Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 19-08-2018, 12:55 PM
balibali78 balibali78 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 58
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by elenaa View Post
kalau mereka dah janji mesti kena datang bagi servis, saya pun setuju pergi complain kalau mereka tak datang.
Ya betul, jangan bagi mereka rasa datang lambat pun tak apa... mesti kena bagi mereka tahu aoa yang mereka buat adalah salah. Suka hati saja nak datang lambat, saya pun tak boleh terima benda ni berlaku.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 19-08-2018, 12:57 PM
balibali78 balibali78 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 58
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by betttterlife88 View Post
Banyak orang complain pasal servis quality dia, servis lambat dan bayar penalty semasa tamat kontrak. Ni adalah benda yang benci oleh customer dia, kalau benda ni boleh dibaiki oleh syarikat, rasanya customer boleh terima balik produk dia.
Kalau nama dah jadi buruk, susah lah orang nak terima balik... Kena ambil masa yang lagi panjang~ Saya tak faham kenapa tak nak tukar polisi sekarang.
Reply With Quote
  #83  
Old 23-08-2018, 05:43 PM
JoJoMomok JoJoMomok is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2017
Posts: 20
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ortegakick View Post
Beza Cuckoo & Coway

1) CUCKOO AIR BERSIH DAN AIR ALKALI RINGAN(AVG 7.5PH) SESUAI UNTUK TUBUH BADAN MANUSIA JUGA MENGANDUNGI MINERAL. Coway air bersih tetapi sistem penapisan RO dlm kategori acidic (PH < 7).

2) CUCKOO LEBIH MURAH SERENDAH 56.60/BULAN. Coway RM120/bulan.

3) CUCKOO TIADA PEMBAZIRAN AIR KERANA PAKAI TEKNOLOGI FILTER TERBARU, NANO POSITIVE FILTER. CONTOH 4 LITER DITAPIS,4 LITER AIR MASUK TANGKI.
Coway 4 Liter air tapis,20% masuk tangki,80% air kotor akan dibuang.Bazir.

4) CUCKOO X PERLU TANGKI BESAR KERANA SISTEM PENAPISAN NANO POSITIVE FILTER YG PANTAS- 300ML-500ML SEMINIT. Coway menggunakan filter bersaiz 0.00001 utk penapisan jdi air masuk tangki setitik demi setitik.lambat nak isi air penuh.

5) CUCKOO PAKAI TANGKI STAINLESS STEEL(304).SGT BERKUALITI UTK KEKALKAN AIR SEJUK PANAS.LEBIH JIMAT ELEKTRIK KERANA MESIN TIDAK PERLU SENTIASA HIDUP UTK KEKALKAN SUHU AIR.PROSES PEMBIAKAN BAKTERIA DAN KULAT JUGA TIDAK TERHASIL DENGAN CEPAT. Coway pakai tangki plastik.mesin kena hidup sentiasa utk kekalkan suu sejuk panas.dari segi kualiti air disimpan di dalam tangki plastik? Fikirkan.

6) CUCKOO KADAR TUKAR FILTER PALING PANTAS.4 BULAN SEKALI TUKAR FILTER,6 BATANG FILTER BARU TUKAR & TANGKI AIR AKAN DI STERILLIZE PAKAI STIM. Walaupun coway servis 2 bulan sekali tetapi mereka hanya cuci filter jer.2 kali setahun baru tukar filter.

7) CUCKOO TIADA MASALAH WALAUPUN TEKANAN AIR RENDAH SEBAB NANO POSITIVE FILTER PROSES FILTER YG PANTAS DAN BERKUALITI. Coway tidak blh pasang di kawasan air tekanan rendah kerana RO teknologi perlu tekanan air kuat.

8) CUCKOO MESIN YG CANGGIH,CANTIK & MODEN.ADA 1 SALURAN KHAS PENGGUNA BLH SAMBUNG AIR YG DITAPIS KE PETI SEJUK ATAU COFFEE MACHINE. Coway saluran air yg keluar adalah air kotor dan untuk dibuang sahaja.

Sapa saya ? Saya yg dulunya Agen Coway tetapi sekarang menjadi Agen CUCKOO.

4 bulan sekali filter tu dah kotor mesti perlu tukar yg baru tak macam coway setaip 2 bulan datang service filter tak kotor sangat tak payah tiap kali datang tukar filter yg baru.
Reply With Quote
  #84  
Old 28-08-2018, 10:22 AM
AnginRibut AnginRibut is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2017
Posts: 35
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by betttterlife88 View Post
kalau tak mampu memang kena terus guna lagi, ataupun suruh orang beli dan bayar untuk kamu, tapi servis sudah teruk, siapa nak beli lagi...
Hahaha, mana ada org yg akan beli dan bayar utk kau ni, mrk yg ada duit byk2 tu tentulah beli yg baru punya, x mungkin gi beli yg 2nd hand dr kau
Reply With Quote
  #85  
Old 28-08-2018, 10:24 AM
AnginRibut AnginRibut is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2017
Posts: 35
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by balibali78 View Post
Kalau nama dah jadi buruk, susah lah orang nak terima balik... Kena ambil masa yang lagi panjang~ Saya tak faham kenapa tak nak tukar polisi sekarang.
Sbb skrg masih ada ramai org yg beli produk2 mrk tu, jadi mrk pun rasa masih x perlu nak buat apa2 pertukaran, terus je dgn polisi servis empat bulan ni, kalau ada perturunan sales yg jelas baru mrk akan fikir2 tentang masalah ni.
Reply With Quote
  #86  
Old 28-08-2018, 06:04 PM
JasminXTau JasminXTau is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by JoJoMomok View Post
4 bulan sekali filter tu dah kotor mesti perlu tukar yg baru tak macam coway setaip 2 bulan datang service filter tak kotor sangat tak payah tiap kali datang tukar filter yg baru.
Penukaran filter tu kena bayar caj tak?
Reply With Quote
  #87  
Old 28-08-2018, 06:15 PM
JasminXTau JasminXTau is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2018
Posts: 7
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by AnginRibut View Post
Sbb skrg masih ada ramai org yg beli produk2 mrk tu, jadi mrk pun rasa masih x perlu nak buat apa2 pertukaran, terus je dgn polisi servis empat bulan ni, kalau ada perturunan sales yg jelas baru mrk akan fikir2 tentang masalah ni.
Itulah polisi syarikat, x bolehlah ubah terburu-2...Mrk kena teliti semula polisi mrk, buat perubahan polisi mrk, meeting dgn management team...byk benda kena buat...mungkin kena ambil masa panjang utk announce polisi baru...
Reply With Quote
  #88  
Old 28-08-2018, 06:20 PM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,838
Thanks (Received): 1551
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Coway marketer, please do marketing in healthy competition. You guys don't have to create a lot of new accounts in our forum just to make Cuckoo bad in the internet. In fact, multiple accounts is violation in this website. So this is last warning. Please do not make use any topics related to water filter here in our forum and compromise it with your dirty technique. Thx for your cooperation.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump