Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #221  
Old 19-01-2018, 05:18 PM
shadowz shadowz is offline
Active Member

shadowz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,056
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 144
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pokksu View Post
Aku cari Hankook v2 205/55/16 kat mana boleh dapat harga penerima BRIM
BR1M da msuk ke bang.?

cuba tgk kt mytayar.com..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #222  
Old 24-01-2018, 06:33 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 16,222
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 169
Active Level
Default

Aku sebelum ni pakai tayar jenama GT Radial. Bagus jugalah kualitinya. Lepas tu cadang nak tukar ke jenama Hankook, orang kedai kata harga agak mahal. Tak jadi, sekarang pakai jenama Bridgestone Ecopia. Tayar lembut tetapi bunga cepat haus. Cadang nak tukar balik guna jenama GT Radial bila bunga tayar dah betul-betul perlu diganti, biar bunga 'keras', namun tahan lasak.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #223  
Old 07-04-2018, 07:33 AM
eizjoe eizjoe is offline
Super Active

eizjoe's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 6,158
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Betul bunga cepat haus
Reply With Quote
  #224  
Old 09-02-2019, 12:48 PM
kebabom kebabom is offline
Super Active

kebabom's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 8,581
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

salam semua...boleh cadang kedai tyr murah area selayang, bt caves, rawang?

saya pakai 175/65/14..pakai tyr conti cc6...sy survey rm140 plg murah...ade dpt lg murah x...
Reply With Quote
  #225  
Old 11-02-2019, 11:33 AM
fuhrer_69 fuhrer_69 is offline
Active Member

fuhrer_69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,602
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 84
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kebabom View Post
salam semua...boleh cadang kedai tyr murah area selayang, bt caves, rawang?

saya pakai 175/65/14..pakai tyr conti cc6...sy survey rm140 plg murah...ade dpt lg murah x...

rawang mostly dah mahal la tuan. kawan saya tya cc6 kalau siz tuan ni cecah rm180.

ni cerita tahun lepas la. xtau la skrg da turun harga.

Last edited by fuhrer_69; 11-02-2019 at 12:07 PM..
Reply With Quote
  #226  
Old 12-02-2019, 09:26 AM
kebabom kebabom is offline
Super Active

kebabom's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 8,581
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
rawang mostly dah mahal la tuan. kawan saya tya cc6 kalau siz tuan ni cecah rm180.

ni cerita tahun lepas la. xtau la skrg da turun harga.
sebab dah 2 kedai sekitar rawang sy tanya, hrga range 140 sebijik...kot2 la ade kedai lagi murah...tu yg tanya...
Reply With Quote
  #227  
Old 13-02-2019, 10:49 AM
fuhrer_69 fuhrer_69 is offline
Active Member

fuhrer_69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,602
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 84
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kebabom View Post
sebab dah 2 kedai sekitar rawang sy tanya, hrga range 140 sebijik...kot2 la ade kedai lagi murah...tu yg tanya...
try tya 1 kedai tayar ni tuan, dekat dgn dgn pizza hut (sederet xsilap). ada signboard siverstone.

tapi kene jumpa nyonya tua, nyonya tu selalu pakai jeans, dgn t shirt kolar tuck in. dia boleh bagi harga murah.

lagi satu tanya siap2 harga termasuk alignment + balancing + tube valve berapa.

kalau kedai tu cc6 harga dlm rm130 (harga dulu, sekarang xsure) siap balancing dgn alignment. tube valve tu dia kira harga lain.
Reply With Quote
Likes kebabom liked this post
  #228  
Old 14-02-2019, 05:32 PM
kebabom kebabom is offline
Super Active

kebabom's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 8,581
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
try tya 1 kedai tayar ni tuan, dekat dgn dgn pizza hut (sederet xsilap). ada signboard siverstone.

tapi kene jumpa nyonya tua, nyonya tu selalu pakai jeans, dgn t shirt kolar tuck in. dia boleh bagi harga murah.

lagi satu tanya siap2 harga termasuk alignment + balancing + tube valve berapa.

kalau kedai tu cc6 harga dlm rm130 (harga dulu, sekarang xsure) siap balancing dgn alignment. tube valve tu dia kira harga lain.
tq tuan...130 murah tu kalau dpt...
Reply With Quote
  #229  
Old 14-02-2019, 07:44 PM
fuhrer_69 fuhrer_69 is offline
Active Member

fuhrer_69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,602
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 84
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kebabom View Post
tq tuan...130 murah tu kalau dpt...
xnak try yokohama blue earth ke tuan? harga lebih kurg cc6 je.

skrg ni kan yokohama semua dah made in japan xsilap saya la.

tapi xtau la kualiti bila da made in japan ni makin baik or sebaliknya.

kawan saya da pakai yokohama ni.

so far feedback dia bgtau saya kalau drive time hujan ok.

corner pun sedap, cuma dari segi bising je saya xtanya.

kereta axia.
Reply With Quote
  #230  
Old 18-02-2019, 09:28 AM
sitinorain sitinorain is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,290
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
xnak try yokohama blue earth ke tuan? harga lebih kurg cc6 je.

skrg ni kan yokohama semua dah made in japan xsilap saya la.

tapi xtau la kualiti bila da made in japan ni makin baik or sebaliknya.

kawan saya da pakai yokohama ni.

so far feedback dia bgtau saya kalau drive time hujan ok.

corner pun sedap, cuma dari segi bising je saya xtanya.

kereta axia.
yokohama blue earth kebanyakan dari Philippines
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump