untuk pengetahuan korang juga..mereka ini suka buka ID2 yg lain utk menyokong program mereka di topik2 program mereka..supaya nampak meriahla org kata..so pada sesapa yg desperate nak duit cepat sure kena perdaya punya..heheee

pastu ..satu lagik...berdasarkan kajian yg aku wat..ada kategori golongan yg akan backing program2 mcm ni supaya org takkan pandang negatif ..kalo pandang negatif tak dptla komisen hasil ponzi program ini :-

1)budak2 tak matang lingkungan bwh 25 thn selalunya
2)org yg pentingkan diri sendiri..cam ayat dia ginila "pedulik apa aku..asalkan aku dpt duit"
3)org yg desperate nak dapat duit cara cepat..takyah susah2 gi kerja
4) org yg desperate nak pakai duit..so diorang pomotla gila2 sampai spam kat semua email org..

aku mmg sokong apa yg admin CG ni buat..sbb menyedarkan kita utk join prog yg dah konpem merapu or tidak..tp aku rasa mgmt CG leh wat satu team utk trace IP diorang ni utk di bawa ke pihak berkuasa..

peace

admin leh tolong stick topik ni lagik bagus

Last edited by artwoo; 28-10-2007 at 10:10 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-10-2007, 10:03 AM
jembal jembal is offline
Regular

jembal's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Posts: 531
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku sokong sangat apa yg artwoo citerkan tu.. Syabas pasal masih sedarkan saper2 yg blum sedar..

Dah banyak ribu riban pulus aku kena telan dek lanun haram kejadah yg artwoo sebutkan kat atas tu.. cilakak.!!

Tapi INGAT saper2 yg makan duit aku tu... setakat ni aku belum lagi halalkan satu sen pun...
Reply With Quote
  #3  
Old 28-10-2007, 10:18 AM
artwoo artwoo is offline
Regular

artwoo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2006
Posts: 570
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jembal View Post
Aku sokong sangat apa yg artwoo citerkan tu.. Syabas pasal masih sedarkan saper2 yg blum sedar..

Dah banyak ribu riban pulus aku kena telan dek lanun haram kejadah yg artwoo sebutkan kat atas tu.. cilakak.!!

Tapi INGAT saper2 yg makan duit aku tu... setakat ni aku belum lagi halalkan satu sen pun...
tq jembal..aku cuma sedarkan bangsa aku je..supaya dpt bangun dari leka dan impian yg besar2..supaya dpt berdikari dan cari duit dgn jalan yg betul..tanpa menyusahkan org lain..lelebih menyusahkan bangsa kita sendiri..

org melayu kita ni dah cukup byk kena tipu dgn prog2 yg dikomplot oleh org 'tut'..sampai masuk paper berbilion2 ..tp lumrah pemikiran kita yg masih nak kaya cara cepat buatkan kita lupa segalanya..

walaupun ada antara kita berjuang cth mcm aku nak sedarkan dgn cara gini..tp masih ada puak2 samada dr :-

1-penipu tu sendiri
2-member rapat penipu tu sbb dia yg akan pomot gila2 gak utk dpt komisen..nak buat web tipi org tak reti..heheh
3-selfish
4-tak selfish tp bodoh sombong (x cukup ilmu tapi berlagak nak mapuh..kui kui)

pasti akan ada rintangan dr grp2 nih..tp aku cuba tangkis elagi boleh..selagi ada support dr korang yg samada yg paham @ dah insaf ..
Reply With Quote
  #4  
Old 28-10-2007, 10:40 AM
mie8500 mie8500 is offline
Active Member

mie8500's Avatar

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Mar 2006
Location: Penang<=>Kedah
Posts: 2,026
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bagus gak ko bukak thread ni artwoo..
"Biar buta mata, jangan buta hati"..
Reply With Quote
  #5  
Old 29-10-2007, 03:15 PM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,883
Thanks (Received): 1552
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Topic stickied
Reply With Quote
  #6  
Old 01-11-2007, 11:20 PM
otakbisnes otakbisnes is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 292
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

how about em-pay? orang yang buta sahaja yang xnampak..
Reply With Quote
  #7  
Old 01-11-2007, 11:36 PM
cay3869 cay3869 is offline
Active Plus

cay3869's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,096
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by otakbisnes View Post
how about em-pay? orang yang buta sahaja yang xnampak..
ada gak org buta yg join..
Reply With Quote
  #8  
Old 02-11-2007, 11:50 AM
syaq syaq is offline
Legendary Member

syaq's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: KL - SEREMBAN - MELAKA
Posts: 13,425
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

terima kasih kerana mengingatkan...cuma aku nak tau satu jer...camne ko leh tau yg nama2 yg ko listkan tu diorang punya program/admin?...kang tak pasal2 ko yg dapat dosa fitnah org...tq...
__________________
PROMOSI PROTON & PERODUA!!
Call/WhatsApp
012-6611828
Reply With Quote
  #9  
Old 07-11-2007, 03:22 AM
znlftr znlftr is offline
Active Plus

znlftr's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2006
Location: Skudai
Posts: 3,277
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

takder reply pun bro syaq

admin Amaljariah dah reply kat 1 thread tu.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-11-2007, 08:49 PM
VAMP VAMP is offline
Super Moderator

VAMP's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 10,419
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default from my investigate

amaljariah.net dan Surerich.net menggunakan same hosting service exactly meant in one server ,

so kemungkinan besar kedua2 site merapu nie adalah kepunyaan admin yang sama.



antara website lain yg mengunakan konsep program Matrix merapu di hosting yang sama dengan amaljariah.net dan Surerich.net

- binajutawan.biz
- dana2u.com/
- smartinvest4u.com
- cb2u.net
- e-wallet2u.net
- myhomebiz2u.net
- penawar4u.com


diharapkan korang berhati2 with this type of scam

Last edited by VAMP; 07-11-2007 at 09:02 PM.. Reason: editing
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump