Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuff & Products

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-08-2014, 09:01 PM
qarm qarm is offline
Active Member

qarm's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,639
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Timing Belt untuk BLM

Salam semua

nak mencari set timing belt sebab blm aku dh jejak 80ribu km perjalanan. Sesape ada jual, yg ori proton atau yg bagus pny, meh bgtau. Aku xlarat nk gi sc sbb 3 jam perjalanan. Kedai sparepart kt tmpt aku plak xde yg jual, klu ada pun jenama ntah apa2 plak.
__________________
..:: Kalau Diri Takut Berjuang, Usah Berbicara Tentang Perjuangan ::..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-08-2014, 11:31 PM
skafever69 skafever69 is offline
Active Plus

skafever69's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Location: KL - KUANTAN
Posts: 4,428
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qarm View Post
Salam semua

nak mencari set timing belt sebab blm aku dh jejak 80ribu km perjalanan. Sesape ada jual, yg ori proton atau yg bagus pny, meh bgtau. Aku xlarat nk gi sc sbb 3 jam perjalanan. Kedai sparepart kt tmpt aku plak xde yg jual, klu ada pun jenama ntah apa2 plak.
Jauhnya tt sc.. apa2 bump utk tt.. kalau nk spare part blm aku ada stok. Tp xbyk la.. brg2 yg ada je la
Reply With Quote
  #3  
Old 05-08-2014, 11:37 PM
qarm qarm is offline
Active Member

qarm's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,639
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skafever69 View Post
Jauhnya tt sc.. apa2 bump utk tt.. kalau nk spare part blm aku ada stok. Tp xbyk la.. brg2 yg ada je la
brg yg aku nak tu ada x tuan?
__________________
..:: Kalau Diri Takut Berjuang, Usah Berbicara Tentang Perjuangan ::..
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2014, 09:12 AM
skafever69 skafever69 is offline
Active Plus

skafever69's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Location: KL - KUANTAN
Posts: 4,428
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qarm View Post
brg yg aku nak tu ada x tuan?
Timing belt xada la tuan. Knp... jauh sgt ke sc nya.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2014, 09:13 AM
qarm qarm is offline
Active Member

qarm's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,639
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

memang jauh, 3 jam drive, jalan pun xelok sgt. tu sbb nk beli online je
__________________
..:: Kalau Diri Takut Berjuang, Usah Berbicara Tentang Perjuangan ::..
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2014, 06:23 PM
skafever69 skafever69 is offline
Active Plus

skafever69's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Location: KL - KUANTAN
Posts: 4,428
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qarm View Post
memang jauh, 3 jam drive, jalan pun xelok sgt. tu sbb nk beli online je
tt duk mana..
timing belt je ke? ke skali dgn water pump..
baik tt tukar skali dgn water pump...
Reply With Quote
  #7  
Old 06-08-2014, 09:23 PM
qarm qarm is offline
Active Member

qarm's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,639
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skafever69 View Post
tt duk mana..
timing belt je ke? ke skali dgn water pump..
baik tt tukar skali dgn water pump...
dok sabah, klu sekali dgn water pump berapa ek kos
__________________
..:: Kalau Diri Takut Berjuang, Usah Berbicara Tentang Perjuangan ::..
Reply With Quote
  #8  
Old 06-08-2014, 09:30 PM
akira_sempoi akira_sempoi is offline
Active Member

akira_sempoi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,797
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

http://protonperoduaparts.com.my/en/

aku selalu beli barang kat situ. memang ori.
__________________
You are a slave to the money then you die
Reply With Quote
  #9  
Old 06-08-2014, 09:53 PM
skafever69 skafever69 is offline
Active Plus

skafever69's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Location: KL - KUANTAN
Posts: 4,428
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qarm View Post
dok sabah, klu sekali dgn water pump berapa ek kos
Xtau pulak. Sbb aku service persona major dan timing belt dan water pump dlm 1100 la.. aku rasa xsampai 500 kot. Mcm ni tt. Aku tolong ko. Belikan benda2 tu kat proton. Proton kat opis aku je.. aku tanya esok. Nanti aku bg tau harga nya. Nanti ko setuju. Bank in aku. Aku pos kat ko. Ok?
Reply With Quote
  #10  
Old 06-08-2014, 11:16 PM
qarm qarm is offline
Active Member

qarm's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,639
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skafever69 View Post
Xtau pulak. Sbb aku service persona major dan timing belt dan water pump dlm 1100 la.. aku rasa xsampai 500 kot. Mcm ni tt. Aku tolong ko. Belikan benda2 tu kat proton. Proton kat opis aku je.. aku tanya esok. Nanti aku bg tau harga nya. Nanti ko setuju. Bank in aku. Aku pos kat ko. Ok?
ok, boleh tuan, terima aksih sebab sudi membantu
__________________
..:: Kalau Diri Takut Berjuang, Usah Berbicara Tentang Perjuangan ::..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
car spare part, proton, proton blm, timing belt blm

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump