Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 24-01-2019, 10:29 AM
TamingSari TamingSari is offline
CG Top Poster Club

TamingSari's Avatar

 
Trader Rating: (28)
Join Date: Jun 2006
Location: FBS-ASIA.COM
Posts: 25,238
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 10
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

wartawan x study ker kat Kuala pilah, PD dan sekitar n9 lagi murah
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 24-01-2019, 10:32 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 40,563
Thanks (Received): 674
Likes (Received): 230
Active Level
My Mood:
Default

good info tuan...

Quote:
Originally Posted by Duan82 View Post
meh saya terangkan kat tuan, pertamya harga emas tidak ditentukan oleh kerajaan, tapi ia ditentukan oleh persatuan emas negeri, atau persatuan pekedai2 emas negeri. Jawapan bila tanya mudah ajer, mcm di poh kong, saya tanya, kenapa harga tak sama? Ia jawab kerana kos, sewa kedai, gaji pekerja, jadi kami tak boleh turunkan mcm kedai lain, ia diselaraskan peringkat negeri.

Tapi bila harga naik, laju ajer dia buat naik, cuma bab turun, ia mcm maintain harga lama.
Cuma ia maklum, harga kami encik boleh buat perbandingan, cth emas berat sama,
kedai
A : Harga emas + upah =
B : Harga emas + upah =

ada kedai tinggikan harga emas, rendahkan harga upah. ada tu, rendahkan harga emas, tinggikan harga upah. Bab ini pembeli kena bijak
__________________
------------------------------------------------
Reply With Quote
  #13  
Old 24-01-2019, 10:32 AM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,148
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 754
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TamingSari View Post
wartawan x study ker kat Kuala pilah, PD dan sekitar n9 lagi murah
kalau sinar harian ni dorang suka cover berita2 dari pantai timur dan utara je. tempat lain jarang den dengar berita dari sinar harian.
Reply With Quote
  #14  
Old 24-01-2019, 11:50 AM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 7,447
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 341
Blog Entries: 4
Active Level
Default

apa beza emas 916 dengan dinar emas ? ustaz suruh beli emas tak cerita pula emas yg mana satu.
Reply With Quote
  #15  
Old 24-01-2019, 12:23 PM
Duan82 Duan82 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2011
Posts: 5,560
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 496
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
kalau sinar harian ni dorang suka cover berita2 dari pantai timur dan utara je. tempat lain jarang den dengar berita dari sinar harian.
yaa sebab terbitan pertama sinar harian dulu2 bermula pantai timur, mereka fokus untuk pantai timur...pahang, kelantan n terengganu. Masa tu, ingat lagi, awal2 berita memang kelakar, tok iman kg saya, terpijak kaca pun masuk sinar harian. kami kat kg gelak keras....punca ada satu org ni, dpt kerja jd wartawan sinar. nak isi berita punya pasal...banyak lah berita lawak2 masa tu.
Reply With Quote
  #16  
Old 24-01-2019, 12:41 PM
[email protected] adie@coway is offline
Super Active

adie@coway's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2011
Location: beRteBaraN diMUka BUmi
Posts: 9,014
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 78
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
pelik ek... nape rege emas berubah mengikut negeri... arituh x silap kt N9 murah... ape emas ni dorang korek kt negeri masing2 ke?
yg pilah nie...die jual x ikut rege persatuan...
sbb diorang x join persatuan...
__________________
untuk tempahan produk Coway sila klik sini
http://cowaypilihanku.wordpress.com
wassap: 019.2838084
Reply With Quote
  #17  
Old 24-01-2019, 12:44 PM
Duan82 Duan82 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2011
Posts: 5,560
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 496
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post
apa beza emas 916 dengan dinar emas ? ustaz suruh beli emas tak cerita pula emas yg mana satu.
beza adalah ketulinan dlm emas tu ada dinar emas 999 @ 999.9 atau dipanggil emas mentah, ada tu dinar emas 917. Emas paling mahal adalah ketulinan 999.9. emas ini biasa dlm bentuk jokong emas. Ini lah dipanggil emas mentah, dicairkan untuk dijadikan barang kemas, dan dicampur dgn unsur besi, supaya lebih keras...dari 999.9 dicampur unsur besi jadilah ketulinan 916..857...917. mcm kod campuran. emas 999.9 adalah emas mentah dan terlalu lembut, kalau gigit jokong emas yg 999.9 ada sedikit bekas gigi.

barang kemas rantai tak boleh dibuat terus dari 999.9 sbb mudah patah, terlalu lembut.
Reply With Quote
  #18  
Old 24-01-2019, 12:45 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 39,780
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 743
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
yg pilah nie...die jual x ikut rege persatuan...
sbb diorang x join persatuan...
br tau persatuan bleh tentukan rege emas... patut dl skim pelaburan emas ni byk scam..
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #19  
Old 24-01-2019, 12:47 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 6,284
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 576
Active Level
My Mood:
Default

time nak beli harga mahal.

time nak jual dia ambik murah.

hari ni beli, esok trade-in dah drop 20-25%. kalau nak cash, drop 30-40%.

kenapa emas dikatakan pelaburan yang bagus? 2011 punya high pun sampai sekarang tak cover balik.

simpan emas boleh & dituntut agama. tapi nak kaya @ buat duit @ melabur dgn emas, lupakan sahaja.
__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 12 tahun trading & 8 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
  #20  
Old 24-01-2019, 12:50 PM
Duan82 Duan82 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2011
Posts: 5,560
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 496
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
time nak beli harga mahal.

time nak jual dia ambik murah.

hari ni beli, esok trade-in dah drop 20-25%. kalau nak cash, drop 30-40%.

kenapa emas dikatakan pelaburan yang bagus? 2011 punya high pun sampai sekarang tak cover balik.

simpan emas boleh & dituntut agama. tapi nak kaya @ buat duit @ melabur dgn emas, lupakan sahaja.
sbb setiap barang kemas anda beli, kan ada kos upah, kos upah tu ajer dah beratus. nak cover makan tahun.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump