Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 19-06-2019, 10:24 PM
yudiliya yudiliya is offline
Active Member

yudiliya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,307
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
Default

TT kena tekad dan nekad.Diikuti perancangan dan kajian yang teliti serta persediaan menghadapi apa jua risiko bila dah bekerja sendiri.
Tiada apa yg pasti sama ada kerja sendiri atau makan gaji.ada risiko masing2
Saya sendiri pun sudah ada bisnes yang mana income kdg2 sudah melebihi gaji sedia ada.
Dan seperti yg lain dalam berbisnes ada naik dan turun.
Tetapi saya belum nekad dan tekad lg utk berhenti kerja kerana bisnes yang saya jalankan ini tidak mengganggu waktu bekerja saya.Sekadar sedikit pendapat dari saya.
__________________
Take Your Time, Hurry Up, The Choice Is Yours, Don't Be Late
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 19-06-2019, 10:57 PM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,839
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 20
Active Level
Default

dari pemerhatian , biz sendiri ni pada mula stanby xde gaji dalam jangka lama.

bukan xde untung maksud ak. maksud ak gaji jangan ambil nak cover semua masa setup 1st company.

nak cepat naik masuk dalam bidang sale. bukan kerja makan gaji.
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
  #43  
Old 19-06-2019, 11:00 PM
Kbyne Kbyne is offline
Legendary Member

Kbyne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapk,K.L.
Posts: 11,387
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 424
Active Level
My Mood:
Default

tak ada anak belajar U ker...kalau sendiri jer yg nak tanggung tak per kot...tapi kalau ada ahli keluarga belajar,perlu bantuan kewangan konsisten,baik tak usah...tangguh dulu sampai masa sesuai...
Reply With Quote
  #44  
Old 19-06-2019, 11:03 PM
Name: Name: is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,333
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 110
Active Level
My Mood:
Default

kena ingat..

umur makin tambah tenaga makin kurang..

bawa lori kalau tak biasa memang penat..(aq tak ada pengalaman bawa lori).

aq perasan ...

org buat business emosi dia ..selalu nak marah ...ni reality .

mungkin stress ..
Reply With Quote
  #45  
Old 19-06-2019, 11:21 PM
juhan juhan is offline
Active Plus

juhan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,348
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 188
Active Level
My Mood:
Default

Driver kenderaan dlm jangkamasa tempoh yg lama dlm satu masa mmg penat lain mcm. Aku bawak keta 5 jam atau 7 jam pun penat. Bawak lori lagi penat bro sbb ko duduk atas suspension dan atas tayar. Seblm amik keputusan nekad kena kenal tukang urut. Penyakit cpt dtg pd driver
Reply With Quote
  #46  
Old 19-06-2019, 11:33 PM
Name: Name: is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,333
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 110
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abah5851 View Post
Aslm..

Minta tolong sahabat cg untuk kondem dan bagi semangat untuk saya bertukar dari bekerja makan gaji ke perniagaan...

Saya bekerja swasta gaji dlm lingkungan rm7K..anak ade 3 org..ade lah komitmen bayar hutang mcm biasa..

Saya nak berhenti kerja dan bertukar ke jadi driver lori...beli lori 3 tan dan ambil kontrak bawa barang di sebuah kilang ni...

Boleh ke saya dari kerja opis lepas itu bertukar ke driver lori? larat tak saya? penat ke jadi driver lori ? cukup ke bulan2 nak bayar komitmen hutang?

Arghh byk persoalan di fikiran ni...

kena fikir anak msuk u..

kalau swasta lagi parah nak bayar..ni pengalaman aq.

diploma je mcam ambil degree..

hutang yg major kena fikir ..contoh rumah jika apa2 berlaku backup kena ada.

umur pun peranan yg besar membuat keputusan.

------------------------------------

design engineer electikal/meckanical atau lain?
Reply With Quote
  #47  
Old 20-06-2019, 07:43 AM
ikhlaskanhati ikhlaskanhati is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2016
Posts: 152
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 28
Active Level
Default

Saya rasa lebih baik tt jangan berenti kerja dulu..sebab bwk lori ni penat takut tt menyesal nanti...dulu saya pun macam tt jugak..dah kerja elok2 gaji ok pastu rasa nak buat bisnes pastu terus resign..lepas beberapa bulan buat bisnes tu rasa menyesal sebab bisnes tak stabil masa tu..pastu saya masuk kerja balik..saya cadangkan kalau tt nak buat bisnes cuba cari bisnes yg tak memenatkan pastu buat secara part time dulu...buat dalam masa 1-2 tahun pastu tengok bisnes tu stabil dan boleh berkembang tak...bila dah rasa bisnes tu stabil dan boleh berkembang maju baru boleh berenti kerja..saya pun dalam sebulan dua lagi nak resign ni nak buat bisnes full time pulak
Reply With Quote
  #48  
Old 20-06-2019, 07:48 AM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 26,102
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 15
Active Level
Default

penat.

byk masa atas jln.

susah nak jumpa anak bini kalau trip byk / nak pulun.

sanggup ke bang..
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
  #49  
Old 20-06-2019, 08:36 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 49,485
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1413
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
Skrg ni byk biz org kite tgh slow..lps raye pulak tu

Hati2 sape nk berenti kije nk biz fulltime

Study n plan btoi2...lg bagus kije sambil biz dulu...

Br lalu kilang bateri td...dh tutop rupenye
Apapun dalam hidup

Pikiaq la sebelum ambik keputusan dalam hidup
__________________


Masalah SEKS !!! Lebih 100 Jenis Produk KEPUASAN SEKS SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #50  
Old 20-06-2019, 09:20 AM
abah5851 abah5851 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2014
Posts: 2,218
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 62
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
bro.. mude2 leh la bawak lori.. klu da 35 keatas.. letih bos..

bro keje design engineer tu ape job skop tu?
umur dah 35 ke atas..kawan saya dah nak masuk 50...steady je..
ntah lah mungkin dia sihat
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump