Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 12-06-2019, 07:06 AM
copy left copy left is offline
CG Top Poster Club

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: PERANG BESAR,
Posts: 26,037
Thanks (Received): 71
Likes (Received): 212
Active Level
My Mood:
Default

untong la bos syg pekerja....
zaman skrg ni dah le payah nk dpt kerja.... mudah kena bunag pulak tu utk jimatkan kos operasi
__________________
[
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 12-06-2019, 07:15 AM
GPK1 GPK1 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: 03
Posts: 4,129
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

kalau aku berhenti, bos akan buat pulut kuning
u know what 1 mean
Reply With Quote
  #13  
Old 12-06-2019, 08:17 AM
MOD jr. MOD jr. is online now
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 23,433
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 29
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
aku dlu kerja mcm2 tmpt..
saja nk kongsi..

klo boss baik nk up gaji pun "hang tetap x leh handle krisis" dlm company tersebut..

sesetengah org shj leh pejamkan mata..

dgn alasan hidup dgn hutang..

mcm aku, bye2..

so bila nk resign..

aku ckp aku x berminat dgn duit dll..

aku hanya mencari kepuasan bekerja..

feeling team effort..
feeling dpt buat kerja dgn baik..
feeling boss berpuas hati dgn kerja yg dibuat..
feeling nk dptkan projek,sales supaya company boleh survive..
feeling bila buat kerja lebih, dan aku x rasa berkira..
feeling boss boleh terima idea dan cadangan penambahbaikkan kpd company..

aku bila dlm satu2 company..
aku cepat fahamkan situasi company..
how well hr manage, kedekut ke x, open to staff view, financial problem dll

bila dh faham.. aku cuba cari solution..
cuma sama ada boleh terima ke x shj..

tp major problem dlm company adalah team effort..
team dh toxic..
stuck habis projek..
delay semua benda.. dgn kerja2 kita pun delay..

aku rase kalau ko join dalam work situation aku... nangis ko seriusly bos zero bla bla aku rase nak mencarut je hahah
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
  #14  
Old 12-06-2019, 08:33 AM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,554
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1329
Active Level
Talking

Quote:
Originally Posted by MOD jr. View Post
aku rase kalau ko join dalam work situation aku... nangis ko seriusly bos zero bla bla aku rase nak mencarut je hahah
ikut orang sebenarnya..
dalam kita tertekan dgn kehidupan, hutang dll

kita tunduk dan hadap sahaja..

___

tp aku dh bina lifestyle berbeza..
memberi aku bnyk pilihan utk ambil risiko..
calculate risk..
berani untuk keluar dan sanggup untuk susah payah..

aku cepat belajar dlm bnyk situasi kehidupan..

mematangkan cara berfikir..

time susah bkn main merayu kt tuhan..
time senang nmpk mcm sombong skit..

sikap manusia..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
Likes matabulat liked this post
  #15  
Old 12-06-2019, 08:38 AM
MOD jr. MOD jr. is online now
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 23,433
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 29
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
ikut orang sebenarnya..
dalam kita tertekan dgn kehidupan, hutang dll

kita tunduk dan hadap sahaja..

___

tp aku dh bina lifestyle berbeza..
memberi aku bnyk pilihan utk ambil risiko..
calculate risk..
berani untuk keluar dan sanggup untuk susah payah..

aku cepat belajar dlm bnyk situasi kehidupan..

mematangkan cara berfikir..

time susah bkn main merayu kt tuhan..
time senang nmpk mcm sombong skit..

sikap manusia..
semoga ko join gomen dan gred tinggi... org berfikirkan cam ko insyallah leh majukan jabatan
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
  #16  
Old 12-06-2019, 08:57 AM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,554
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1329
Active Level
Talking

Quote:
Originally Posted by MOD jr. View Post
semoga ko join gomen dan gred tinggi... org berfikirkan cam ko insyallah leh majukan jabatan
aku x sesuai duk kt jbtn kerajaann..
cepat lupa diri..

prefer bisness enviroment..
jatuh bangun asam garam kehidupan..
kesungguhan dlm mennjayakan satu2 perkara tu priceless..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #17  
Old 12-06-2019, 09:15 AM
matabulat matabulat is offline
Active Plus

matabulat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 2,547
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 635
Active Level
My Mood:
Default

tanda2 bos syg kita bila hg bekerja lebih masa tanpa merungut & tau angguk2 tanpa geleng kpala.
jiwa memberontak merana pn dia tak peduli tau keje setel..
nk berenti?
lynkn jela,walaupn environment(politik) tempt kerja tu berbeza2 anggap shj la ujian.
pd aku lyn kerenah org ujian paling tough skali.
bila fikir2 balik mana ada hidup ni semudah A B C..
Allah SWT dh tentukn rezeki tgl usaha je..
tak perlu la risau...
anggap jela asam garam kehidupan...
__________________
“Aku lebih menghargai orang yang beradab, daripada orang yang berilmu. Kalau hanya berilmu, iblis pun lebih tinggi ilmunya daripada manusia”. Karena itulah iblis, berilmu tanpa beradab.
Reply With Quote
  #18  
Old 12-06-2019, 09:21 AM
adamrao adamrao is offline
Regular

adamrao's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2017
Posts: 806
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 58
Active Level
Default

kalo dah xda hati baik belah..
Reply With Quote
  #19  
Old 12-06-2019, 09:25 AM
MOD jr. MOD jr. is online now
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 23,433
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 29
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
aku x sesuai duk kt jbtn kerajaann..
cepat lupa diri..

prefer bisness enviroment..
jatuh bangun asam garam kehidupan..
kesungguhan dlm mennjayakan satu2 perkara tu priceless..
kerajaan baru..jgn risau..adventure
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
  #20  
Old 12-06-2019, 10:26 AM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 8,234
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1664
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matabulat View Post
tanda2 bos syg kita bila hg bekerja lebih masa tanpa merungut & tau angguk2 tanpa geleng kpala.
jiwa memberontak merana pn dia tak peduli tau keje setel..
nk berenti?
lynkn jela,walaupn environment(politik) tempt kerja tu berbeza2 anggap shj la ujian.
pd aku lyn kerenah org ujian paling tough skali.
bila fikir2 balik mana ada hidup ni semudah A B C..
Allah SWT dh tentukn rezeki tgl usaha je..
tak perlu la risau...
anggap jela asam garam kehidupan...
betul...masalah/tekanan berkaitan "KERJA", aku ok lagi..aku boleh hadap lagi...tapi kalau masalah berkaitan dengan "RAKAN SEKERJA", kadang itu lah yg paling membuatkan kita pening kepala...haha...

sbb bagi aku, aku suka buat kerja dan aku suka lihat hasil kerja aku.....tak kisah lah tekanan mcm mana pun...

tapi kalau masalah dgn "ORANG", payah sikit....kdg2 aku pikir, lantak lah org nk marah dgn aku ke apa ke, janji aku buat kerja...tapi lama2 (last2) kita tetap takkan boleh tahan........lebih2 lagi bila kita duduk dalam "SATU TEMPAT KERJA"...
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump