Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #311  
Old 18-01-2019, 12:17 PM
smoke 9 smoke 9 is offline
Regular

smoke 9's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2018
Posts: 215
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
It is amazing that in a multi-religious country like Malaysia, we have Prayers 5 times a day being blasted at top volumes all over the country, which serves as a reminder to all other religions the importance of daily communication with God. However one cross like image that appears in Penang can destabilize the dominant Religion in the country that is tightly protected by the Constitution. It is really sad how politics has even destabilized the most dominant religion in the country. Islam is a guide to other religions but sees other religions as a threat. Why ?
multi religious?? only one religion yang official kat malaysia
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #312  
Old 18-01-2019, 02:18 PM
Arluth Arluth is offline
Super Active

Arluth's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Location: Taiping-BM-Butterworth
Posts: 8,876
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 181
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
It is amazing that in a multi-religious country like Malaysia, we have Prayers 5 times a day being blasted at top volumes all over the country, which serves as a reminder to all other religions the importance of daily communication with God. However one cross like image that appears in Penang can destabilize the dominant Religion in the country that is tightly protected by the Constitution. It is really sad how politics has even destabilized the most dominant religion in the country. Islam is a guide to other religions but sees other religions as a threat. Why ?
Already ss this..looking forward for action .get ur ass ready ben
Reply With Quote
  #313  
Old 18-01-2019, 02:27 PM
valentinik valentinik is offline
Active Member

valentinik's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,902
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 77
Active Level
Default

Teringat pepatah inggeris,'dont argue with an .....,he will drag u down to his level and beat you with experience..'
Tutup je la kes ni,pbt suruh pemaju tukar design,selesai..kalau ada lg lepas ni kita kasi lapor,kalau xde tindakan kita kasi viral sampai ada tindakan yg sewajarnya..
Reply With Quote
  #314  
Old 18-01-2019, 03:05 PM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 46,323
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1290
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

apapun kes nie jadi pengajaran

jangan dok merapu ikut dan na
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #315  
Old 18-01-2019, 03:38 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 139,315
Active Level
My Mood:
Default

Jangan anggap salib isu remeh



KOTA BHARU – Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mujahid Yusof perlu bertegas dalam isu salib dan tidak menganggap ia remeh atau biasa.


Ketua Penerangan Pas, Mohd Asri Mat Daud berkata, hanya kerana ingin membawa ‘Rahmatan lil alamin’ iaitu Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad sebagai rahmat ke seluruh alam mengikut versi PH, hal berkaitan penjagaan maruah dan syiar Islam dibiarkan tanpa ketegasan.

“Dewan Ulamak Pas Pusat menyelar pihak yang menjadikan isu ini sebagai normal kerana ia akan mengakibatkan kelonggaran pada akidah.

“Keharmonian antara agama tidak sepatutnya dijadikan alasan masyarakat Islam menjadi liberal tetapi ia menjadikan syiar Islam semakin gah dan boleh mendekati penganut lain,” katanya.

Mohd Asri berkata, suatu yang pelik kerana isu sebegini makin menjadi-jadi setelah PH mentadbir negara.

Katanya, Ketua Menteri Pulau Pinang Chow Kon Yeow dan pihak pemaju beralasan ia akibat pemasangan lampu yang tidak habis dibuka, hanya bersifat ‘mengawal kerosakan’ kerana mahu menyembunyikan agenda sebenar.

Ini kerana beliau berkata, selepas ia tular beberapa hari, barulah kenyataan balas dibuat.

Sebelum ini, lampu di bangunan kediaman Grace Residence, Jelutong memancarkan cahaya berbentuk salib gergasi menimbul kecaman pelbagai pihak.


https://www.sinarharian.com.my/artic...ggap-isu-remeh
Reply With Quote
  #316  
Old Yesterday, 07:10 AM
marvelous marvelous is online now
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 14,985
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 2261
Active Level
My Mood:
Default

heheh...masing2 nak tunjuk sapa yang lebih baik...

aku pun pelik lah..

ramai orang ada ilmu agama...ttp orang tu sendiri juga dok perosakkan agama nya sendiri ckit demi ckit....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump