Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #111  
Old 30-09-2017, 09:30 AM
amir_amalina amir_amalina is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kalu 2 bln dh pihak telco x bayar sewa tapak ... Mcm mna ye... Report kat MCMC ke?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #112  
Old 30-09-2017, 09:47 AM
no trade no trade is online now
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 7,244
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 92
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amir_amalina View Post
Kalu 2 bln dh pihak telco x bayar sewa tapak ... Mcm mna ye... Report kat MCMC ke?
Bulan pertama bayar berapa? Mungkin masa 1st payment dah bayar utk 3 bulan sekali.
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Sedapnya Pelam Kocak
NyuMmmm
Reply With Quote
  #113  
Old 09-04-2018, 10:36 AM
paklang6876 paklang6876 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default sewa tanah utk pemancar telco

sy ada tanah di hulu langat bt18 selangor.sy berminat nk sewa kpd mn telco.hp saya 0172838205 atau 0172838205
Reply With Quote
  #114  
Old 09-04-2018, 10:46 AM
paklang6876 paklang6876 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 1305 View Post
Aku buat freelance site acquisition utk telco.

Ok..meh aku sembang ciri2 tanah yang dikehendaki.

Telco ada 1 team planning.
Team planning ni yg akan collect maklumat dr SC, dr komen2, dari keperluan expend coverage.

So, biasanya mereka akan bg satu koordinat dan utk 4G, radius sekarang dh tinggal +/-50m... susah dh nak dpt site kalau dlm pekan, kalau kat kg, senang lagi.

Baru2, ni, baru acquired site utk toot..
Boleh dapat 2k sebulan dah sekarang.

X kira jenis dan tinggi structure.
Keluasan tapak +/- 30' x 30' ( biasa mereka akan guna 10' x 7' tgk jenis structure).
sy ade tanah dihulu langat selangor bt18 5ekar..kalau tuan sudi nak sewa utk memasang pemancar call sy [email protected]
Reply With Quote
  #115  
Old 09-04-2018, 10:52 AM
paklang6876 paklang6876 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 1305 View Post
Hanya planner telco tau mana nak pacak.
Tanah strategik mcm mana pun, kalau x kena point koordinat, mmg x boleh buat apa.

Daerah sabak bernam ni, tanah suku sakat aku punya banyak.. satu pun x boleh nak masuk dlm list.
sy ade tanah di hulu langat selangor bt 18 5ekar..bole tlg adjust [email protected]
Reply With Quote
  #116  
Old 09-04-2018, 11:02 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 39,692
Thanks (Received): 674
Likes (Received): 171
Active Level
My Mood:
Default

den ada tanah lot 45" x 95" kwsn luar bandar laa..tp 150m je dgn sek..keliling tanah kwsn kmpg tp tak byk rumah sgt..kelapa sawit..dan lbh kurang 500m radius ke pekan kecil tmp tu..
agak sesuai ke klu telco nk amik
__________________
Reply With Quote
  #117  
Old 09-04-2018, 11:04 AM
sukam99 sukam99 is offline
Regular

sukam99's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 755
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Active Level
Default

..biasa pihak telco ni dia akan test dulu tempat tu sesuai ke tak?...
..kalau ok..baru dia akan cari owner tanah...ade rezki ade la tu....
Reply With Quote
  #118  
Old 20-04-2018, 10:37 AM
shahila shahila is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 53
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

saya ada tanah untuk disewakan. camne ye nak iklan kan tanah pada telco hihihi
Reply With Quote
  #119  
Old 20-04-2018, 06:37 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,727
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 71
Active Level
My Mood:
Default

Rezeki tidak salah alamat.

Itu kunci dia.

Struktur telco, bukan boleh main pacak ikut kekosongan tanah tuan/puan.

Ada syarat dan kaedahnya.

Kalau ada agen yang approach, maknanya tanah tuan tu sesuai.
Kalau x ada, maknanya x sesuai.

Tunggu dan lihat.

Kalaulah boleh main pacak, abis semua tanah org tua aku aku pacak 3-4 batang satu keping.

Hahahhaha
Reply With Quote
  #120  
Old 24-04-2018, 01:58 PM
cik_piz cik_piz is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 248
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

telco ni biasa nk sewa ke pajak? kalau sewa jangka pendek dlm 3 tahun, pastu renew lg 3-3-3.. thn agak2 dia nak tak?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump