Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #5971  
Old Yesterday, 08:08 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,506
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

16.01.2019
0.6530
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5972  
Old Yesterday, 10:38 AM
gmxemail gmxemail is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 275
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by -Ahmad87- View Post
NAV sangat berkait rapat dgn pasaran saham.
Quote:
Originally Posted by ikeda View Post
NAV nih biasanya berkadar terus dengan KLSE.KLSE nih nilai mewakil ekonomi sesebuah negara.

BLR naik akan membuatkan KLSE naik.Sampai lah ketepuan berlaku dan condition orang mengambil untung..BLR naik FIX deposit rate akan naik kan.............Cuba perhati betul betul..

So kalau KLSE nih makin turun makin turun,,maka kerajaan akan bertindak untuk naikkan BLR.(Peluru kerajaan yang besar lagi dari peluru kita).Maka Inflasi pun jadi tinggi.

So itu tugas kerajaan yang kita pilih laahh..Menjaga market dari jadi panic or menjaga rakyat dari Inflasi..Keputusan yang amat sukar..

Itu ilmu yang aku tahu,,ada yang lagi Otai diminta tambahkan ilmu ini.

For everybody information..
KLSE ari ini menjunam ker 1500!!!Pada pepagi lagi dah free fall.
Signal yang menangkutkan...Dan kalau kita mengikuti berita ekonomi,keadaan ini tak dikecohkan oleh media media kita..Tapi boleh perhatikan orang keluar masuk Pintu bursa saham KL semua megeluh dan mengiling kepala..
Kita hanya tahu KLSE boleh cecah 1600 di gempak gempurkan oleh berita berita.
So harapan untuk NAV mendaki esok amat tipis..
Semalam 20mata down NAV ari ni -0.003 down
Ari ni 20mata lagi down,,so NAV esok -0.00x jugak lah kot..

Harap dapat berkongsi...
Berdasar kan data-data ini, saya ambik kolom 'Price' dari jadual 'FTSE KLCI Historical Data' dan banding kan dengan NAB 2017-2018 (graf perbandingan di kepil pada ruang 'Attached Thumbnails').

Kesimpulan: NAB akan naik turun/ berkait rapat dengan harga saham/ KLCI.

Kalau ada apa2 salah silap, harap boleh betulkan saya.
Attached Thumbnails
KLCIvsASN.jpg  

Last edited by gmxemail; Yesterday at 10:50 AM..
Reply With Quote
Likes -Ahmad87- liked this post
  #5973  
Old Today, 08:11 AM
severkyt severkyt is offline
Active Member

severkyt's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Feb 2013
Location: Malaysia
Posts: 1,506
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 29
Blog Entries: 1
Active Level
Default

17.01.2019
0.6526
__________________
Reply With Quote
  #5974  
Old Today, 08:06 PM
gmxemail gmxemail is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 275
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by AARCEMARA View Post
berkongsi ilmu mcm ni memang bagus utk smua golongan tua atau muda. ilmu x kenal tua ke muda ke...kita sama aje.
Betul
Reply With Quote
  #5975  
Old Today, 08:36 PM
gmxemail gmxemail is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 275
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ikeda View Post
Resistance tu maknanya Halangan.
Halangan untuk NAV itu untuk melonjak naik or turun.
Normally this value judge by graph performance day by day monitoring,,
But for ASN nih pergerakan dia hampir boleh baca,,utk value ini..
Cuma support line/value agak susah nak set..
Berdasarkan graf yang saya ada sekarang, ni betul. Kita macam dapat ramalkan pergerakan naik turun NAB ni.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump