Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-05-2015, 04:26 PM
reyz reyz is offline
Regular

reyz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 116
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default Teknik Tanpa Indi Dan Naked

Salam Masta-masta,

Aku ni newbie yg nak kongsi teknik yang aku namakan teknik Ombak (bukan Ong-Bak). Tak tau la kalo ada orang dh guna teknik ni ka belum. Teknik ni tanpa menggunakan apa2 indi dan tools. Cuma guna asas price action sahaja. Berdasarkan pemerhatian dan pengalaman (Dah bayak kali MC) aku memang price bar bergerak secara zig-zag. Sebab tu kalo Bullish akan wujud Higher High dan Higher Low dan sebaliknya kalo Bearish akan wujud Lower High dan Lower Low. Dan zig-zag ni wujud disebabkan ada pullback/reversal (Market Noise). Biasanya reversal diantara 25%-75% dari pergerakan main trend dan naik/turun semula melebihi main trend. Kalo reversal 100% dia xkan jadi trend, sebab 2 market jadi Sideway. Dan yang paling penting kalo reversal melebihi main trend, maka itu petanda market akan berubah arah. Kalo jadi mcm ni sama ada market akan terus tukar arah atau mungkin akan jadi sideway. Dalam kata lain dalam market yang Bullish akan ada beberapa siri HH dan HL. Bawah ni teknik yang aku nak kongsi:

Bahan-Bahannya:
1) Mata untuk kenalpasti HH,HL,LH dan LL
2) Chart bogel sesedap pandangan
3) Tangan dan jari untuk execute trade
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Cara-caranya:
1) Kenalpasti trend semasa dengan zoom out chart. Nak confirmation boleh check guna timeframe yg lebih besar.
2) Kalo dh confirm trend semasa tunggu sehingga ada reversal.
3) Pasang buy/sell limit pada 30%-50% dari panjang main trend. (bergantung pada keadaan)
4) Tunggu sehingga order yang kita pasang dh trigger
5) Pasang SL pada permulaan main trend iaitu di previous HL untuk Bullish dan previous Lower High untuk Bearish (Yang ni jangan miss sebab kalo ada news, SL ni la yang akan selamatkan akaun kita. hihi)

p/s: Sapa yang xpasang SL kat pair CHF Januari 15 haritu tau la apa rasanya. Hiiihihii
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


SS Attached

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by reyz; 20-05-2015 at 01:33 PM.. Reason: SS Attached
Reply With Quote
Thanks holyy, a2emay, mohdtarmizie, GhostTrader, mrbukan2 and 15 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-05-2015, 05:02 PM
saiyan87 saiyan87 is offline
Regular

saiyan87's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2008
Posts: 676
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tt tunjuk skali ngan graf bleh.. hehe..
wave ni mmg lemah skit..
nmpk wave.. tp ke laut juga di telan ombak..
haha..
Reply With Quote
Thanks midi2020 thanked for this post
  #3  
Old 20-05-2015, 07:19 AM
abu85 abu85 is offline
CG Top Poster Club

abu85's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: May 2008
Location: Supporter Instaforex
Posts: 30,144
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 44
Active Level
My Mood:
Default

TT letak screen short baru senang kami nak belajar
__________________

REBATE 80% INSTAFOREX
SETIAP MINGGU BANK IN
CLICK HERE AFFILATE PDY
[SMS/CALL/WHATSAPP] 0128382849
Reply With Quote
  #4  
Old 20-05-2015, 07:39 AM
SUPERFOREX_AEDIN SUPERFOREX_AEDIN is offline
Legendary Member

SUPERFOREX_AEDIN's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,343
Thanks (Received): 68
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

ukur guna fibo ok kot...modify je level ke 25%/50%
__________________
Blog Kerja Kosong
Reply With Quote
  #5  
Old 20-05-2015, 12:00 PM
reyz reyz is offline
Regular

reyz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 116
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Sorry masta-masta. Sy sibuk sikit skrg. Nt sy bagi SS. Tapi, saya x expert pun sbb sy pun masih belajar lg. Sy bukan mngajar tp nak belajar sama2 ngan masta2. Hihi
Reply With Quote
  #6  
Old 20-05-2015, 12:15 PM
reyz reyz is offline
Regular

reyz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 116
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
ukur guna fibo ok kot...modify je level ke 25%/50%
Pun boleh kalo tuan nak pakai fibo. Lg better.
Reply With Quote
  #7  
Old 20-05-2015, 12:27 PM
tokekapal114 tokekapal114 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2015
Posts: 1,327
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 199
Active Level
My Mood:
Default

kalo gabung ngn candlestick character lg best ni..
Reply With Quote
  #8  
Old 20-05-2015, 01:15 PM
reyz reyz is offline
Regular

reyz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 116
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Mcm mana nak attach SS ni? Hihi
Reply With Quote
  #9  
Old 06-07-2015, 07:21 AM
bigmikeng9333 bigmikeng9333 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2015
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nk view gambar tak boleh
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-07-2015, 12:59 AM
RupaParas RupaParas is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
kalo gabung ngn candlestick character lg best ni..
gabung je dengan volume . . .masyukkk!!!
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump