Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor > Problematic JV/Partnership

Problematic JV/Partnership All threads originally created under subforum "JV / Partnership / Investor now moving here as problematic or unsuccessful by investors or probably scam.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-08-2014, 04:34 PM
JackTheClown JackTheClown is offline
Regular

JackTheClown's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 200
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default mencari pelabur bagi projek lembu qurban 2014

assalamuakum w.b.t dan salam sejahtera warga cg..
saya dan rakan kongsi telah menjalankan ternakan lembu hampir 7 tahun dan lebih kurang 5 tahun saya menjalankan projek lembu qurban untuk kenalan terdekat dan juga rakan offline..
kini saya memberanikan diri untuk menawarkan peluang pelaburan kepada warga cg.kepada sesiapa yang berminat sila baca dan faham pelaburan yang saya tawarkan..

M.O
konsep:pelaburan secara one off payment iaitu modal dan juga pulangan hanya dibayar sekali sahaja kepada pelabur iaitu pada 22/09/2014.

modal:RM1500.00(RINGGIT MALAYSIA SATU RIBU LIMA RATUS RINGGIT SAHAJA)modal yang dikeluarkan adalah nilaian bagi seekor lembu.

pulangan keuntungan:bagi tujuan qurban,binatang ternakan lembu akan dibahagiankan kepada 7 bahagian, nilaian bagi setiap bahagian adalah RM450.00
RM450.00 x 7bahagian = RM3150.00
nilai RM3150.00 adalah termasuk modal.

pulangan pelaburan ini akan dibayar pada 22/09/2014.

untuk masa ini saya dan rakan kongsi hanya menawarkan 5 ekor lembu sahaja kepada warga c.g(SEKIRANYA SAMBUTAN YANG DITERIMA MENGALAKKAN JUMLAH LEMBU QURBAN AKAN DITAMBAH)


syarat-syarat pelaburan
1.cadangan dari pihak pelabur amat dialaukan tetapi segala keputusan muktamad terletak ditangan saya dan rakan kongsi.
2.pelabur tidak dibenarkan menukar nilai pelaburan dengan lembu.
3.pelabur tidak dibenarkan mengambil sebahagian daripada lembu qurban.
4.Surat Perjanjian(SP)akan dihantar kepada pelabur dalam masa 14hari berkerja.
5.pihak saya dan rakan kongsi menjamin 100% pelaburan anda dan sekiranya terdapat masalah sebelum SP dihantar pihak saya dan rakan kongsi akan megembalikan pelaburan anda berserta pampasan
nilai pampasan adalah seperti berikut
modal pelaburan + nilaian sebahagian
RM1500 + RM450 = RM1950
6.pelaburan adalah 100% dijamin halal
7.sekali lagi diingatkan pelaburan berkonsepkan one off payment dan akan dibayar pada 22/09/2014.
8.pelabur tidak perlu mencari orang untuk mencukupkan 7 bahagian daging qurban kerana pihak saya dan rakan kongsi akan menguruskan semuanya.

kepada yang berminat sila PM saya atau email saya
[email protected]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-08-2014, 09:12 AM
JackTheClown JackTheClown is offline
Regular

JackTheClown's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 200
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kepada yang berminat..
PM atau email anda akan dilayan.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-08-2014, 12:47 PM
JackTheClown JackTheClown is offline
Regular

JackTheClown's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 200
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

untuk permulaan hanya ada 5 ekor lembu qurban yang ditawarkan..
1 ekor lembu qurban telah ditempah..
masih terdapat 4 ekor lagi kekosongan..
SEKIRANYA MENDAPAT SAMBUTAN DARI RAKAN ONLINE,JUMLAH LEMBU AKAN DITAMBAH.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-08-2014, 01:04 PM
janz_264 janz_264 is offline
Active Member

janz_264's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: Kuantan...........................Old Trafford
Posts: 1,859
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

murahnya lembu rm1500 seekor...
__________________
Berjihad Biar Menitis Darah Terakhir........
Reply With Quote
  #5  
Old 05-08-2014, 01:11 PM
fallguy fallguy is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2008
Posts: 917
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

tempat nak buat qurban ... kat mana ?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-08-2014, 01:15 PM
JackTheClown JackTheClown is offline
Regular

JackTheClown's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 200
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pembetulan..
RM1500 tu bukan tuan dapat lembu seekor..
tu adalah nilaian pelaburan bagi seekor lembu..
mintak tolong baca dan paham betul..
kalau nak beli lembu seekor boleh jugak
tapi harga lain lain la..
untuk kekawan yang nak beli lembu,
boleh PM atau email saya..
Reply With Quote
  #7  
Old 05-08-2014, 01:24 PM
JackTheClown JackTheClown is offline
Regular

JackTheClown's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 200
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

adeh..ramai lagi yang tak paham upernya..
mari saya cuba senangkan cerita..
melabur RM 1500
dapat balik RM3150..
lagi senang nak paham..
tempat nak qurban,jenis lembu,baka lembu yang tu semua saya uruskan..
orang nak cukup 7 bahagian jugak saya akan uruskan..
jika tuan nak beli lembu seekor boleh..
harga lain la..
Reply With Quote
  #8  
Old 05-08-2014, 01:27 PM
D24 D24 is offline
Active Member

D24's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,724
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 186
Active Level
My Mood:
Default

Face to face boleh? Dapat yakinkan lagi pelabur.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-08-2014, 03:33 PM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 14,367
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

banyak untung ni
Reply With Quote
  #10  
Old 06-08-2014, 09:23 AM
JackTheClown JackTheClown is offline
Regular

JackTheClown's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 200
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pemberitahuan:
setakat 5/08/2014..2 ekor telah ditempah..
hanya terdapat 3 kekosongan sahaja lagi..
sekiranya projek mendapat sambutan mengalakan,pihak saya dan raan kongsi akan menimbangkan untuk menambah jumlah lembu untuk raan online.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump