Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-05-2017, 06:25 AM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 43
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Deleted

--------Deleted--------

Last edited by MFZA; 20-08-2018 at 02:26 PM.. Reason: Dah selesai
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-05-2017, 06:38 AM
ooz ooz is offline
Active Member

ooz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 2,360
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 156
Active Level
My Mood:
Default

as salam.

pure investment, long term, guaranteed, focus ke property, sah sah ada passive income... dah ada dua bijik rumah, try rumah kedai.

1&2, saya anggap tu simpanan.
3, sekadar lock cash dalam bentuk tersebut (bukan skim meraban tu)
4, no komen.
5, terbaik.
Reply With Quote
  #3  
Old 27-05-2017, 06:46 AM
ediman4u ediman4u is offline
Active Member

ediman4u's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Location: Chih Tu
Posts: 2,184
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Bleh cuba crypto..klo nk pencerahan leh pm sy
Reply With Quote
  #4  
Old 27-05-2017, 06:49 AM
marvelous marvelous is online now
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 12,923
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 1707
Active Level
My Mood:
Default

ASB yang save tu...

kalo tuan simpan 400K...untuk 2 akaun...jgn ambil dividen sama bonus selama 7 tahun..sebelum umur 35 tahun...simpanan tuan akan jadi rm600k...

dari rm600K..tuan boleh generated income sekitar rm3500 sebulan..dengan andaian dividen 7% setahun...

andai tuan buat bisnes kecil-kecilan dengan modal rm100K dengan target untung 10% sebulan aje....setahun rm100K tu di ganda...menjadi rm200K...

apa bisnes kecil-kecilan...?banyak tuan..yang penting bukan pelaburan merapu...saya amik contoh...

perniagaan menjadi penjual krepek....

tuan cari pembuat krepek..tuan pasarkan melalui jualan runcit...melalui kedai2...melalui gerai2...yang mana tuan boleh bertindak sebagai supplier...ikut kesesuaian masa tuan...

nampak mcm lekeh sangat kan kerja ni..tp kalo tak percaya cuba buat dulu...tgk hasilnya camana...
Reply With Quote
  #5  
Old 27-05-2017, 06:53 AM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 43
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Saya dah ada invest dekat bitcoin dah.
Reply With Quote
  #6  
Old 27-05-2017, 07:00 AM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 43
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Terima kasih banyak. Untuk properties memang saya akan teruskan. Saya pon target sebelum umur 35 dapat beli 1 shoplot. Tapi saya ada satu perangai yang tak suka berhutang walaupon ada konsep orang lain bayarkan hutang kita dengan cara sewakan. Insyallah satu hari nanti saya akan beli shoplot.

1 & 2 tu antara pilihan tertinggi jugak sebenarnya sebab duit bekerja untuk kita. Dapat dividen je tiap2 tahun. Tapi apa yg tuan cakap tu logic. Boleh anggap sebagai simpanan je buat masa sekarang sebab saya ada target umur 35 nak bersara. Kalau letak dekat asb atau th tak sampai target saya tu.
Reply With Quote
  #7  
Old 27-05-2017, 07:03 AM
MFZA MFZA is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 43
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Terima kasih banyak dengan cadangan tuan. Lupa saya nak tulis dekat atas yang saya memang dalam bidang bisnes + makan gaji.

Cuma saya cari tempat untuk invest 500k nak dapatkan 10k sebulan dalam masa 5 tahun dari sekarang. Bukan bisnes tapi tempat untuk invest.
Reply With Quote
  #8  
Old 27-05-2017, 07:10 AM
mdfahmi69 mdfahmi69 is offline
Regular

mdfahmi69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 517
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 14
Active Level
Default

no 1/2 utk secure..pecah modal utk lyn property ok jg utk generate pasif income. simpan sket emas dlm bntuk fizikal andai prlu(emergency)
Reply With Quote
  #9  
Old 27-05-2017, 07:14 AM
ajiboo ajiboo is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 311
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 27
Active Level
Default

acah-je-ni
Reply With Quote
  #10  
Old 27-05-2017, 07:14 AM
OneR OneR is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2015
Posts: 152
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sebelum umur 30 ada kewangan rm500,000...boleh dijadikan idola nie..maaf tuan sekadar bergurau..hehe
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump