Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 13-03-2018, 01:30 PM
marvelous marvelous is offline
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 11,051
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 1174
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cbzurm10 View Post
xyah citer pramugari la tt..jalan kat mall shopping complex..naik bas..komuter..kat mana2 je seksi seksa tu semua ada..yg kena kuat tu iman dan semangat..klau pempuan tlanjang depan kita klau ingat Tuhan..bykkan mengucap..tahan hati..pahala dapat..jgn je mgucap tapi mata melihat..nafsu bergolak..tu semua dari diri sendiri
betul...tp kena faham hidup bermasyarakat...

apa peranan pemerintah...kenapa perempuan di wajib kan tutup aurat..dan aurat perempuan tu pula amat lah berat...kecuali bagi mereka yang memahami kejadian wanita itu...

wanita di lahirkan ke dunia ini adalah sebagai perhiasan..dari rambut sampai ke kaki..semua perhiasan pada tubuh badan perempuan...

syariat membenarkan muka dan tangan saja tidak di tutup..yang lain semua di tutup dengan sempurna...kerana fitrah wanita ini adalah perhiasan...

bila di kata kan perhiasan...sebab itu wanita menjadi pandangan mata manusia...dalam islam lelaki di minta tundukkan pandangan...namun tak semua lelaki dpt menundukkan pandangan...

di sini lah mula tercetus pandangan mata...menaikkan syawat...

jangan salah manusia..kerana ini adalah fitrah...dan tidak ada manusia yang dapat melawan fitrah.....

jika kita dapat fahami hakikat kejadian manusia itu...maka lebih mudah kita mehamami kenapa Islam menyuruh begini...melarang begini..semua pihak ada peranan masing-masing2...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #142  
Old 13-03-2018, 01:34 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,559
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1211
Active Level
My Mood:
Default

Nanti pompuan dh tutup satu tubuh,,, aku yakin lelaki gatal Dan gersang tetap akan Ada....so firstly, didik la diri sendiri dulu supaya jgn gatal sgt... Itu solusi....lgpun Islam dah ajar, utk control nafsu tu,,kahwin, puasa Dan seumpamanya
__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"
Reply With Quote
  #143  
Old 13-03-2018, 01:49 PM
shah_ae shah_ae is offline
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 13,183
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 146
Active Level
My Mood:
Default

klau tak bleh pakai tudung,pakaian tu bg elok2 skit bleh kot...
Reply With Quote
  #144  
Old 13-03-2018, 01:51 PM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,947
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 41
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kalau malaysia 100% ikut cara islam, usahkan uniform pramugari mas, uniform budak sekolah pon patuh syariah. bini PM & menteri pon tutup aurat, bini2 raja pun tutup aurat, kilang arak dan kelab2 malam pun tak ada, rumah pelacuran pon tak ada.
Reply With Quote
  #145  
Old 21-03-2018, 12:15 PM
zul amidi zul amidi is online now
Regular

zul amidi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 111
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fazarudin View Post
kalau malaysia 100% ikut cara islam, usahkan uniform pramugari mas, uniform budak sekolah pon patuh syariah. bini PM & menteri pon tutup aurat, bini2 raja pun tutup aurat, kilang arak dan kelab2 malam pun tak ada, rumah pelacuran pon tak ada.
pramugari pakai jubah labuh dgn purdah. dia bagi safety demonstration apa pun tak faham
Reply With Quote
  #146  
Old 21-03-2018, 12:38 PM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 12,547
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 448
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

pramugari mcm ni ok kot?!



Reply With Quote
  #147  
Old 15-05-2018, 10:45 PM
carigol carigol is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,584
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dloanman View Post
pramugari mcm ni ok kot?!



syarikat penerbangan mana ni
__________________
kita ambil ilmu yang baik-baik sahaja di Sisi Allah.
Reply With Quote
  #148  
Old 03-06-2018, 03:56 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,989
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 160
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zul amidi View Post
pramugari pakai jubah labuh dgn purdah. dia bagi safety demonstration apa pun tak faham
Ambil contoh negara yang mengamalkan Islam sepenuhnya, ada.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #149  
Old 23-06-2018, 09:41 AM
ijo ijo is offline
Active Member

ijo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,006
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

konsep dia menutup aurat
bukan menutup badan sahaja

kalau menutup badan atau kepala tu yg melekat mcm kene gam

mana tebonjol lah disana sini sama jer mengundang ghairah

kalau menutup aurat mmg x nmpk dah bentuk badan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump