Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 05-04-2018, 01:56 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,983
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 160
Active Level
Default

Ekonomi Malaysia merudum disebabkan dasar sistem kapitalis yang diamalkan oleh kerajaan Malaysia sekarang.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 27-05-2018, 03:24 AM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 810
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 23
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Gigahertz CS View Post
Sesiapa lahir 1970-1980 :

rumah murah , kereta murah , barang made in japan,duit kita kuat , xde saing ngan warga asing , gi keje naik bas mini ,
xde GST.

Sesiapa lahir selepas 2000
tanggung hutang belajar , gst , duit kita lemah ,barang made in china ,public transport mahal ,kena saing dengan nepal @ bngla
dulu 1970 kereta barang mewah. x semestinya kena ada. sekarang kereta kena ada pasal public transport lagi mahal.

ni kes terbaru org atas umo 60 x nak bersara lagi.

pendapat korang?
yup..mereka2 yang lahir era 70an to 1997 dengar cheritanya..golongan inilah penyebab tumbangnya BEE END PRU 14..
__________________
WHO DARES WIN
FROM MALACCA WITH LOVE
Reply With Quote
  #33  
Old 30-05-2018, 04:15 AM
Kak Temah Kak Temah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 116
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

akak rasa, keberuntungan tu sesuatu yg subjektif.. ada sesetengah org pandang dari segi ekonomi.. ada sesetengah pandang dari segi teknologi.. pada akak, ada pro and cons.. dulu2 selalu juga akak pikir, kalaulah boleh balik ke zaman awal 80an, akak rela tinggalkan semua yg ada skg dan balik ke zaman budak2.. tapi bila pikir balik kan, apa yg terjadi selama ini lah yg mematangkan kita... yg membuatkan kita lebih kuat dan lebih bersyukur dlm kehidupan..
Reply With Quote
  #34  
Old 30-05-2018, 05:21 AM
imatheonlyone imatheonlyone is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Mar 2009
Posts: 10,782
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 93
Active Level
Default

Dari segi adab blh di katakan budak skrg mmg failed lah....
Reply With Quote
  #35  
Old 30-05-2018, 05:33 AM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Plus

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,824
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cropok View Post
ni generasi yg no ic masuk paper sbb x byr abis loan mara..
aku pinjam xkna bayaq punn...
Reply With Quote
  #36  
Old 02-07-2018, 06:46 AM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Regular

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 780
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 43
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Ekonomi Malaysia merudum disebabkan dasar sistem kapitalis yang diamalkan oleh kerajaan Malaysia sekarang.
yang jadi mangsa orang muda. yang buat pelaksana orang tua.
tahun 2018 yang run negara sekarang ni orang muda. Bangla nepal myanmmar yag di bawa masuk adalah orang orang muda.
Reply With Quote
  #37  
Old 02-07-2018, 07:58 AM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 72,754
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 302
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CITROEN_C4 View Post
yup..mereka2 yang lahir era 70an to 1997 dengar cheritanya..golongan inilah penyebab tumbangnya BEE END PRU 14..
ceq setuju 100%
sbb geng2 tu tak dapat pada zaman lani...sama mcm zaman era depa dulu2...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump