Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 07-07-2009, 05:52 PM
salmiah_salim salmiah_salim is offline
Regular

salmiah_salim's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 603
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by T2T View Post
hmm.. guna lawyer pun boleh kan?
Itulah yang sebaik-baik nyer.... Kalau nak buat surat sendiri pun boleh jugak tapi kene pandai-pandai lah pastikan T&C tu.
__________________
Layari blog ini untuk info perundangan hartanah dan harta pusaka
PEMBIAYAAN PERIBADI UNTUK STAF KERAJAAN DAN BADAN BERKANUN
PETRONESA KFH 3.99% 20 TAHUN MAX RM200K
RHB 3.6% (TERENDAH DI PASARAN) 15 TAHUN MAX RM150K
EMAIL [email protected]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 18-07-2009, 05:02 PM
baein baein is offline
Regular

baein's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2007
Location: Penang - SP - Kulim - Nationwide
Posts: 813
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku skrg tgh belajar dr minie aku.. dia skrg tgh percubaan utk registerd..
__________________
Kedai Vapor
Harga Borong Vapor
Reply With Quote
  #23  
Old 26-07-2009, 05:28 PM
haqeem haqeem is offline
Regular

haqeem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 214
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

memang le tak de melayo seekor....
__________________
Kedah Pantang Kalah
Reply With Quote
  #24  
Old 26-07-2009, 05:30 PM
haqeem haqeem is offline
Regular

haqeem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 214
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by drumah.com View Post
x ade lah bro.. poyo2 jer aku gi axam nih

tp pelik arr.. melayu sekor pun x ade...
itu bermakna industri ni ade ruang untuk aku selit2...
MElayu tak de ekor la, spesis menatang ada la tu..ahax
__________________
Kedah Pantang Kalah
Reply With Quote
  #25  
Old 27-07-2009, 09:56 PM
arcilist arcilist is offline
Active Member

arcilist's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,969
Thanks (Received): 56
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

minat gak nk jadi broker tanah2 ni, tapi siyes abuk pn tak reti hal jual-beli tanah nih

camne nk start ye? bg basic knowledge sket, where to start...where to go..
Reply With Quote
  #26  
Old 28-07-2009, 04:07 AM
T2T T2T is offline
Super Active

T2T's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2008
Posts: 6,928
Thanks (Received): 112
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by salmiah_salim View Post
Itulah yang sebaik-baik nyer.... Kalau nak buat surat sendiri pun boleh jugak tapi kene pandai-pandai lah pastikan T&C tu.
hehe..betul tu, tapi rasanya jadi proper agent lagi baguih... mcm drumah.com.. sampai pergi amik exam.. kalau dah tahap camtu, komitmen + experience + performance dia mesti mantap dari hari ke hari...

saya rasa nak register jadi proper agent dengan property agency. saya nampak peluang tersangatlah luas, plus its a good untuk dijadikan sebagai karier.

Quote:
Originally Posted by arcilist View Post
minat gak nk jadi broker tanah2 ni, tapi siyes abuk pn tak reti hal jual-beli tanah nih

camne nk start ye? bg basic knowledge sket, where to start...where to go..
ye ke nih, saya tengok kat forum sebelah banyak dah tanah2 untuk dijual
__________________
Call/WhatsApp: 019-37773-07
Reply With Quote
  #27  
Old 28-07-2009, 04:12 AM
Wea Izre Wea Izre is offline
Legendary Member

Wea Izre's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Apr 2007
Location: Shah Alam
Posts: 13,932
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 3
Active Level
Default

amik lesen property agent ni susah ke senang ekk?aku sebenanye berminat gak nih
__________________
UMOBILE CELCOM PAKAIAN BRANDED


There are three types of people in this world: those who make things happen, those who watch things happen and those who wonder what happened.
Reply With Quote
  #28  
Old 28-07-2009, 04:52 AM
T2T T2T is offline
Super Active

T2T's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2008
Posts: 6,928
Thanks (Received): 112
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Wea Izre View Post
amik lesen property agent ni susah ke senang ekk?aku sebenanye berminat gak nih
kalau sampai tahap g exam untuk lesen tu, kalau nak bukak agency sendiri...
untuk beginner cam aku nih, register je dengan mana2 agency yang rasa sesuai.. kau duduk mana? mana tau kot2 nak join sama agency dengan aku nak daftar nih.,
__________________
Call/WhatsApp: 019-37773-07
Reply With Quote
  #29  
Old 28-07-2009, 12:32 PM
salmiah_salim salmiah_salim is offline
Regular

salmiah_salim's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 603
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by T2T View Post
kalau sampai tahap g exam untuk lesen tu, kalau nak bukak agency sendiri...
untuk beginner cam aku nih, register je dengan mana2 agency yang rasa sesuai.. kau duduk mana? mana tau kot2 nak join sama agency dengan aku nak daftar nih.,
Gud luck T2T... Maju lagi one step further.....
__________________
Layari blog ini untuk info perundangan hartanah dan harta pusaka
PEMBIAYAAN PERIBADI UNTUK STAF KERAJAAN DAN BADAN BERKANUN
PETRONESA KFH 3.99% 20 TAHUN MAX RM200K
RHB 3.6% (TERENDAH DI PASARAN) 15 TAHUN MAX RM150K
EMAIL [email protected]
Reply With Quote
Thanks T2T thanked for this post
  #30  
Old 28-07-2009, 05:56 PM
arcilist arcilist is offline
Active Member

arcilist's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,969
Thanks (Received): 56
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by T2T View Post
ye ke nih, saya tengok kat forum sebelah banyak dah tanah2 untuk dijual
betul minat, mmg nmpk pn ade byak tanah2 nk jual, tp as i said lah, taktau nk stat kot mane

adekah sesimple

1)jari penjual tanah
2) deal dgn pnjual klau kita cari pembeli, kite up harga sket utk komisen kita
3) cari pembeli
4) saiko gila2 smpai die beli tanah tu dgn harga kita yg kita mark up sket

gitu ke?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump