Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 20-04-2014, 10:21 PM
tajul tajul is offline
Regular

tajul's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 118
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

bro rwx tqvm....may be awak terror dengan wp ni, bantu saya bro, dah letih tgk benda permalink ni... kalau awak tak sampai 5 minit dah sattle.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 20-04-2014, 10:44 PM
tajul tajul is offline
Regular

tajul's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 118
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rwx View Post
hahaha..xpe tt..pelan2.. dlu2 ambe pun dh pnah kne prob mcmni slepas update wordpress core.

TQVM rwx, saya pasti bro ni memang pakar dengan blog WP...
saya dah penat asyik mengodek godek wp ni...macam tu jugak.
tolong bro tolong teropong jap WP saya tu?
Reply With Quote
  #13  
Old 20-04-2014, 11:53 PM
blackhatnotes blackhatnotes is offline
Active Member

blackhatnotes's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,458
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

login cpanel,,klik file manager,,tick show hidden files,,go
baru kuar .htaccess
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 22-04-2014, 06:45 AM
ninjacat ninjacat is offline
Newbie

ninjacat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tajul View Post
Huuummmm.... Contoh - kalau buat page PROFILE katankan
jadi bila kita tekan permalink (post name) dia akan jadi http://www.namadomain.com/PROFILE
Tapi bila saya tekan permalink ----> (post name) dia akan keluar
Error 404 -URL not Found.

Tapi bila saya simpan Default dia ok pulak
tapi dia akan jadi ---> http://www.namadomain.com.my/?pg_id=206

begitulah lebih kurang...
saya pun pernah kena, dah serik jugak dgn wordpress permalinks ni..

backup database dulu sebelum nak fix.

biasanya steps yg biasa nak troubleshoot ni, disable semua plugins, clear all cache, refresh site.

kalau sama jugak tukar htaccess pada default:
Code:
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME** !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME** !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
kalau sama jugak pakai je la default links tu pastu redirect 301 pada permalinks baru.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-06-2014, 07:38 PM
anjangman anjangman is offline
Newbie

anjangman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 38
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tajul View Post
Salam semua warga CG, dah lama pakcik tak melawat CG ni.
Ok disini pakcik ada problem dgn blog pakcik berkenaan Permalink -ERROR 404 -URL NOT FOUND
Pakcik dah adjust sana, adjust sini ....but still problem tu ada juga...ERROR 404,

Ni pakcik paste gambar nya, harap warga CG yang pandai berkenaan WP v3.8 bantu pakcik ..

Attachment 150273
Dah settle ke pakcik..login guna filezilla, cari fail .htaccess dalam folder 'public_html' . File .htaccess tu upload dulu kat komputer. Lepas tu cuba buka blog pak cik. File .htaccess ini nanti akan di create baru secara automatik. kalau dah ok, boleh delete je file .htaccess yyg di upload tadi. OK. harap membantu.
Reply With Quote
  #16  
Old 05-11-2017, 02:48 AM
ithaarizapril ithaarizapril is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 21
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

saya kira itu karna url nya gak ada. jadi not foundlah

cek di web ada gak laman/post itu
Reply With Quote
  #17  
Old 22-04-2019, 08:52 PM
Deanna Deanna is offline
Junior

Deanna's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2019
Posts: 51
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Have you solved the probleam already ? As for me it's really easy especially in new versions of WordPress, so many times past so you could do it really just in settings of WordPress, yes, directly in permalinks, just reinstall whole WordPress again once again.
Reply With Quote
  #18  
Old 22-04-2019, 08:53 PM
Ardy Ardy is offline
Active Member

Ardy's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,849
Thanks (Received): 88
Likes (Received): 16
Blog Entries: 1
Active Level
Default

ku seru namamu wahai rahimah imabiz

menjelmalah dikau
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump