Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #33551  
Old 08-02-2019, 02:51 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,641
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 62
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aje View Post
Bank mana tuan alphaone? Cer pm sy contact no. Rasa nak aktif balik
Saya Affin Bank - 0102320234
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #33552  
Old 11-02-2019, 06:05 PM
!rF4N !rF4N is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 653
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by !rF4N View Post
tak yah terminate lagi. actually ada cara utk reducekan rate 5.35% & 5.45% bagi yg dah ada loan ngn cimb.

kawe malas nak royat lagi la kat sini sebab BELUM sohih lagi. Tunggu la kawe update plak nanti kalau-kalau MENJADI teknik ni.
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
Attached Thumbnails
index.jpg  
Reply With Quote
Likes alphaOne, cuoret liked this post
  #33553  
Old 11-02-2019, 06:11 PM
Hayy Hayy is offline
Super Active

Hayy's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,803
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by !rF4N View Post
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
Boleh yea adjust cmni..
Banker xde bg tau plak.
Just suruh ttup n apply balik je..
Reply With Quote
  #33554  
Old 11-02-2019, 06:16 PM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 8,833
Active Level
My Mood:
Default

Pro dan contra... Terminate lasb cimb bln lepas, bln ni potong lg.. Bln 3 tak tahu lah, dpt ke tidak terminate.. Mcm xbg jer terminate
__________________
PRICE HIGH...!
Reply With Quote
  #33555  
Old 11-02-2019, 06:19 PM
Hayy Hayy is offline
Super Active

Hayy's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,803
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
Pro dan contra... Terminate lasb cimb bln lepas, bln ni potong lg.. Bln 3 tak tahu lah, dpt ke tidak terminate.. Mcm xbg jer terminate
Lepas terminate apa planning tuan. Normal saving ke?
Reply With Quote
  #33556  
Old 11-02-2019, 06:24 PM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 8,833
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Hayy View Post
Lepas terminate apa planning tuan. Normal saving ke?
Sumbat bank islam...investment..GO 7
__________________
PRICE HIGH...!
Reply With Quote
  #33557  
Old 11-02-2019, 07:11 PM
biomedik biomedik is offline
Active Plus

biomedik's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,367
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 205
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by !rF4N View Post
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
interest diturunkan tapi installment bulanan naik...kenapa jadi mcm tu pula? ceciter....
__________________
Saya pengamal teknik rawatan Reiki berasaskan Tenaga Alam dan Kuasa Minda mampu merawat dari jarak jauh utk segala penyakit & masaalah. Rawatan saya PERCUMA! Kalau minat nak belajar Reiki, hanya dengan upah RM500 dan dengan izin Allah, dalam sehari saja anda sudah mampu utk merawat,melindungi dan mengawal diri sendiri dan orang lain.
Reply With Quote
  #33558  
Old 11-02-2019, 07:27 PM
!rF4N !rF4N is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 653
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by biomedik View Post
interest diturunkan tapi installment bulanan naik...kenapa jadi mcm tu pula? ceciter....
yg ni tak leh nak bgtau coz kawe tak tanya pon officer tu sbb apa.
nanti lah nak tanya.
Reply With Quote
  #33559  
Old 11-02-2019, 08:18 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,641
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 62
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by !rF4N View Post
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
Ape2 nnt abam update kt sini ya.. thanks
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #33560  
Old 11-02-2019, 08:19 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,641
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 62
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by !rF4N View Post
yg ni tak leh nak bgtau coz kawe tak tanya pon officer tu sbb apa.
nanti lah nak tanya.
Kena baca full letter offer, bukan supplementary je
Attached Thumbnails
6585FC4B-EAED-4B72-931E-2A5D0D3F29C7.jpeg  
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks

Last edited by alphaOne; 11-02-2019 at 08:28 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump