Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #5991  
Old 07-02-2019, 08:19 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,536
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

07.01.2019
0.6545
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5992  
Old 08-02-2019, 08:54 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,536
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

08.01.2019
0.6570
__________________
Reply With Quote
  #5993  
Old 11-02-2019, 10:47 AM
-Ahmad87- -Ahmad87- is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 827
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 73
Active Level
Default

11.02.2018
0.6551
Reply With Quote
  #5994  
Old 12-02-2019, 09:31 AM
-Ahmad87- -Ahmad87- is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 827
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 73
Active Level
Default

12.02.2019
0.6558
Reply With Quote
  #5995  
Old 13-02-2019, 08:07 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,536
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

13.02.2019
0.6559
__________________
Reply With Quote
  #5996  
Old 14-02-2019, 01:50 PM
-Ahmad87- -Ahmad87- is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 827
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 73
Active Level
Default

14.02.2019
0.6554
Reply With Quote
  #5997  
Old 14-02-2019, 07:41 PM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 386
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by -Ahmad87- View Post
Alhamdulillah. Tepat sekali. Harap ramai lah yang dapat baca ilmu yang tuan telah simpulkan sejak beberapa bulan lepas.
Oh, saya pun harap macam tu - moga2 perbincangan dan ilmu yang dikongsi diberkati

Sekarang ni agak sibuk dengan kerja sampai tak sempat nak sambung baca post2 lama
Sekarang tersekat dekat muka surat 122 . Tak tau napa, hari ni bertekad nak baca sekurang2 nya satu muka nak bagi tanam lagi ilmu.

Oh, ye, saya ada tambah lagi unit - tak ingat berapa NAB pada masa tu (tak silap beli 1-2 hari sebelum tahun baru Cina), tapi sebab ada sedikit duit untuk menabung jadi buat keputusan untuk tambah unit

Dan, masa tu jugak nak belajar atau memahami apa implikasi NAB pada hari raya besar - jadi Google2, saya ada terbaca blog ni, dan berdasarkan blog tersebut:
Quote:
As a conclusion, there is NO obvious pattern on the FBM-KLCI performance. From the records, 13 years with positive returns and another 6 years with negative returns.
Menarik tengok data2 ni Jadi 1-2 hari sebelum tahun baru Cina saya buat keputusan nak labur. Tup2, esok hari nya, harga NAB naik! - memang susah nak ramal. Sekarang tengah usha2 macam mana nak buat ramalan yang lebih 'berstruktur' pasal bab2 ni. Saya rasa tengok graf tahun2 lepas je pun, mungkin tak cukup - tapi masih tak pasti.

Mengikut prestasi ASN sekarang, kalau saya jual, saya akan rugi dalam -4%. Kalau nak untung sikit, kena tunggu NAB naik dalam 6.8 ke atas - NAB hari ini 6.554 - jauh lagi.

Oh, hari tu sempat tanya Pos Malaysia - dan jumlah minimum kalau beli kat kaunter masih RM10 - saya ada simpan borang untuk rujukan kalau rasa nak buat kat Pos nanti
Reply With Quote
  #5998  
Old 14-02-2019, 07:55 PM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 386
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ss_izal View Post
saya pegi pos office nak bukak acc,
ss:PO bulak open acc asn?
PO: apa en nak bukak asb?
ss:asn en.
POamik masa lama nak jawab) asn mahal.harga beli lagi mahal dari harga jual.betul ke nak bukak?
ss: dalam hati(takkan kerajaan bukak nak lingkupkn rakyat)


conclusion: saya tak jadi open.
Hurm ... masa post ni dibuat, NAB dalam 0.85+- dan secara jujur, saya pun akan agak was2 nak beli kalau jualan dengan kadar macam tu

Last edited by gmxemail; 14-02-2019 at 07:58 PM..
Reply With Quote
  #5999  
Old 14-02-2019, 08:05 PM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 386
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by General Juhziz View Post
bro sudah silap ni...dh ade +-600 unit ja, den bli rm25,rm10,rm15, rm20 ,. hihihihi

bnyak nye bli rm 15&rm 20 je lah

small investor
Oh, ada rupa nya pelabur kecil-kecilan! Kalau sistem myasnb tu tak ada jumlah pelaburan minima RM150, mungkin saya pun akan buat pelaburan kecil-kecilan. Tempat saya pos agak ramai orang

Tapi setakat ini saya tak beberapa pasti kalau untuk jangka masa panjang strategi ini akan merugikan atau tidak (sebab masih kena bayar cas 5% untuk setiap transaksi).
Reply With Quote
  #6000  
Old 14-02-2019, 08:15 PM
gmxemail gmxemail is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 386
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gelygeleman View Post
Pandangan saya;

Harga rendah = Beli Unit baru
Harga tinggi = Jual unit
Harga tengah tengah = kumpul unit melalui dividen tahunan

PANDUAN ASAS MASA YANG SESUAI UTK BELI UNIT ASN
beli unit ASN secara bulk jika nilai dibawah 0.70
beli unit ASN secara runcit jika nilai dibawah 0.80
boleh beli atau tidak jika nilai ASN antara 0.80 hingga 0.90
JGN beli unit ASN jika melebihi 0.90

PANDUAN ASAS MASA YANG SESUAI UTK JUAL UNIT ASN

Jual bagi mengambil untung jika harga melebihi 1.00
Boleh jual jika harga melebihi 0.90 bergantung kepada target ROI masing2
Boleh jual jika harga 0.80-0.90 jika ROI melebihi 8%
Simpan unit bagi mengumpul dividen jika harga dibawah 0.80

Memang teruja nak buat bulk sebenarnya ... tapi masih tidak bersedia
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump