Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #4201  
Old 13-06-2018, 05:51 AM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,203
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 125
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
wahh PM dapat jersi bola sepak lagi, special gitu
hadiah rare nih ..
dapat official jersi jepun world cup 2018....
seb baik hadiah dari rakan sejawat bkn dari private entiti...kalo tak kena returned balik...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #4202  
Old 13-06-2018, 09:54 AM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 31,920
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2897
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eizzbizz View Post
hadiah rare nih ..
dapat official jersi jepun world cup 2018....
seb baik hadiah dari rakan sejawat bkn dari private entiti...kalo tak kena returned balik...
a'ah mmg rare hadiah ni
Reply With Quote
  #4203  
Old 13-06-2018, 01:22 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 132,055
Active Level
My Mood:
Default

Ketua Hakim Negara, Presiden Mahkamah Rayuan letak jawatan bulan depan



PUTRAJAYA: Ketua Hakim Negara, Tun Md Raus Sharif, dan Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinudin, meletakkan jawatan berkuat kuasa 31 Julai depan.


Pejabat Ketua Pendaftar Mahkamah Persekutuan, berkata peletakan jawatan itu sudah mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V, Jumaat lalu, dan dimaklumkan melalui surat Setiausaha Sulit, Bahagian Urusan Diraja, Istana Negara kelmarin.

"Pada 15 Mei lalu, Ketua Hakim Negara dan Presiden Mahkamah Rayuan bertemu Perdana Menteri (Tun Dr Mahathir Mohamad) dan sudah menyampaikan hasrat Yang Amat Arif untuk meletakkan jawatan.

"Bagaimanapun, Yang Amat Arif (Md Raus dan Zulkefli) memaklumkan kepada Perdana Menteri bahawa peletakan jawatan itu akan berkuat kuasa pada tarikh yang munasabah untuk membolehkan segala urusan kehakiman diselesaikan.

"Selaras pertimbangan sedemikian, Ketua Hakim Negara dan Presiden Mahkamah Rayuan mengutus surat peletakan jawatan masing-masing kepada Yang di-Pertuan Agong pada 7 Jun dan peletakan jawatan itu akan berkuat kuasa 31 Julai 2018," katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.


https://www.bharian.com.my/berita/na...-letak-jawatan
Reply With Quote
Likes oldtbone liked this post
  #4204  
Old 13-06-2018, 01:31 PM
Kbyne Kbyne is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapak,K.L.
Posts: 9,843
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 264
Active Level
My Mood:
Default

Harap zaman 80 an dgn 90an datang balik,masa tu kilang jepun banyak,Matsushita(National Panasonic) ramai kerja sini,siap dapat uniform 2 pasang,siap dapat sepasang kasut...yg loyal dapat pergi jepun,insentif kerja dedikasi,gaji tinggi,ot kencang...

Kilang Hitachi,Sony,Aiwa,Sansui,Konichiwa,Arigato ghuzaimas...
__________________
Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam melewati dua kuburan, lalu Beliau bersabda: “Sesungguhnya keduanya ini disiksa, dan tidaklah keduanya disiksa dalam perkara yang berat.Yang pertama, dia dahulu tidak menutupi dari buang air kecil. Adapun yang lain, dia dahulu berjalan melakukan namimah (adu domba)”
Reply With Quote
Likes piko1, akundaktau liked this post
  #4205  
Old 13-06-2018, 05:49 PM
GamezStar GamezStar is online now
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 25,735
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 229
Active Level
My Mood:
Default

sape2 x paham kenape DrM buat loan gan jepun.. ni esplaination mudah dari awani.. terbaik awani. maybe ramai yg x paham dgn cara explain mcm ni ramai yg akan paham


Last edited by GamezStar; 13-06-2018 at 08:13 PM..
Reply With Quote
  #4206  
Old 13-06-2018, 07:54 PM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,636
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 139
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
sape2 x paham kenape DrM buat loan gan jepun.. ni esplaination mudah dari awani.. terbaik awani. maybe ramai yg x paham dgn cara explain mcm ni ramai yg akan paham

http://youtu.be/SRJ490nDj2I
Simple dan jelas.. mmg terbaikk..
Reply With Quote
  #4207  
Old 13-06-2018, 08:00 PM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 31,920
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2897
Active Level
My Mood:
Default

ketua Hakim Negara dan Presiden Mahkamah Rayuan bakal letak jawapan next month
Reply With Quote
  #4208  
Old 13-06-2018, 10:49 PM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,203
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 125
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
sape2 x paham kenape DrM buat loan gan jepun.. ni esplaination mudah dari awani.. terbaik awani. maybe ramai yg x paham dgn cara explain mcm ni ramai yg akan paham

http://www.youtube.com/watch?v=SRJ490nDj2I&
ade kat FB geng pembangkang kata loan dari jepun hanya utk infra (jlnraya.. bangunan ..institusi) .. tak boleh @ bkn utk bayar/contra loan hutang china..
Reply With Quote
  #4209  
Old 13-06-2018, 10:58 PM
biomedik biomedik is online now
Active Plus

biomedik's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,146
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 166
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eizzbizz View Post
ade kat FB geng pembangkang kata loan dari jepun hanya utk infra (jlnraya.. bangunan ..institusi) .. tak boleh @ bkn utk bayar/contra loan hutang china..
tak kira la. duit bila dah masuk tabung, tak kira la berapa banyak tabung pun, nilainya tetap sama. its a matter of accounting.
__________________
Saya pengamal teknik rawatan Reiki berasaskan Tenaga Alam dan Kuasa Minda mampu merawat dari jarak jauh utk segala penyakit & masaalah. Rawatan saya PERCUMA! Kalau minat nak belajar Reiki, hanya dengan upah RM500 dan dengan izin Allah, dalam sehari saja anda sudah mampu utk merawat,melindungi dan mengawal diri sendiri dan orang lain.
Reply With Quote
  #4210  
Old 13-06-2018, 11:52 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,880
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 158
Active Level
Default

Quote:
__________
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump