Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-03-2015, 07:10 PM
fzlik fzlik is offline
Super Active

fzlik's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 8,200
Thanks (Received): 858
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Hutang negara naik mendadak, kini RM740 bilion

Hutang luar negara Malaysia meningkat mendadak sebanyak tiga kali ganda kepada RM740 bilion dalam suku ketiga tahun lepas daripada RM196 bilion pada akhir tahun sebelumnya.

Dalam jawapan bertulis kepada William Leong (PKR-Selayang), Kementerian Kewangan berkata kenaikan tinggi itu akibat "takrifan baru" hutang luar negara.

Kementerian juga berkata dua pertiga tambahan hutang itu akibat ramai warga asing membeli bon Malaysia, yang kini dianggap sebahagian hutang luar negara.

Hal ini, Leong berkata bahaya pinjaman yang dibuat oleh syarikat tempatan daripada syarikat asing, seperti 1Malaysia Development Berhad (1MDB), di mana sejumlah besar hutang RM42 bilion yang dilaporkan terhutang kepada entiti asing.

"Hal ini di mana syarikat seperti 1MDB jatuh, dan hutang luar negeri yang besar ini mewakili syarikat tersebut mempunyai hutang dengan pihak asing," katanya.

Jumlah terkini turut didedahkan bahawa htang kerajaan pusat mencecah RM582 bilion atau 54.5 peratus daripada Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK).

http://www.malaysiakini.com/news/291642
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-03-2015, 07:19 PM
wolfverine182 wolfverine182 is offline
Active Plus

wolfverine182's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,849
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Malaysia masih aman..jnji ameno-bee end tetap perintah malaysia walaupun dah bankrup..macai ameno gtau..
__________________
~~~xXx~~~
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2015, 07:20 PM
theblur theblur is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 5,777
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 303
Active Level
My Mood:
Default

lama2 aku kena sakit jantung gak hari2 baca berita macam ni..
__________________
ibarat si jejaka janji bulan bintang kepada si makwe, lalu si jejaka KENCING DALAM si makwe, si makwe mengandung lalu si jejaka melarikan diri, memungkiri janji.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2015, 07:25 PM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 182,091
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

tak sure mcm mana nak rakyat nak hadapi ... pasa masa hadapan ..
__________________

PELBAGAI PRODUK TAMBAH SAIZ|TAHAN LAMA DAN BANYAK LAGI
MINYAK LINTAH|BATHMATE HERCULES|HYDROMAX X30|HANDSOME UP VER2|PRO EXTENDER|CANDY B|TOPMAN 3|KAMAMAX|GAMBIR GOLD SPRAY|XGENE ROYALE|GAMBIR EMAS|PLSUPER GEL|SPANISH GOLD FLY|SIZE GENIX|
SILA WHATSAPP 017-3533105 (PERTANYAAN & PEMBELIAN)
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2015, 07:36 PM
SUPERFOREX_AEDIN SUPERFOREX_AEDIN is offline
Legendary Member

SUPERFOREX_AEDIN's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,343
Thanks (Received): 68
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

next pru hutang mungkin cecah 1 trillion,..masak la sape pegang fed government nanti, sakit nak bayar hutang...
__________________
Blog Kerja Kosong
Reply With Quote
Likes cak cibo liked this post
  #6  
Old 11-03-2015, 07:36 PM
onewafer onewafer is offline
Legendary Member

onewafer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 10,550
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 243
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by theblur View Post
lama2 aku kena sakit jantung gak hari2 baca berita macam ni..


Takpe bro.
Jauh lagi dengan 1 trillion tuh...



Bermula dengan 1MDB (1 million debt)
Berakhir dengan 1TDB (1 trillion debt)...
__________________
Never give up...💪💪💪



.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-03-2015, 07:37 PM
jumanjimd jumanjimd is offline
Active Member

jumanjimd's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: south of jannah
Posts: 1,668
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Memang "seronok" sangat2 baca news 2/3 hari ni..
8000 harga brg turun, nilai RM jatuh kaw2, drama 1mdb lg...
2/3 minggu lagi dapat rasa bonus GST...
Atoooii nikmatnya
Tahniah PM ku
Reply With Quote
  #8  
Old 11-03-2015, 07:37 PM
mamaimran mamaimran is offline
Super Active

mamaimran's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Jun 2009
Location: face de l'ordinateur
Posts: 6,048
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Aku tak nampak bahawa pelaksaan gst serta penarikan subsidi oleh kerajaan mampu utk melangsaikan segala hutang negara,selagi negara ini ditadbir oleh individu yg tamak,tidak jujur apatah lagi bertanggungjawab serta amanah.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-03-2015, 07:40 PM
dhaniel dhaniel is offline
Active Plus

dhaniel's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2012
Location: Dunia yang Fana'
Posts: 2,689
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

takpa...malaysia kaya..wakaka..boleh gadai macam2
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 11-03-2015, 07:41 PM
cacamarba cacamarba is offline
Regular

cacamarba's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 627
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

hutang meningkat pon tak pe janji dapat brim kah kah
__________________
Rasulullah SAW bersabda:"Tidak akan masuk Syurga orang yang membantu perbuatan Zalim."
(Hadis Riwayat Abu Dawud)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump